![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak czy inaczej to nie jest mini itx więc licytujesz się nie tą klasą urządzenia (normalny PC mATX),
mój w szczycie dobija 75W - czyli dalej mniej niż zwykła żarówka. ![]() Poza tym, mój komp nie szczytuje zbyt często
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 27.07.2011 o godz. 21:14 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@DejaVu
Nie no to w takim razie nie ma problemu GTX580 będzie wystarczający ![]() Procesor i7 2600 będzie akurat do tego, choć największy respekt wzbudziłby bez wątpienia sześciordzeniowy Intel Core i7-990X lub przynajmniej i7-970. Sześć rdzeni to nie byle cztery ![]() ATi czy nVidia jedna chwała - miewam i jedno i drugie i działają tak samo. Nie spotkałem się w ciągu 10 lat, żeby jakaś gra odmówiła współpracy. Chociaż jak kupowałem w 2002r ATi R9000, to wszyscy sie dziwili dlaczego nie GeForce 4MX, przecież żadna gra mi nie pójdzie na takim wynalazku. A wszystkie chodziły, ta karta służyła mi wiele lat. Jak już wspominałem z obecnych lineupów bardziej podoba mi się oferta AMD, co z resztą znajduje odzwierciedlenie w moim sprzęcie
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.07.2011 o godz. 21:15 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Cytat:
jak składałem obecnego PC to nikt nie polecał quadów do gier , wziąłem więc C2D E6850 chociaż w tej cenie mogłem mieć quada.Teraz gry na PC to porty z konsol więc potrzebne są 3rdzenie do poprawnego działania.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Nie jest tak do końca, bo PS3 ma jeden rdzeń, a X360 można powiedzieć sześć (3 rdzenie po dwa wątki każdy).
Ale to nic nie oznacza. Jaki procesor mógłby być (bez podkręcania) szybyszy od i7-2600K, który ma 3.4Ghz? W jednym wątku? Obecnie żaden. No chyba że i7-990 który ma 3.46Ghz. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.07.2011 o godz. 11:55 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam!
Pora zmienić komputer (stacjonarny). Potrzebne są: płyta główna, procesor, ramy, karta graficzna i dysk SSD pod system. Przeznaczenie komputera: głównie praca biurowa, internet. Czasami jakaś delikatna obróbka zdjęć i przekonwertowanie filmu. Na co zwrócić uwagę przy wyborze sprzętu? Podpowiem, że już dawno się nie interesowałem i nie wiem co dobre PS: W związku z powodzią w Tajlandii warto teraz wymieniać komputer? Wiem, że ceny dysków wywindowały w górę. Jak z resztą podzespołów? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Reszta podzespołów w normie. Jeśli planujesz konfigurację z SSD, możesz spokojnie kupować - teraz zresztą SSD pod komputer do zastosowań biurowych będzie tańszy niż dysk twardy.
Praca biurowa i internet to jedna strona medalu, a konwersja filmów należy do innej bajki Moim zdaniem w tym przypadku sprawdzi się Core i3 z 4 GB RAM i choćby i zintegrowaną grafiką - na co dzień będziesz miał komfortową sytuację, a w razie czego te i3 jako tako będzie sobie dawać radę. Jeśli te "czasami" oznaczałoby "co drugi dzień", to wchodzimy w dedykowaną grafikę oraz nieco lepszy procesor (tu by się nadał i5 drugiej generacji, czyli taki z czterocyfrowymi oznaczeniami), czyli mamy koszty pomnożone co najmniej x2.SSD Kingstona, nie ma sensu wganiać się w koszty. Edit: No i oczywiście płyta główna koniecznie z USB 3.0, a najlepiej także z SATA 6.0 Gbps - takie modele nie są już drogie, a oba rozwiązania stają się już powoli standardami.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 19.11.2011 o godz. 22:03 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Hm, powiedzmy, że chcę brnąć w zewnętrzną kartę graficzną i i5. Jaki konkretny model grafiki i płyty głównej byś polecił? No i kwestia RAMów (marka)? Nie musi to być konfiguracja jakoś super oszczędna (ale też nie mega droga
)Na co dzień obrabiam zdjęcia w PS'ie na laptopie Dell'a (Latitude E6400) i jakoś da się przeżyć. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Cytat:
http://www.benchmark.pl/strefa/najlepsze-produkty Ostatnio zmieniany przez DejaVu : 20.11.2011 o godz. 10:25 |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Cytat:
Jak potrzebujesz CUDA to pewnie od GTS450 w gore. Jak nie to Intel HD 3000 jest wypas.
...El Marinar... Ostatnio zmieniany przez marynarz : 20.11.2011 o godz. 13:26 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja mam i5 2,5 GHz, Radeona 6630 i 4 GB DDR 3 1333 MHz. Nie wiem czy to wyznacznik mocy, ale emulator GameCube/Wii - Dolphin, ktory zawsze mial problemy z wydajnoscia wyciaga na tym sprzecie pelne 30 fps czyli jest plynnie (dla porownania - C2D 2,4 GHz + GF 8600 GT wyciagal 15-17 fps).
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Tak.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja polecam i5 ze zintegrowaną grafiką. Jeśli chcesz grać, to dokup sobie kartę grafiki na radiatorach. PS nie wykorzystuje karty graficznej (coś tam do zoomowania przy niektórych modelach), do samej obróbki zdjęć wystarczy grafika z i5. PS potrzebuje mocy obliczeniowej - procesor i RAM, więc na tym nie oszczędzaj.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
co do SSD to zainwestowałbym w OCZ
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
O to mi chodziło. BTW: Lekki szok przeżyłem, gdy przeczytałem o zintegrowanej grafice w procesorze ![]() Też o nim myślę. Najprawdopodobniej będzie sprowadzany z USA bo dużo taniej wychodzi. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|