![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rzeczywiście
, ale nie ma DDR3
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
nowe plyty pod 775 jakos nie specjalnie maja ddr3
raczej wrocili do ddr2 a ddr3 to raczej juz w i7 pakuja
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
DDR3 ma sens ale nie przy CL8 i 1333MHz. Lepiej kupic dobre DDR2 co uciagna 1066.
Do prostej obrobki Audio/Video nie potrzeba jakiejs wybitnej karty graficznej. Nowe integry spokojnie wspieraja MPEG4. Fakt ze do zgrywania audio dobra karta dzwiekowa jest niezbedna, ale do samej obrobki wystarczy integra.
|
|
|
#5 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
do samej obrobki i tak byle jakie gpu wsytarczy bo to proc to robi, cuda dopiero wchodzi w te zastosowania
a do dzwieku....sadze, ze po analogach juz malo kto zgrywa, raczej transfer z kamery itp wiec ta dzwiekowka tez nie ma znaczenia przy samej obrobce
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2006
![]() |
Ja potrzebuje kompa do celów domowych nie zajmuje sie tym zawodowo dlatego uważam że integra mi spokojnie wystarczy do obróbki plików Video!
Czy możecie podać jeszcze jakieś wasze typy płyt głównych? Może być DDR II bo to nie jest żadnym priorytetem dobrze by było żeby płyta obsługiwała RAID 0! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
wspomniany wczesniej asus p5q-em
|
|
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Do obróbki dzwięku wystarczy integra, ale dobrze byłoby odsłuchać efekt swojej pracy bez pisków, szumu itp
![]() płyta którą polecił demek wygląda OK. Niektóre płyty mają niezłe integry, ale nie spodziewałbym się cudów po płytach do zastosowań biurowych, czyli większości wynalazków na chipsetach Gxx. DDR3 to oczywiście zupełnie niepotrzebny wydatek, dlatego się przyczepiłem ![]() Większość płyt na Gxx dodatko bardzo słabo się podkręca, więc jeżeli OC wchodzi w grę, to IMO lepsza byłaby normalna płyta i radeon X300 za 30zł. Oczywiście może nie dotyczyć to tego wypasionego Asusa. Kolega nic nie wspomniał, co dokładnie będzie robił, dlatego konkretnie można tylko gdybać... niektóre programy (większość darmowych) mają wymagania minimalne, inne to prawdziwe potwory (z drugiej strony do domowych zastosowań raczej się ich nie kupuje). Filmy HD to jeszcze inna bajka. Na pewno przyda się szybki dysk. Dwa jednotalerzowe seagaty .12 500GB w raid to byłby mój typ. W zależności od użytego oprogramowania i celów mógłby się przydać czterordzeniowy procesor. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.02.2009 o godz. 19:47 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ten model, ktory podalem to model do media centre a nie biura
najlepszy model realteka na pokladzie, d-sub, dvi, hdmi (dzialac moga dowolne dwa na raz), bitstream dzwiekow hd jesli ktos potrzebuje, podkrecanie jak w modelach na P45 podkrecanie plyt z integrami zmienilo sie wlasnie od serii na g35, male roznice w stosunku do swoich odpowiednikow bez grafik
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
właśnie słyszałem ze G35 jest do OC do kitu, ale mniejsza z tym, bo to i tak staroć.
A poza tym tylko słyszałem ![]() No to ta płyta wygląda bardzo dobrze do zastosowań. Mucha nie siada
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
mam ta plyte wlasnie w domu, cos chcialbys o niej wiedziec wiecej?
proc przy 1,0v, jak zwykle od 3 lat nie pokazuje poprawnie ;/ memki tak na szybko ustawione, 1066 robia przy 1,8v
|
|
|
|
|
#12 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Panowie jak bedzie Wam sie chcialo to prosze o pomoc.
Komputerek desktop dla sąsiadeczki ![]() Wymagania: do ok. 1000 zł (bez monitora i napędów optycznych bo ma )-filmy i strony www to dziedzina gdzie najbardziej będzie wykorzystywana jego wydajność, więc nie idziemy na szybkość, ale na stabilnośc i jakość ![]() -cichy -najlepiej w jak najmniejszej i zgrabnej budzie i tutaj też bym prosił może o jakieś typy obudów. Dysk sobie dobiorę, ale chciałem Was zapytać na jakim procku porponujecie budować taki zestaw. Chętnie też bym posłuchał rady dotyczącej cichego zasilacza. Ja skłaniam się ku Intelowi, Mobo: Asusa. Zasiłka albo Chieftec albo Corsair. Ale wszystko to wyklaruje jak zwykle po Waszych sugestiach ![]() Pozdr @demek... co to za programu Asusa? Z P5K-PRO działały by?
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.03.2009 o godz. 21:18 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (w środku radeon HD3200 - najwydajniejsza zintegrowana grafika na rynku)
http://www.agito.pl/socket-940-am2/g...65.332405.html AMD Athlon 5050e AM2 BOX (2 rdzenie) http://www.agito.pl/socket-940-am2/a...54.338839.html
|
|
|
#14 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Do tego to ja bym brał laptopa.
Zresztą - wziąłem ![]() I mam Dell X300 rozbudowany na maksa do internetu, office i w podróży. A jak potrzebuję więcej mocy, to odpalam stacjonarny co go tu składałem Procek - przy takim budżecie brałbym najtańszy na perspektywiczną platformę. Czyli wygrywa AM2+ - i za rok czy dwa upgrade małym kosztem na np. najniższego phenoma II (sam tak planuję). 392,00 MSI KA790GX 120 AMD Athlon 64 LE-1600 176,80 Goodram DDR2 Dual Channel 2x2048MB 50-100 Fortron 300-350W z NoiseKilker 70 ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO (u siebie zdjąłem wiatrak i temperatury pod obciążeniem na diodzie procesora to maks 35* a socketa 43*) No i zostaje mało na dysk, DVD i budę (a jak bez wiatraka na procku, to musi być przyzwoicie wentylowana).
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 10.03.2009 o godz. 21:06 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
zwiekszamy kwote o przyslowiowe kilka stów
w ramach potrzeb.Bo przeglądałem cenniki i faktycznie to wszystko na granicy jest jak się nie chce jakiegoś Semprona ![]() Wiatrak na procku raczej chyba niech będzie. Jakoś ciężko to sobie wyobrażam bez. A Celeron Dual Core? A graficzka jakaś w stylu Asus Radeon HD4350 Silent 512MB 64bit DDR2 PCIe. Nie jestem przekonany do integr. Ale skoro polecacie i macie dobre zdanie na ich temat to czemu nie...
|
![]() |
| Tagi |
| cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|