![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No nie wiem. Jak szukam to nigdzie nie ma. Karty 260 z HDMI oczywiście. Może są jakieś wahania kursów dolara czy euro do góry ? Za 500 zł to możesz dostać GTS 250. Zobacz sobie cenniki A i P
![]() Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 15.01.2010 o godz. 18:23 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
260 to mniej więcej odpowiednik 4850, za którą ponad ponad rok temu zapłaciłem niecałe 450 zł. Fakt, że wtedy dolar był tańszy, a potem karty poszły trochę do góry, ale mimo wszystko - to karta sprzed prawie dwóch lat i na pewno nie warta takich pieniędzy.
Nie wiem, może mimo wszystko warto poczekać, bo Nvidia cały czas przebąkuje coś o nowych kartach. A może w końcu pojawi się na rynku więcej nowych ATI, co sprawi, że konkurencja obniży trochę ceny.
![]() |
#3 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Absolutnie nie. 1600 MHz w zupełności wystarczy.
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
wezme Patrioty 1600 2X po 2X2GB jak budżet pozwoli.
Tylko które Patrioty wybrać... http://www.komputronik.pl/index.php/.../1600_MHz.html ![]() Muszę wszystko podliczyć.
![]() |
#5 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Dla wydajności lepiej by Ci było 3x2GB niż 2x 2x2GB - to o 2 GB mniej pamięci, ale pamiętaj, że one działają w tripple channel.
![]() |
#6 |
Tak.
Pamiętaj, że oczywiście w dual channel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
no to dual czy tripple? czy to to samo? W obecnym kompie mam duala czyli 2X 2GB, myslalem ze jak wezme 2X 2X2GB to rownie bedzie dzialac to na tej samej zasadzie.
Zerknijcie na te pamieci z linka.
![]() |
#8 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
pamieci nic tu nie maja - triple-channel nie pojdzie ci na tej plycie ...
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Mam takie pytanko - chcę kupić głośniki 2.1 do kompa. Z przyczyn technicznych głośniki muszą mieć wejście chinch (RCA). Przedział cenowy to około 200zł - znalazłem 3 modele które spełniają te warunki:
Logitech z-323 Modecom MC-2110 Modecom MC-2120 Które z nich wybrać, a może są jakieś inne dobre w tej cenie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Wybacz, nie zauważyłem, że ten komp ma być na płycie z LGA 1156, a nie 1366 (wcześniej była mowa o 1366 i tak zapamiętałem). W takim wypadku oczywiście 2 komplety po dwie kości, bo płyta w istocie tripple channel nie obsłuży.
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Ktoś coś wie na temat tych głośników?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
tylko i wyłącznie Logitech z tego zestawienia.
Panowie a co z HDD zewnętrznym? 1TB i esata/firewire mile widziane. Klarujemy zestawik: -Core i7 860 2,80 BOX [Socket 1156 | 95W | 45nm] -Patriot Viper DDR3 2x 2GB 1600MHz Cl7 X2 -Asus P7P55D-E PREMIUM -HDD Samsung SpinPoint F3 1 TB (SATA II, 32MB cache, NCQ) -Creative Sound Blaster X-Fi Titanium albo Xtreme Audio z wyjściami optycznymi, a może warto nawet Xi-Fi Titanium Fatality PRO? Proszę o weryfikacje. -Corsair 650W z odpinanymi kablami... czy może włożyć aż 750W? -Obudowa Thermaltake V9 Black Edition VJ400G1N2Z (wersja z 23cm wentylatorem z boku) -GRAFIKA - ciągle nie wiem ![]() -win 7 prof 64bit
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 26.01.2010 o godz. 01:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grafika w montażu jest ważna jeżeli program obsługuje GPU. Jeżeli nie to tylko wyświetladło i nawet GeForce 2 starczy jeżeli ma DVI
![]() Zdecydowanie lepiej wybrać GeForce, gdyż obsługuje interfejs CUDA. z CUDA korzystają produkty adobe - Photoshop i Premiere CS4. I wtedy warto kupić lepszą kartę, ale na pewno nie najlepszego potwora. Porządne mid-range powinno sobie poradzić i tak kilkakrotnie szybciej niż CPU. Patrz na stosunek mocy shaderów do ceny. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.01.2010 o godz. 08:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
załozylem tez temat z prośbą o config na jednym z forum video.
Jako ciekawostkę zobaczcie co mi jeden typ odpisał. Lekko mi szczena opadła ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Link nie działa.
Co do cytatu, to jeżeli traktujesz kompa jako narzędzie pracy to nie potrzebujesz jakiejś wypasionej obudowy. Ale to wszystko zależy od przeznaczenia. Co do Win XP vs Win7, to tu nie byłbym taki pewny. W kilku przypadkach 7 lepiej sobie radzi i nie traktowałbym tego systemu jako jedynie ładnie wyglądającego. Ale potrzeba trochę czasu, że ludzi poużywali i przestali krytykować coś, z czego być może nawet nie korzystali. Podobnie jest przy każdym nowym OSie. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|