![]() |
Tak, tylko dłubiąc nimi w nosie, żebyś się do musku nie dokopał! :szczerb:
|
mgit no tak się składa że trochę inaczej na to spoglądam ale to już temat na oddzielną dyskusję :czytaj:
Berion różne ciekawsze rzeczy można tymi palcami wyczyniać :mruga: |
DarkSlide97 kradnie oprogramowanie (czytaj gry) to co mu za różnica opędzlować jakiś portfel -> którego pewnie nikt nie chciał :P
|
Cytat:
|
mgit ja mam rękę chudą i żylastą ( każdy zegarek który noszę wymagał dorobienia dziurki w pasku :D) ale za to długie palce (co się przydaje :mruga:). Mniejsza z tym, po prostu obsługa telefonu z ekranem powyżej 4' jest dla mnie mało wygodna.
Druga rzecz to jak pisałem telefon musi się mieścić do małych kieszeni spodni. Dlatego wolę mniejsze :spoko: |
A w akademiku dyskusje były inne. Nie było czasu na długie spory, bo można było nie zdążyć.
|
Cytat:
|
andy zależy od ręki :P
|
Cytat:
Można też w pokoju wypić :piwo:, jeśli ktoś tak woli. Cytat:
|
Hmm może i tak, dla mnie za duży był Note jedynie
|
@mgit jak na 5.5" to rozmiar całej bryły jest mały.
Zobacz choćby Xperię M2 od Sony http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=6146 Nie wszystkie telefony z przekątną ekranu 5" są mniejsze niż te z ekranem 5.5" ;) Wszystko zależy od konkretnego modelu. |
Bo masz 5,5 cala, a mowa o 5 calach, a nie o 5,5 czy 7 cali
|
@mgit można - używam 5.5" i SwiftKey z dostosowaną klawiaturą do jednej ręki. Niestety nie jest to tak wygodne jak używanie smarta 4-4.5".
Tak w ogóle to o czym jest ten temat? |
Chyba nigdy nie korzystałeś z 5 calowca - jedną ręką można pisać bez problemu
|
Ja tam nie potrzebuje sprawdzać ciągle maili - przychodzę do domu, włączam Outlooka i odpisuje na nie. A pisanie na klawiaturze dotykowej moim zdaniem nie jest zbyt wygodne, próbowałem szybko pisać ale litery ciągle wciskałem inne. Do pisania SMS musiałem sobie zainstalować klawiaturę numeryczną jak w zwykłych telefonach.
Po prostu jeśli ktoś nie ma potrzeby siedzenia ciągle on-line to nie jest mu potrzebny smartfon. Pocztę, posty na FB można sprawdzić później a nie być ciągle wlepionym w ekran smartfona (dużo osób tak robi). Natomiast co do korzystania z nawigacji to się zgadzam - miałem na moim Automapę i jak gdzieś dalej jechaliśmy z rodziną to dobrze się korzystało (do jazdy po Krakowie to nie potrzebuję nawigacji bo większość miejsc znam, a ojciec zna cały Kraków praktycznie, jak sie mu powie miejsce to moze powiedzieć dokładnie jak tam dojechać :D) Sam nie umiałbym mieć telefonu tak dużego bo pierwsze nie mieści się dobrze do kieszeni spodni a drugie nie jest mi wygodnie - telefonu zawsze używam jedną ręką i jak palec nie obejmuje całego ekranu to jest niewygodnie. Teraz przy tej Nokii to nie muszę się patrzeć na ekran żeby pisać na niej SMS. Dobra, spadam na autobus :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27. |