![]() |
5kg zasilacz??? :wow: to chyba jakiś agregat wiatrowy :)
a za kuriera nie powinieneś nic płacić - jeśli oni nie mają swojego, to nadajesz na koszt odbiorcy (jeśli gwarę masz door-to-door) jeśli zapłacisz teraz za kuriera, to później będziesz miał wiele przepychanek z nimi |
No tak, wiem jak jest z tym sprzętem, ale do tej pory kojarzyłem do głównie z RTV i AGD, myślałem że w przypadku komputerów jest mniej więcej cały czas tak samo. A do tego jeszcze zwykle kupowałem sprzęt ze średniej półki i nie miałem z nim problemów, a ostatni zestaw złożyłem raczej z droższych podzespołów i oczekiwałbym chociaż bezawaryjności (a właściwie od początku z czymś jest problem.. karta graficzna teraz też jest na gwarancji..., do monitora i płyty głównej się przymierzam..).
No ale nic, zadzwoniłem do producenta i umówiłem się na wymianę. Nie jest źle, bo odeślą mi go zaraz jak dostaną mój (bez testowania itp - dają nówkę), chociaż nie tak dobrze, jak miałem nadzieję, bo liczyłem, że jak podam jakieś dane odnośnie zakupu, czy numer seryjny, to prześlą od razu i na weekend będę miał. Poza tym akurat mają problemy ze współpracą z kurierem, więc muszę wysłać we własnym zakresie, co przy 5 kg zasilaczu trochę też kosztować będzie (chociaż i tak spróbuję te pieniądze odzyskać). Ale i tak generalnie nie jest źle, bo myśl o 2 tygodniowej (przy dobrych wiatrach..) procedurze reklamacyjnej i uziemionym komputerze trochę mnie niepokoiła.. Za to szybkie załatwienie sprawy (odpukać..) warto było kupić sprzęt z wyższej półki. |
Cytat:
Przeczytałem właśnie wszystkie posty - i też stawiam na zasilacz - dlaczego ? - bo miałem kiedyś podobne problemy z uruchamianiem komputera - napięcia były OK, nawet kuzyn wziął go do jakiegoś speca i ten wymienił mu (czyli zasilaczowi) kondensatory (ponoć miały 30 % pojemności - albo 60 - dokładnie nie pamiętam - było to z 5 lat temu) - i co - nic to nie dało - ostatecznie kupiłem nowy zasilacz i na ponad 4 lata miałem spokój :)). Więc teraz jak coś mi w kompie pada związanego z uruchamianiem to sprawdzam na wstępie zasilacz właśnie (oczywiście nie ma reguł - może to być np. płyta główna itp.) Cytat:
Pozdrawiam i powodzenia ... a na marginesie - zasilacz za 400 zł i problemy ... współczuję :( ro29 |
Cytat:
Ale.. jak widzę post po raz drugi mi się nie wyedytował, co zrobiłem, więc dopiszę: Cytat:
Rok mija za trzy dni ;) Od razu inaczej sprawa wygląda. Za wcześnie, żeby oceniać, ale przynajmniej można docenić za co się trochę więcej płaci. |
Na szczęście z siriusa mam tylko lekko leciwą już kartę graficzną ale fakt gwarancja jeszcze obowiązuje :szczerb:
|
A co to za kolory nowe są? Pierwsze słyszę... Ktoś się przefarbował?
|
Znaczy, że Proline już uciekło z tej niewygodnej roli pośrednika serwisowego po Siriusie....
Ciekawe jak długo Nowe Kolory pociągną... A mnie od zawsze coś odpychało od Siriusa, no i przeczucie mnie nie myliło (jak zwykle). |
Kurde?
Załącznik 52699 |
sprawdziłem.. uruchomił się... kurde..
później dalsze testy... ----- EDIT Żeby było jeszcze przyjemniej: http://www.serwis-gwarancyjny.pl/ kurde..... |
Kup używkę. A podobno masz coś w domu. Podłącz.
Zobacz. |
Cytat:
ehh.. coś ostatnio mam pecha do sprzętu, przez ostatnie kilka miesięcy miałem więcej problemów niż przez wszystkie lata posiadania komputera do tej pory (kiedy poza jednym dyskiem IBM, którego ostatecznie i tak nie reklamowałem, bo działał (tylko dziwnie..), nie zepsuło mi się chyba nic..) |
Tak nawiasem nie ma większej cholery jak masz w miare nowy sprzęt i chcesz/musisz na nim polegać a coś się kurna sypie.
Trzymamy kciuki za badziewny zasilacz :D |
Może Rychowi, co nie odbiera telefonu swołocz, chodziło o używkę, jestem pewny, że każdy sklep komputerowy ma na stanie coś takiego.
|
Jak będzie trzeba to kupię. Ale sam napisałeś, że za 20-30 złotych to się kupi jakąś 300 watówkę. Taki, a nawet z tego co pamiętam, trochę lepszy (jak go kupowałem liczyła się nie tylko cena - kosztował ponad 100 zł) mam w starym komputerze, który stoi w domu, więc nie ma sensu kupować. Oczywiście jak stwierdzę, że z jakiegoś powodu byłoby to ryzykowne, to wyłożę te kilkadziesiąt złotych. Wiem, ile kosztował cały komputer i rachunek jest tu jednoznaczny.
|
Andrzej spróbuj zasilacz.
To nie jest droga impreza... Najwyżej wywalisz 20 do 30 zeta |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:38. |