![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Najlepiej niech sprzedadzą sam kernel.
Jak się komuś nie podoba to wypad, nikt nie zmusza do kupowania. Mamy XXI wiek i przeglądarka to integralna część systemu. Microsoft nie będzie chyba wymyślać koła od nowa żeby pokazać witrynę Windows Update? Tym bardziej że z silnika IE korzysta np gadu gadu i masa innych programów - rzeczywiście tak fajnie będzie jak go usuną? I tak żal mi się zrobiło Microsoftu, kiedy po odpaleniu netu w W7 pokazały się ikonki wszystkich ważniejszych przeglądarek, z opisem i wyborem której chcesz używać. Przy czym kolejność ikonek losowa, by nikt sie tego nie czepił. To, żeby Microsoft musiał reklamować konkurencję w swoim systemie to po prostu draństwo. Ten świat upadł na głowe, żebym ja - choć używam linuxa i nigdy m$ specjalnie nie lubiłem - musiał pisac takie rzeczy. Po prostu nie podoba mi sie jak ta firma jest gnojona przez rzady i użytkowników (przez tych drugich szczególnie niezasłużenie). A że 99% swiata korzysta z google.com to jest dobrze i nie ma monopolu i nikt nie czepia sie że Mac podczas pierwszego uruchomienia nie daje wyboru OSX czy Windows. |
Cytat:
Cytat:
Exploity zwłaszcza lubią bankowość elektroniczną i karty kredytowe, więc może lepiej włącz ? :D Nie wszystkie fix'y mają poprawiać wydajność. |
ale przecież nikt nikogo nie zmusza do grzebania, wywalania z win czegokolwiek!
są użytkownicy (jak Berion) którzy nie potrzebują wmp, movie maker czy win media center i nie chcą tego nawet instalować. Jednocześnie czekają aż microsoft wypuści "goły" win :haha: i chyba się nie doczekają. Dlatego przypominam, że istnieją narzędzia typu RT7lite i są bezpieczne. Że lepiej nie ruszać IE to chyba wiadomo, a reszta dodatków jak te wymienione jak najbardziej można z instalki usunąć. Cytat:
|
Mi tam wystarczy odinstalować (bardziej tu pasuje deaktywować) powyższe w sposób tradycyjny
poprzez okienko zarządzania programami... Cytat:
Po drugie, to Twój wybór - kupując system zapłaciłeś także za tego typu wsparcie, z którego teraz nie korzystasz. To tak jakby Ci Twój dealer samochodu zaproponował darmową naprawę hamulców, bo w tym modelu seryjnie zamontowano wadliwą część, a Ty byś z tego nie skorzystał, bo po co, przecież "używasz głowy przy hamowaniu" ! ;-) |
porównanie nie trafne, bo ten mechanik (czyt. ms) albo naprawi usterkę albo ją spotęguje lub spowoduje inną/inne, albo będzie mnie wzywał na kolejne naprawy 3 razy dziennie
|
Trafne trafne, tylko Ty tu szukasz dosłowności niepotrzebne...
wyobraź sobie jakby Ci się te auto samo naprawiało pod domem :P |
aż takiego zaufania do ms nie mam żeby pozwolić mu instalować wszelkie poprawki z automatu. Obsługa ręczna odpada bo: za dużo klikania, przebierania, dymków/powiadomień - drażni mnie to i zabiera mój czas. Aktualizacje systemu wykonuje od reinstalki do reinstalki jeśli akurat pojawi się sp. Czyli jak z samochodem na przegląd raz do roku - rzeczywiście trafne.
|
Cytat:
to już nadwrażliwość, chyba, że masz inny powód :> ale to mnie już nie interesuje. |
Cytat:
Jakoś MS nie miał skrupułów oznajmić, że flash przestaje być wspierany w IE i Metro UI (z tym że co do ostatniego to nie rozumiem co ma piernik do wiatraka). i co teraz ze stronami w całości stworzonymi we Flash, czy Silverlight (który też porzucają)? Mnie to nie przeszkadza, z moich programów chyba tylko Miranda używa silnika IE. Ale do diabła, chcę mieć wybór co instalować, a nie "wszystko bo może mi się kiedyś przyda"... Kiedyś w MS Office (obecnie nie używam, więc nie wiem jak to jest), była możliwość doinstalowania czegoś z płyty jeśli okazało się potrzebne. Z powodzeniem można tą filozofię zaimplementować do całej Windy. Cytat:
- - - Ponadto lubię porządek i przeszkadzają mi programy itd. których nie używam. Co z tego, że mamy teraz dyski tera bajtowe jak "to tam jest"! :D |
Cytat:
|
@Biedronu - plyty dzis nieporeczne i coraz czesciej bedziemy z nich rezygnowac. Stawiam piwo, ze Windows 9 bedzie na pendrive i w Windows Store (bo jesli krasc, to od najlepszych ;-)).
A co do flasha - Apple dawno go olalo, bo byl zbyt ociezalo. Mialo byc ciezko, bo masa stron byla we flashu. I co? I firmy przepisaly strony pod HTML 5 i inne technologie. Bo iOS generuje za duzo ruchu w sieci, by go ignorowac ;-)! |
@ Patrix
Nie w każdej. Mówię oczywiście o okienkowym interface'sie. @ M@X Ale za to dane są na nich bezpieczniejsze niż na pendraku, który może się zawsze sfajczyć. Zachowaj tą Jobsową propagandę dla siebie. To jemu jest wygodniej - bo taniej... :P Zresztą jakie to ma znaczenie? Z jakiegokolwiek nośnika, na którym jest dystrybuowany OS powinno tak być. Jak jest z HTML5 to nie wiem bo nie jestem web masterem, ale czytałem że tak różowo z jego zasobożernością nie jest. |
Cytat:
Tekstowy nie jest zły, też są pseudo okienka imitujące coś graficznego... http://s-linux.fm.interia.pl/images/ntsysv.jpg |
Witam.
Prosze o pomoc w znalezieniu problemu. Sytuacja pojawiła sie juz po raz drugi. Mam windows 7 64Bit ,4gb ram ,dysk 1Tb,procek XII 2.5ghz ,o ochrone dba nod 4 Wszystko rok działało jak ta lala , po czym nagle zaczeło ciąć ,reset i komunikat w prawym dolnym rogu Kolejny reset i utrata ustawien wizualnych windowsa Ale ustawienia po pewnym czasie wracaja Próba uruchomienia niektórych programów konczy sie natychmiastowym komunikatem o niemożnosci odpalenia ich AQQ np. sie uruchamia ale wtyczka i konto gg wyparowało wtf... Firefox działa ,raz minute raz 10sekund po czym wysyłanie raportu i ciecie takie że myszką nie da sie ruszyć Co chwila bluescreeny z kodów błedów wynika że coś nie tak z nowo zainstalowanym sprzetem [kody pospisuje dzis popoludniu to wrzuce] Nie instalowałem nic nowego. I teraz najciekawsze dysk.. czasami nie wstaje tzn tyrkocze i caly komp nie wstaje wtedy odłaczam go z kabla zasilajacego ,kabla sata po czym podłaczam ponownie i wstaje Acronis boot disk 12 nie laduje sie do konca i nie moge przywrócic systemu Na pewno pomogło by formatowanko i instalacja od nowa tylko że na jak długo, po ostatnim takim wypadku nie upłyną miesiac... Any Ideas ?? qrwa mac weekend idzie jakbym nie miał co robic tylko system ratowac |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |