![]() |
Ale na chlopski rozum - mam klucz. Instaluje, wpisuje i powinno dzialac. Nie slyszalem o tym, ze sa to klucze uniwersalne (jezeli tak je mozna nazwac)
|
Żeby system z rodziny Windows Vista i nowsze (chodzi o OEMy dołączone najczęściej do laptopów) był całkowicie legalny potrzebny jest klucz (producenta) + certyfikaty i wtedy system nie upomni się po 30 dniach o ponowną aktywacje, która nie przejdzie bez certyfikatów.
PS Sprawdź sobie ten swój numerek na google, prawdopodobnie zobaczysz że nie jest taki unikalny... ;) |
Numer na nalepce unikalny może być. W przeciwieństwie do tego w systemie.
|
Witam.
Po włączeniu kompa od momentu w którym lista części znika i pojawia się napis 'trwa ładowanie systemu windows' pojawia się czarny ekran a podkreślnik miga i trwa to z pare sekund. Wcześniej tego nie było a jeśli tak to trwało to 2 sekundy, co może być za to odpowiedzialne ? Jakieś zapisane i bezużyteczne linijki w boot ini ? |
Witam, po raz kolejny, ma ktoś program który zrobi mi z tym porzadek bo HiJackThis nie potrafi
Cytat:
Problem do mnie wraca jak w poście wyżej, może mi ktoś chociaż powiedzie w którym pliku znajdują się te wpisy, albo znajde i usunę recznie albo w weekend reinstall windowsa a tego bym nie chciał A może wyszedł jakiś poteżny program bo z w/w syfem hi jack sobie nie radzi . Pozdrawiam edit. posty można połączyć |
Ach te tłumy odpowiadających ;-)
|
Profilaktycznie format C: :-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
z wielkich armat to jeszcze combofix...
|
Ja już dawno przestałem sobie głowę zawracać fuckapami. Obraz dysku, wio, 10min i jest czysto. I tak pewnie robi większość, więc... ;p
|
Obraz dysku i regularne backup to podstawa, już nie raz zaoszczędziły kilku godzin na instalacje wszystkiego od zera. 10 minut i po bólu :)
|
Cytat:
,który by mnie zadowalał i właśnie zostały do pozamiatania tylko owe wpisy i ew aktualizacja sterowników @Patrix niestety combofix nie dał również rady,jutro będę miał chwile to poszukam na forach, może przynajmniej znajdę trop gdzie ew znajdują sie te wpisy w rejestrze albo z którego pliku sie lądują |
Porozglądaj się na fixitpc.pl - może znajdziesz coś w gotowych tutorialach, albo napisz tam.
Picasso jest w te klocki obryta jak mały samochodzik. |
Deckard, to bez sensu czyścić system ze śmieci i robić jego backup, od razu zrób konkretnego formata + sterowniki a później backup i programy...
Możesz też odpalić msconfig.exe i tam powyłączać podejrzane i niesystemowe aplikacje/usługi i wtedy sprawdzić jak uruchamianie a w menu rozruch ustawić rozruch bez GUI i dziennik rozruchu oraz informacje o rozruchu ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07. |