Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-7-a-79862/)

Berion 16.11.2009 17:31

Po co Ci Google Software Updater? ;] U mnie rezydują Spybot S&D i Avast. Więcej mi nie potrzeba, a ogniomurek systemowy. Zamiast RegCleanera to CCleaner (no cóż, to nie ot samo, ale uruchamia się chociaż ;)).

- - -

Przy okazji: używa ktoś modemu ZTE MF626 na Win7? Działa to to? Ja się obawiam o sterowniki (do Visty są, ale czy wstaną na Win7 to nie wiem). Sprawdzić nie mam jak, możliwe że jestem upośledzony jakiś, ale na ich stronie nie mogę znaleźć... :P

CIAPEK 16.11.2009 16:41

Ilość załączników: 1
dużo procesów działa i startuje z systemem pochodzących z pakietu McAfee, który był już zainstalowany. Nie znam tego programu, z racji, że był zainstalowany to zostawiłem to. Zapytam też Was jakiego macie firewalla i antyvira na win7?

Pousuwam trochę badziewia przez msconfig (regcleaner wywala błąd pod win7).
Mimo tego, że tyle działa w tle to laptop zapiernicza jak ta lalala. Po prostu byłem zdziwiony ogromem procesów i dałem Wam znać. Bałem się, że podczas pierwszego podłączenia netu tyle się badziewia naściągało, ale nie wierze w to. Wy pewnie też.

Proszę mi jeszcze wytłumaczyć co na lapku z procesorem Intela robi usługa AMD?:wow:

Zetoxa 16.11.2009 11:49

no właśnie, producenci lapków na siłę uszczęśliwiają użyszkodników,
dlatego kupiłem lapka z systemem DR-Dos:sciana:

CIAPEK 16.11.2009 11:00

Ilość załączników: 1
przepraszam! Acer Aspire

Creew 16.11.2009 10:56

49 Procesów, a zapycham jak tylko mogę :D Co do samego systemu to cudów nie ma. Nie powiem żebym ze szczęścia skakał po mieszkaniu. System miał być prosty w obsłudze, ale dla zwykłego użytkownika xp, przesiadka na 7 to nie lada wyczyn. Ogólnie rzecz biorąc, najczęstsze zdanie jakie wypowiadałem przez pierwsze 2 tygodnie obsługi to: "a gdzie to &^$#@ jest?! " Panel sterowania jest dla mnie teraz tak niejasny...

rycho 16.11.2009 10:55

Lapki Asusa maja full badziewia dodane "z urzędu".
Ja ma na normalnym komputerze 49 procesów.

CIAPEK 16.11.2009 10:48

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1059342)
żartujesz, 24 procesy razem z Liskiem i Ptaszkiem Burzowym.:sciana:

więc o co chodzi? :/

To system jaki dodany był do lapka Asusa.

Zetoxa 16.11.2009 10:16

Cytat:

Napisany przez CIAPEK (Post 1059321)

2 dzien hulam sobie na W7 i wrazenia pozytywne generalnie.
Dziwi mnie ilosc procesow w menedzerze zadan. ponad 70 w swiezym systemie! wow. widocznie ten sys tak ma.

żartujesz, 24 procesy razem z Liskiem i Ptaszkiem Burzowym.:sciana:

CIAPEK 16.11.2009 02:23

anydvd w sensie narzedzia wyciagajacego film ze struktury plyty dvd-video?
Jaki region macie ustawiony domyslnie? Tzn.w jakim najczesciej sa filmy?:)

2 dzien hulam sobie na W7 i wrazenia pozytywne generalnie.
Dziwi mnie ilosc procesow w menedzerze zadan. ponad 70 w swiezym systemie! wow. widocznie ten sys tak ma.

A te regiony faktycznie bez sensu wogole.

Patrix 15.11.2009 23:03

Regiony DVD to taka sama głupota jak HDCP.

Wawelski 15.11.2009 22:54

Jeszcze zostaje kwestia sprzętu i firmware RPC - fabrycznie sprzęt też się blokuje po wyczerpaniu limitu zmian.

andrzejj9 15.11.2009 22:26

To jednak z tych rzeczy, które są upierdliwe i nic nie dają. Kto będzie chciał i tak obejdzie.

Rozwiązania są dwa - albo program zerujący liczbę zmian regionu (domyślnie jest pięć), albo program znoszący sprawdzanie regionu (najlepszy rzeczywiście AnyDVD). No można też oczywiście pozostać przy regionie, który został ustawiony, ale...

Reetou 15.11.2009 21:21

Cytat:

Napisany przez CIAPEK (Post 1059188)
o co chodzi z tymi regionami DVD?

Stary problem. W odtwarzaczu można zmienić cuś koło 4 razy - po ostatniej zmianie zostaje już na tym regionie - w sofcie podobnie. Wszystko po to, żebyś nie oglądał sobie tutaj premier na DVD ze Stanów, tylko najpierw poszedł do kina, później czekał na polskie wydanie DVD. Kiedyś, jak była duża różnica czasowa pomiędzy premierami w USA i Europie, miało to jeszcze jakieś (powiedzmy) uzasadnienie. Teraz to głupota.

Obejścia były różne: albo wgranie modyfikowanego firmwaru z obejściem regionów, albo jakiś soft usuwający go w locie (Anydvd?).

Smartek 15.11.2009 21:10

A co Ci odtwarza mkv?

Diabolique 15.11.2009 20:50

Cytat:

Napisany przez CIAPEK (Post 1059188)

Powiedzcie mi jeszcze jak np. wygląda sprawa z kodekami? Normalnie wgrać taką paczkę jak robiłem to w przypadku xp?
pozdr

paczki to zlo ||
ja wgralem xvida, ac3filter, quick tima i real alternative. wszystkie filmy chodza bez zajakniecia :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:24.