![]() |
a dlaczego by nie do win XP ... nie dawać upgrade-e ..:D
|
Mam problem ze zgrywaniem plików z laptopa (Windows 7) do katalogu udostępnionego do odczytu/zapisu na PC (Windows XP Pro), wyskakuje następujący komunikat:
http://img704.imageshack.us/img704/8...1225135343.jpg Nie mogę za żadne skarby skopiować większych plików ! Jest na to jakaś poprawka/sposób ? Połączenie jest po kablu, połączenie nie jest zrywane - to jakiś foch systemu... Gdy kopiuję pliki z Windows XP na Windows 7 tą samą drogą problemów nie ma. Po stronie Windows XP wszystko skonfigurowane jest dobrze, bo gdy na laptopie miałem Windows XP Home to problemów nigdy nie było. Help :help::sciana: |
Większy plik to...
|
Cytat:
|
Dziwne.
Nie wiem czemu. U mnie działa. Trzy kompy. Każdy inny system. XP,VISTA,Win7. We wszystkie strony. Przez wifi i kabel... Każda wielkość pliku. |
Kurdę jak zwykle to ja muszę mieć problem :sciana:
Dobra trzeba pomyśleć... edit: Włączyłem na PC (XP Pro) protokół transportowy IPX/SPX i upload W7 -> WXP zaczął działać tzn. nie zrywa... (~5MB/s) :idea: nie wiedziałem, że W7 potrzebuje do poprawnej pracy takiego archaizmu... |
Nie potrzebuje...
|
Cytat:
gdy wyłącze to pod XP to zrywa mi upload z Win7 ? Odwrotnie, gdy włączyłem ten protokół problemy zniknęły ? Sam się zdziwiłem. Złośliwość rzeczy martwych ? |
Nie wyjaśnię, bo nie wiem, co tam jest zakręcone.
Złośliwość rzeczy martwych też nie - raczej coś nawalone w systemie, albo w konfiguracji. A IPX to potrzebny jest teraz tylko jak chcesz w starego Doom'a po lanie pograć ;) |
Cytat:
|
Nie chcę ftp i nie chcę potrzebować tego aby mieć tylko łącze między dwoma kompami :)
LAN zawsze sprawdzał się bardzo dobrze... Poza tym ftp to nie jest rozwiązanie :D |
Oj jest. I to bardzo dobre i szybkie i jak widać - nie takie zawodne jak LAN :-).
|
ta... może se jeszcze dc++ postawie...he? :D trzeba dojść o co w tym chodzi a nie szukać kiepskich rozwiązań.
|
Cytat:
|
Otoczenie sieciowe Windows ssie strasznie. Przykładowo w Linuksach jest SSH i można korzystać z protokołu SCP, który jest równie fajny jak FTP. Niestety do tego trzeba mieć _NORMALNY_ system :P. Chyba, że jest implementacja jakaś na Windows.
Ja tak jak koledzy polecam serwer FTP - niezawodne, sprawdzone. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |