![]() |
Eh, czyli jedna wielka lipa z tym upgradem. Pójdę z lapem do sklepu, zobaczymy co powiedzą.
|
|
problem z instalacja to lol stulecia.
|
Rozumiem, jeszcze jakby były to kłopoty softowe (vide chyba ten Patrix'a, nie pamiętam), ale większość wymienionych w linku jest żałosnych.
Niech się nauczą korzystać z komputera... albo płacą informatykom za tak trywialne rzeczy. ;] |
Cytat:
po wybierze konkretnej okazuje się ze jest na tej 700GB a partycja pusta... gdzieś się pogubiło... kolejny problem - miałem 3 przypadki w których instalator nie chce ruszyć przy hdd ustawiony na AHCI - w xp szło, dodawanie sterów nie pomaga.... 7 to zło... PS. cały 1TB (250+700) zostało wyczyszczonych... wiec pomyłka partycji jest raczej nie możliwa.. instalator musiał miec bład - albo stery do sata... |
Cytat:
Teraz żadnych problemów nie ma. |
A ponoć to ATI kiepskie sterowniki ma..
|
instalowalem dzis 7 na dwoch http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=cZMemShU7l0GWVVX
procek chodzi na 1,5, 2gb ram 800mhz, 250 hdd 7 smiga az milo, xp nie jest nic szybszy... |
Legalny upgrade - perypetii ciąg dalszy...
Byłem w sklepie, w którym był kupiony laptop. Powiedzieli, że trzeba się rejestrować na stronie producenta (w tym przypadku Asus). Tak uczyniłem. Ale był/jest problem... :/ Mianowicie "promocja" darmowego upgradeu dotyczy tylko laptopów kupionych po 30 lipca (czy jakoś tak). Nie chciał mi zaakceptować numeru seryjnego laptopa. Wysyłałem oczywiście alternatywne zapytanie i czekam na odpowiedź. Aczkolwiek obawiam się, że się zorientują po numerze seryjnym i kupa z legalną aktualizacja...
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie,- ale z promocyjna cena na W7! Jak chcesz, możesz kupić za normalna cenę i aktualizować. Mimo, dość atrakcyjnie wyglądających ogłoszeń o tańszej aktualizacji do W7, podlegają temu tylko poszczególne modele z wyższymi wersjami Visty. Nie jest wiec tak kolorowo jak piszą. |
Ale kupować specjalnie 7? :szczerb: przecież to głupia polityka firmy jest... Powinna być darmowa aktualizacja. Vista byłą kupiona wraz z laptopem, czyli tak czy siak zapłaciłem za windowsa...
|
za viste...chcesz 7 to ja kup jesli ci upgrade nie dali...
|
Cytat:
Kupiłem kiedyś peceta z win 98... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07. |