![]() |
albo windows 7 manager:sciana:
|
Ty się nie znasz!
Ty masz wersje Prebeta |
:P:sciana:
|
|
Bylo strone wczesniej;)A nawet na tej jest:)
|
naszczescie ja nie kupilem windowsa 7 :szczerb:
|
tu nikt nie kupil , bo 6 bedzie mikolaj rozdawal :)
|
no nieźle BOX kosztuje 800zł także wielkiej kariery mu nie wróżę.
Oczywiście legalnej, bo przeciez prawie każdy juz ma Windows7. Najlepsze wyjście to kupić laptoka z systemem. |
E tam. Jak się kupi średniego blaszaka na dobrych gratach (nie najnowszych, ale dobrej jakości) i do tego OEM za 350, używając ten sprzęt do jego lub naszej śmierci ;p (na koniec kariery może do przeglądania internetu służyć), to nie ma się co martwić, bo w międzyczasie będzie W8, więc następny komp...
|
To to ja wiem, jakbym coś kupował to od razu wezmę z OEM.
Natomiast tego windowsa bardzo dużo osób używało jeszcze na długo przed premiera || Nie ma co sobie mydlić oczu, piractwo w naszym kraju wciąz jest popularnne - a takie akcje tak ta wcale nie pomagają :nie: Gdyby windows kosztował 200-300zł to nadal by było dużo piratów, ale jednak ktoś by kupił. A za 800 to nie wiem czy komus sie bedzie chciało. Dla wielu osób to miesięczne zarobki. Następna sprawa - skoro kupno OEM wcale nie sprawia ze system mamy legalny, to po cholere jest on normalnie sprzedawany? Jak brać pieniądze od klienta to OK? A że jest to w sumie bezwartościowy pirat to nikomu nie przeszkadza. Powinien być tylko dla producentów komputerów i wtedy byłoby jasne że Winda w sklepie kosztuje 800zł. A tak juz od wielu lat wszyscy zastanawiają sie nad licencjami OEM - czy można kupić z myszką i czy jest to legalne. Ja sobie ściągne win7 z MSDNAA. Licencja tak bardzo restrykcyjna, że ciężko jej nie złamać - ale wcale nie bedzie gorszy od OEM :szczerb: |
Nie bardzo rozumiem... to jak pójdę do znajomego do sklepu, złożą mi kompa za 3 tysiące, to nie mogą mi do tego W7 OEM sprzedać? Tak żebym był legalny?
|
Jak zlozysz to tak, ale Oem' samego u znajomego juz nie kupisz i co najwazniejesze nie zaistalujesz legalnie.
|
Znaczy nic nie rozumiem, jak ma legalną firmę komputerową, to nie może sprzedać do swojego składaka legalnego W7?
|
Do swojego moze, ale komp musi byc nowy. Nie moze na FVAT sprzedac ci samego OEM'a (zrobic to on to moze) ale ty nie mozesz legalnie go zainstalowac na swoim komputerze.
|
Według Botta, Microsoft OEM System Builder License stwierdza obecnie, że oprogramowanie musi być zainstalowane przy pomocy OEM Preinstallation Kit i odsprzedane trzeciemu podmiotowi
Czyl jak rozumiem sklep nie możne dodać płytki OEM do komputera, a jedynie sprzedać komputer z zainstalowanym OEM+płytke. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22. |