![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do tego wyszukiwania to może i masz rację, ale.. dla mnie to jest kolejne ułatwienie dla osób, które mają bałagan w komputerze (coś jak te najróżniejsze biblioteki, grupowanie dokumentów itp. Dla kogoś, kto wie, gdzie co trzyma i trzyma to w określonym ładzie to wszystko jest zbędne). Poza tym jednak wymaga znajomości tej nazwy, a je nierzadko miałbym problem z przypomnieniem sobie dokładnej nazwy jakiegoś rzadziej używanego programu. Ale nie jest mi to potrzebne, bo wiem, gdzie jest i dojście do skrótu zajmuje mi max sekundę. Przynajmniej w starym Windowsie.. |
|
Cytat:
|
A po co się uczyć, gdzie co jest? Jak się ma porządek, to się po prostu pamięta. Jeśli przykładowo zdjęcia masz na jednej partycji jednego dysku to nie musisz ich szukać w stu rozrzuconych wszędzie katalogach. Otwierasz właściwą lokalizację w chwilę. Podobnie z programami. Mam swój własny podział na kategorie w menu start i wiem, gdzie co jest. A że pulpit jest duży to otwieranie 'w bok' jest najbardziej dla mnie przejrzyste. Przy dużej ilości programów przesuwanie w tę i z powrotem to strata czasu..
|
Jeśli ktoś ma dużą ilość programów, to powinien sobie je pogrupować w menu w określonych katalogach tematycznych i podkatalogach - i to jest właśnie porządek w menu i wtedy nie ma szukania i scrollowania. A jak ktoś ma burdel, to narzeka - niech więc zrobi sobie porządek, albo zapamięta nazwę.
Ale urodzony malkontent - nie widział na oczy, a już narzeka... |
Cytat:
Nie zmienia to jednak istoty, że programów (kategorii) może być dużo i przy mniejszej rozdzielczości monitora i tak jest konieczność skrolowania, dodatkowego klikania itp. Po co? Cytat:
Jakbym chciał narzekać, znalazłbym jakiś temat na Onecie i napisał, że nowy Windows jest głupi, Microsoft to #$@#%%, a Bill Gates to %#$@$@#%. I od razu rozpoczęłaby się konstruktywna rozmowa :> |
Cytat:
TEz by mi sie widzialy to widzialo tak jak w CLASSIC XP. No ale nawet jesli nie , mysle ze z czasem sie czlowiek przyzwyczai... A tak znow przy okazji. Jakie macie oceny wydajnosci swojego PC w SIODEMCE ? Tzn. nie zeby sie tu przechwalac. Ale mam 7.1 | 7.3 | 7.3 | 7.3 i 5.9 za dysk :/ I pytanie mam wlasnie do tej ostatniej oceny. Tez macie w takim przedziale ? Nie wiem czemu tak zanizylo jak mam wydaje mi sie calkiem przyzwoite dyski. 2x1TB Seagate SATA 2.. Czy to mniej wiecej standartowa wartosc na tej pozycji ? |
7.4
7.4 7.3 7.3 7.8 |
Cytat:
Cytat:
|
wszystko sie liczy
|
No prosze, to te SSD rzeczywiscie daje rade patrzac na te ocene. 0,1 i by byl MAXiu ;>
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie @patrix poprostu bylem ciekaw bo niby caly komp w miare new i myslalem ze wszystko dostanie po rowni te same oceny czy to 5tki czy 7mki a ta jedna sie wylamala i juz zaczalem myslec ze moze cos nie tegez z dyskiem jest. No ale jak @jesi napisal ze tez tak ma to juz wiemy o co comeon ;)
|
U mnie
5.8 6.2 7.3 7.3 5.9 też się dziwie co trzeba mieć, aby dyski miały sporo punktów.... mam raida z dwoch dysków Samsunga 642JJ stripping i taka kaszana.... to już pewnie ludzie co maja jeden dysk maja tyle co ja w raidzie :-))) I gdzie tu szukać sprawiedliwości... Kolega, który ma płyte p5q asusa i dwa dyski jakies 500GB [nie wiem dokladnie jakie] to ma o dziwo 6.1. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07. |