Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-7-a-79862/)

zorg 25.10.2009 19:35

miales w reku i wypusciles ? takie czary2mary :)

suchyjastrzab 25.10.2009 19:49

Myślałem, że po premierze ten temat umrze :)

@obeznani
Siedzę na 7201 - jest sens zmieniać na jakiś inny build?
RTM PL, RTM EN, RTM EN + PL.
Zasadniczo to mi wsio hula, ale chory jakiś się czuję jak nie zrobię formata raz na jakiś czas.

Zetoxa 25.10.2009 20:03

też siedzę na buildzie 7229:spoko:
nie wybieram się po 7600:nie:

Patrix 25.10.2009 20:31

Cytat:

Napisany przez suchyjastrzab (Post 1054997)
chory jakiś się czuję jak nie zrobię formata raz na jakiś czas.

Ja za to chory się czuję jak już tego formata muszę robić...

frog 25.10.2009 22:32

Jako ze dzis zainstalowalem poraz 1 SEVENa a wczesniej nie mialem stycznosci z VISTA pojawilo sie wieeele pytan ;) Moze pierwsze. Jak zrobic w pasku taki przycisk "POKAZ PULPIT" jak byl w XP ?

polakT 25.10.2009 22:35

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1055062)
Jako ze dzis zainstalowalem poraz 1 SEVENa a wczesniej nie mialem stycznosci z VISTA pojawilo sie wieeele pytan ;) Moze pierwsze. Jak zrobic w pasku taki przycisk "POKAZ PULPIT" jak byl w XP ?

Jest na końcu za zegarkiem :P

frog 25.10.2009 23:14

No prosze ale sie skitral ;) Dzieki ;) To moze kolejne pytanie. Ktomus udalo sie uruchomic subeditplayera ? W sumie to mi sie uruchamia ale leci tylko dzwiek a obraz ze znakiem zakazu jest. Na WMP i WMPclassic obraz leci... :/ Slysszalem ze cos trzeba wmp odinstalowywwac. Czy da sie bez tego zeby subedit dzialal czy trzeba sie przezucic na cos ? Tylko na co ? :/

Smartek 25.10.2009 23:32

Z odtwarzaczy polecam MPC HomeCinema albo (mój ulubiony) KMPlayer.
Jednak SubEdit też działa, tylko nie pamiętam czy nie trzeba było instalować łatki "do Visty" (na subedit.com.pl masz).

BTW. Pokaż pulpit masz też pod PPM na pasku.

jesi 25.10.2009 23:35

SubEdit nie działa na W7, tak jak napisałeś, leci tylko dźwięk. O sprawie z odinstalowywaniem WMP, itd. też czytałem, ale i to nie zawsze działa. Łatka z Visty nic nie zmienia. Ja już dałem sobie spokój z SubEditem odkąd zacząłem działać na Viscie, nie lubię jak coś potrzebuje łatki lub jakichś modyfikacji, żeby działało. Od tamtego czasu korzystam z Media Player Classic i go polecam, lekki, dobry i przyjemny. Jeżeli nie potrzebujesz edytora napisów (czyt. nie tłumaczysz filmów, seriali) to MPC jest najlepszym wyborem :spoko:

andrzejj9 26.10.2009 05:53

Cytat:

Napisany przez jesi (Post 1055070)
SubEdit nie działa na W7, tak jak napisałeś, leci tylko dźwięk. O sprawie z odinstalowywaniem WMP, itd. też czytałem, ale i to nie zawsze działa. Łatka z Visty nic nie zmienia. Ja już dałem sobie spokój z SubEditem odkąd zacząłem działać na Viscie, nie lubię jak coś potrzebuje łatki lub jakichś modyfikacji, żeby działało. Od tamtego czasu korzystam z Media Player Classic i go polecam, lekki, dobry i przyjemny. Jeżeli nie potrzebujesz edytora napisów (czyt. nie tłumaczysz filmów, seriali) to MPC jest najlepszym wyborem :spoko:

Trochę mało funkcji ten MPC ma.. Ja go używam, kiedy muszę na szybko otworzyć jakieś wideo (bo odtwarza on zdecydowaną większość), ale do obejrzenia filmu wolę coś, w czym mogę swobodnie film przewijać, w razie potrzeby wyłączyć i wrócić do danego miejsca, podnieść ekran, przesunąć napisy itp. itd.

Zawsze używałem Sub-edit'a (no wieki temu jeszcze Best Player'a), ale od pewnego czasu też przenoszę się na KM Player. Przekonał mnie do siebie przede wszystkim jakością odwarzanego filmu oraz bardzo szybkim przewijaniem. Poza tym dobrze wygląda ;)

Ale właśnie, widzę Smartek że też go używasz - opcji jest zatrzęsienie i do wielu na pewno jeszcze nie dotarłem, ale może wiesz, czy da się w nim ustawić opcję zapamiętywanie momentu zamknięcie filmu i późniejszego odtwarzania od tego momentu?

A żeby trzymać się w temacie. Windows wyszedł i zaczyna się wysyp artykułów na jego temat. Z ciekawości je przeglądam, bo powoli (ale bardzo powoli) zaczynam nawet rozważać przesiadkę. Ale na razie czytam. Wygląda nieźle, ale moją uwagę (negatywnie) zwróciły już dwie rzeczy - pasek zadań i menu start i pomysły z tym związane.

I tu mam dwa pytania:

- po pierwsze czy pasek zadań da się przywrócić do 'normalności' t.j. paska szybkiego uruchamiania i pasków z nazwą otwartego programu, a nie często nic nie mówiącą ikonką?

- druga sprawa to menu start, ile razy musiałem coś zrobić na notebooku ojca, do szału mnie to menu doprowadzało. Znalezienie jakiegokolwiek zainstalowanego programu, co u mnie zajmuje mi sekundę, tu potrafiło zająć nawet kilka minut, kiedy przewijając tam i z powrotem szukałem, gdzie to pojawił się ten wpis. Podobno w 7 ma być tak samo. Więc pytanie - da się to zmienić na menu z XP? Czyli normalnie menu z Wszystkimi prorgramami, ale otwierające się jakby w kolejnych oknach, a nie rozwijające w jednym i tym samym?

olpiter 26.10.2009 07:36

Ja polecam BestPlayer działa pod vista jaki i w7

Ostatnia wersja BESTplayera, czyli wersja 1.0, ukazała się w Internecie na początku roku 2001. Był to wówczas pierwszy w Polsce player, który potrafił wyświetlać przezroczyte napisy. Prostota obsługi sprawiła, że stał się odtwarzaczem filmów numer 1. Brak aktualizacji przez te 6 lat robił jednak swoje i jego potęga stopniowo bladła. Ale teraz BESTplayer uderza ze zdwojoną siłą (i wersją). Uważaj na niego, bo nie liczy się z niczym. :spoko:

http://www.bestplayer.com.pl/

andrzejj9 26.10.2009 08:06

Ten 'wielki powrót' do już z rok jeśli nie dawniej był. Ale program już nie przekonał mnie z powrotem do siebie. Może kwestia przyzwyczajenia, może jednak wykonania, nie wiem. W każdym razie zostaję przy Sub-edit, a właściwie KMPlayer.

icemac 26.10.2009 08:41

pytanie do posiadaczy Win7 Pro En z msdnaa - ile Wam zajmuje instalka w iso ??

u mnie około 1,3GB czy to jest dobra wielkość ??

rozpakowuje sie bezproblemow :hmm:

en_windows_7_professional_x64_dvd_X15-65805.iso - 1 235 032 586

Zetoxa 26.10.2009 09:27

dobrzy ludzie, za chiny kapitalistyczne nie mogę znaleźć rejestratora dźwięku
w win 7, dajcie znać gdzie go schowali:sciana:

Pierwszy 26.10.2009 10:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1055079)
Trochę mało funkcji ten MPC ma..

MPC ma sporo funkcji. Ty ich po prostu jeszcze nie odkryłeś:)

Co do paska szybkiego uruchamiania pisałem o nim w tym temacie zdaje się... poszukaj parę stron wstecz

icemac
do sprawdzenia iso z win7 spróbuj tego:
http://www.istartedsomething.com/200...-iso-verifier/

zetoxa:
start>>w okienku "wyszukaj programy i pliki" wpisz rejestrator dźwięku

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:51.