![]() |
Byłem.. zobaczyłem.. i... nie kupiłem ;)
Długo się zastanawiałem, ale ostatecznie jedno przeważyło. Generalnie siódemka interesuje mnie głównie (a właściwie tylko) w wersji 64 bitowej. Co prawda w pudełku taka jest, ale jednak aktualizować można tylko do takiej, którą się posiadało. Teoretycznie przynajmniej, bo w przeglądanych umowach licencyjnych tego zastrzeżenia nie widziałem (w tabelkach jest, ale je traktować można tylko pomocniczo). Nawet się zastanawiałem, czy może jednak przy instalacji przyjmie mimo to kod z wersji 32 bitowej XP, ale nawet jeśli, to naciągane trochę i tak naprawdę wydawanie 200 złotych na system w najlepszym wypadku 'nie do końca legalny'. To raczej bez sensu. Na Allegro aukcje jeszcze są i dzisiaj się nie kończą, więc szansa kupna pozostaje. Na razie zrezygnowałem, ale zastanawiam się jeszcze nad jednym - czy taki system można potem odsprzedać? Jest to wersja BOX, więc nie ograniczona do instalacji na jednym komputerze (jednym jednocześnie, ale nie jednym w ogóle - zmienisz komputer możesz zainstalować znowu). Teoretycznie więc, gdybym w przyszłości postanowił jednak przesiąść się na wersję 64 bitową, mógłbym to spróbować sprzedać. Ale nie wiem czy kod poprzedniej wersji Windowsa, który podać w końcu chyba trzeba, nie blokowałby możliwości skorzystania z innego. Na dobrą sprawę tak być powinno. Gdyby była możliwość odsprzedaży, to pewnie bym kupił. Pogadałem jeszcze trochę i jestem już właściwie pewien, że pomijając brak możliwości przejścia pomiędzy wersjami 32 i 64 bitowymi, jest możliwość aktualizacji każdej wersji XP i Visty, otrzymujemy wersję BOX, co sprawia że zdecydowanie jest to atrakcyjna oferta. |
Cytat:
:spoko: A tak na poważnie, to imho już czas na zakończenie przygody z xp, czas na zmiany. Zwłaszcza, że w7 jest cool.:taktak: |
Jeżeli przez centusia rozumiesz rozważanie zakupu, żeby nie kupić czegoś (bez względu na cenę), czego w danym momencie nie będę używał i nie jest dla mnie ważne, to.. możesz mnie tak nazywać :>
|
Cytat:
wstydził byś się z tym hamletyzowaniem :sciana: |
Cytat:
Ale dobra, zaplanowałem już dzisiaj wizytę w Carrefourze, zobaczę jeszcze czego uda mi się dowiedzieć i może sie zdecyduję. Jeszcze jedno (drobiazg) - czy w tej wersji działają te animowane tapety ekranu (Dream)? W Viście któraś wersja była z nich okrojona, ale to chyba ta najbardziej podstawowa. |
To chyba jakaś mistyfikacja a i bez haczyka się nie obejdzie. Podejrzane.
|
Cytat:
Doskonale wiem, że mogę dalej niekomercyjnie używać systemy, które zdobyłem w ramach bycia w MSDNAA (czyli xp pro, vista biznes, 7 pro) :) |
Cytat:
|
Tę samą wersję, która jest u nas w Carrefourze, widziałem wczoraj w sklepie sieci Staples w Anglii. Dokładnie takie samo pudełko z wersjami 32 i 64.
Tam też pewnie Carrefour maczał palce i też na pewno jest podejrzane:rotfl::rotfl::rotfl: P.S. Tylko 2x droższe niż w u nas. |
Cytat:
To wersja upgrade, dla jednostanowiskowej Visty, albo XP :) Chyba korporacyjnej wersji Win7 Upgrade -nie będzie. To by była klęska dla MS. Wyciekła by, przed premierą :) |
To nie dla mnie, więc nie przyglądałem się uważnie. Może i faktycznie coś tu jest podejrzane (tak jak w ofercie z Carrefoura..), ale chyba aktualizację do Visty nie były dużo droższe. Ale mało istotne, interesuje mnie tylko ta wersja Boxowa.
A właśnie - raczej nie, ale wolę zapytać - tej wersji z Carrefoura nie można raczej instalować na więcej niż jednym komputerze? |
Cytat:
Real foto nie ma więc w paczce możesz znaleźć system np. "for DELL" :D Takie tanie aukcje to zazwyczaj śmierdziuchy. |
No ja w sumie na razie siódemki też nie potrzebuję i nie planowałem jeszcze przesiadki. Z drugiej strony jednak prędzej czy później na pewno się na to zdecyduję, a pomijając notebooka, którego pewnie kupię z gotowym systemem, na stacjonarny i tak będę sobie musiał sprawić pełną wersję. Nie sądzę, żeby nawet w przyszłości dało się ją dostać za niższą cenę. Dzisiaj chyba nawet XP kosztuje porównywalnie.
----- EDIT Dla posiadaczy Visty pewniejszą alternatywą może być coś takiego: http://www.allegro.pl/item1044213852...rade_fvat.html I to nawet taniej. A za 199 jest do Professional. |
Ja to olewam. Jeszcze rok czasu jestem w MSDN AA a do komercyjnych spraw wystarczy XP HE.
|
Cytat:
Gdybym miał wolne 200 złociszy, to nie wahał bym się ani chwili. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |