![]() |
Ponawiam pytanie:
Cytat:
|
jou,
dotychczas sprzedawane upgrady win7 (jak i inne upgrady xp,vista) miały licencję pozwalającą tylko na upgrade w ramach tej samej wersji językowej. |
Cytat:
Cytat:
Windows 7 jest już bardzo dobry, ja jestem często marudą jeśli chodzi o systemy i skoro 7 mi się podoba... ;) |
Nie mam cholera Carrefoura pod ręką, żeby się przejść i sprawdzić, ale jeśli nic konkretnego nie znajdziemy, to trzeba się będzie przejechać. Bo jeśli i na pudełku nie będzie żadnych dodatkowych zastrzeżeń, to może się skuszę.
|
Na pudełku to raczej zobaczysz tylko, że ach, jaki ten windows jest wspaniały z info że bierz, bo w środku masz i 32 i 64 bity. Za to w warunkach licencji przeczytasz, że upgrade 64bit możesz zrobić tylko z 64 bitowego systemu - wcześniej M$ miał taką politykę i nie sądzę, żeby ją zmienił.
|
Pewnie i tak będzie, bo faktycznie trudno podejrzewać nagłą zmianę polityki. Z drugiej strony trochę to dziwne, jeśli w pudełku są dwie wersje, a można zainstalować tylko jedną..
Zastanowię się. Najpierw chcę to w ogóle zobaczyć. Miałem nawet dzisiaj pojechać, ale jednak Carrefour jest na drugim końcu miasta. Trochę bliżej mam Carrefour Express, ale nie wiem, czy tam też obowiązuje ta oferta. |
Cytat:
|
Się z XP nawet nie da. Tylko czysta instalacja.
|
Cytat:
|
Cytat:
instalacja nie rozni sie niczym od zwyklej z jednym wyjatkiem musisz podac numer seryjny poprzedniej wersji windy kieyds tez pamietam, ze program instalacyjny zawolal na chwile wlozenie plyty wersji poprzedniej, ale to byl CorelDRAW a nie Winda ;) |
dzwoniłem do m$, czy można upgrade z Visty pominąć
bo się Vista burzy, (ściemniałem ofkors bo nigdy nie miałem visty) odpowiedzieli, że oczywiście można wykonać czystą instalację :spoko: zapytałem czy upgrade dla np. Acera musi być tylko na Acerze odpowiedzieli, że nie, nie ma znaczenia firma, tylko klucz musi sie poddać weryfikacji :spoko:, czyli reasumując, można mieć legalny windows 7 za 110 zł :spoko: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1024768544 |
Zetoxa, tak z MS bardzo przyjemnie się rozmawia ;-)
Teraz proponuję poprosić o to samo drogą oficjalną na piśmie. BTW Taką rozmowę przydałoby się nagrać i wrzucić na YT (oczywiście bez nazwisk ale tak aby było wiarygodnie). |
mowilem ze fajne chlopaki z nich:D
|
Cytat:
Ok, to może jest gdzieś na internecie dostępna umowa licencyjna? Bo tak gdybając obawiam się do niczego nie dojdziemy.. (chyba, żeby skontaktować się z główną obsługą Microsoftu.. W amerykańskiej obsłudze klienta zwykle wiedzą, co mówią.. |
no niestety nie nagrywałem rozmowy, ale panienka była miła,
i chyba nie ściemniała :sciana: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41. |