![]() |
a jak jest np. z Officem 2007 - czy jeżeli zainstaluję czysty upgrade Windows 7, to czy poźniej będę mógł zainstalować i zdalnie - tak jak to się robi w tym Officie - uaktywnić program?
sprzęt pozostaje ten sam - tylko zmienia się system podobnież z innym programami, które uaktywnia się poprzez internet - czy nie zostaną potraktowane jako nowa platforma i potrzebne będą nowe licencje? |
Nie mają wyboru. W swojej reklamówce jasno piszą o przeznaczeniu programu. Jeśli z jakichkolwiek powodów (tutaj licencji) jest ono inne, to zwrot jest oczywisty.
|
w Carrefourze kogoś spytać? kogo? :-)
zwrotu na pewno Ci nie przyjmą - to pewne. Microsoft określił możliwe drogi upgradu do Winows7. a ta lakoniczna informacja na pudełku temu przeczy - chyba, że to jakaś nowość w polityce |
Ja bym się zapytał, a jeśli nic się nie dowiem, to kupił. 200 złotych mogę zaryzykować (w sensie nie, żeby wyrzucić w błoto, ale w najgorszym wypadku na chwilę zamrozić) i przeczytał w domu na spokojnie licencję. Jeśli będzie sprzeczna z tym, co w sklepie, to zwrot..
I tak też pewnie zrobię jeśli mnie do Carrefoura w końcu zaniesie. Tylko, że to daleko... |
witam,
widziałem w Carrefourze to pudełko - jest napisane, że można aktualizować z Visty i XP/ nie jest napisane czy można, np. z XP Professional czy np. z Visty Ultimate. ale ja mam dalej wątpliwości - co myślicie? |
Nie ściemniała. Pewnie po prostu nie miała pojęcia co mówi..
|
no niestety nie nagrywałem rozmowy, ale panienka była miła,
i chyba nie ściemniała :sciana: |
Cytat:
Ok, to może jest gdzieś na internecie dostępna umowa licencyjna? Bo tak gdybając obawiam się do niczego nie dojdziemy.. (chyba, żeby skontaktować się z główną obsługą Microsoftu.. W amerykańskiej obsłudze klienta zwykle wiedzą, co mówią.. |
mowilem ze fajne chlopaki z nich:D
|
Zetoxa, tak z MS bardzo przyjemnie się rozmawia ;-)
Teraz proponuję poprosić o to samo drogą oficjalną na piśmie. BTW Taką rozmowę przydałoby się nagrać i wrzucić na YT (oczywiście bez nazwisk ale tak aby było wiarygodnie). |
dzwoniłem do m$, czy można upgrade z Visty pominąć
bo się Vista burzy, (ściemniałem ofkors bo nigdy nie miałem visty) odpowiedzieli, że oczywiście można wykonać czystą instalację :spoko: zapytałem czy upgrade dla np. Acera musi być tylko na Acerze odpowiedzieli, że nie, nie ma znaczenia firma, tylko klucz musi sie poddać weryfikacji :spoko:, czyli reasumując, można mieć legalny windows 7 za 110 zł :spoko: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1024768544 |
Cytat:
instalacja nie rozni sie niczym od zwyklej z jednym wyjatkiem musisz podac numer seryjny poprzedniej wersji windy kieyds tez pamietam, ze program instalacyjny zawolal na chwile wlozenie plyty wersji poprzedniej, ale to byl CorelDRAW a nie Winda ;) |
Cytat:
|
Się z XP nawet nie da. Tylko czysta instalacja.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:53. |