![]() |
Cytat:
Ale.. skoro już się wyjaśniło, że i na czysty dysk da się to zainstalować, to pozostaje jedynie kwestia legalności tego wszystkiego, bo poza tym wygląda to dobrze. Tu pytanie do osób, które kupiły - moglibyście rzucić okiem na umowę licencyjną? Ewentualnie może ją zapisać w jakimś pliku (jeśli się da) i wrzucić? |
Cytat:
Ps: UltraIso chyba mi szwankuje, bo i SnowLeo i mojego oryginalnego winXP podał jako niebootowalne. Chyba czas na reinstalke. |
Cytat:
|
U mnie nie zabootowaly (na Lenovo), a UltraISO wyraźnie podał Niebootujaca
Dlatego tak napisałem. Sprawdzać dalej nie miałem czasu, ani ochoty, ani powodu. |
Płyty są jak najbardziej bootowalne, wystarczy przejrzeć ich zawartośc, żeby się o tym przekonać:>
Ale, żeby nie było. Właśnie skończyłem instalację systemu z płytki 32bitowej na czystym dysku, powtarzam czystym dysku. Żadnych problemów z bootowaniem i instalacją. Dla pewności przeprowadziłem nawet aktywację systemu i tu też nie napotkałem żadnych problemów. Czyli kolejny mit obalony:spoko::haha: Instalację zrobiłem z ciekawości, tak, żeby się przekonać co i jak:mruga: P.S. Właśnie zauważyłem, że w wersji home premium są gierki, te, które były zawsze w windowsie.:spoko: A w używanej prze ze mnie wersji pro nie ma:'(;) |
Cytat:
Cytat:
Nie lepiej od razu 7? I dla jasności - dla XP opcja instalacji jest z wymazywaniem danych!!! Dla Visty - nad-granie systemu. |
Ciekawe czy jak by potraktować te płytki programem Microsoft_Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US to by wyszedł bootowalny pen-drive który byłby legal
|
Niebootowalne płytki... oj :sciana:
|
Cytat:
Czyli, że w końcu legalny czy nie..? :> I tak serio - czemu uważasz, że przy XP się nie opłaca? Moim zdaniem to właśnie wtedy opłaca się szczególnie (zakładając, że faktycznie istnieje opcja upgrade, czego nie było wcześniej). |
A tak z ciekawości - co to za 4 asy?
|
Montowałem to dziadostwo na laptopie Lenovo.
W pudelku sa dwie płyty, wersja 32 i 64 bitowa. Niebootujace!.W kazdym razie nie zabootowaly na lapku,a UltraISO podal"non bootable". +naklejka informująca o upgrade do naklejenia na komp + żółta naklejka z numerem seryjnym. Czyli,potrzebny jest działający system. Na Vista można robić upgrade, ale niestety wszystkie śmieci po Viscie zostają i system jest ciężki i powolny. Na XP robi się instalacje z wymazywaniem dysku, wiec system jest jak nowy. Myślę,ze można wykonać myk, z normalnej płyty win7 odpalić klasyczna instancje i użyć numeru upgrade i mieć święty spokój :) Wydaje sie, ze chyba mając Viste - warto, przy XP chyba raczej nie. Upgrade jest legalny,bo pojawił sie w ofercie 4 asów :) czyli największych hurtowni w Warszawie. Sorry, ale wprowadzono mnie w błąd - nie sa dostępne w hurtowniach. Edit2: -wydaje sie, ze jest to upgrade przynależny osobom które kupiły komputer z Vista w określonym terminie. I teraz ta nadwyżka jest sprzedawana przez market. Trochę jednak nielegalnie,legalny upgrade. Klasyczny szwindel niby legalny w markecie. Nie wiem.W Polsce wszystko jest możliwe,jednak do firmy chyba będzie nielegal :) |
Napisałem do sprzedawcy na Allegro (Carrefour), z ciekawości co na ten temat odpisze.
|
Cytat:
Na pudełku masz też napisane, żeby zapoznać się z warunkami licencji, które są dostępne tutaj. To, mam nadzieje, rozwieje Twoje wątpliwości. P.S. Na pudełku jest wyraźnie napisane: "Wszystkie wersje systemów Windows XP oraz Windows Vista kwalifikują się do uaktualnienia." |
tu nie chodzi o podstęp - microsoft określił kiedyś ścieżki aktualizacji, z których wynika, że np. Vistę Ultimate nie da się zaktualizować do 7 Home Premium.
natomiast wg. tego pudełka wynika laknicznie, że wystarczy Vista lub Xp i można (z tym, że XP tylko w czystej instalacji) |
Cytat:
Polacy wszędzie muszą wietrzyć podstęp:rotfl: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:53. |