![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1201 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
dzięki za wiadomości
![]() widzę, że opcje są-istnieją ![]() Wracając co do Asusa Eee PC 1201N czytałem ostatnio małe "review" i zmartwiła mnie mała wydajność procesora. http://www.mobimaniak.pl/17308/asus-...t-mobimaniaka/ Chciałbym pokusić się na tym netbooku na "prosty" montaż video w programie Sony Vegas, który w zupełności odpowiada wymaganiom sprzętowym tego Netbooka. Procek jest ważną częścią, a tu takie wieści. hmmm
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1202 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zapominasz o napędach na USB lub ew. zawsze można przygotować instalacje na pena na innym komputerze. Nikt nie traktuje netbooka jako komputer podstawowy, co najwyżej jako pomocniczy.
![]() |
#1203 | |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#1204 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze i masz racej, ale czy kupujac cos za 1200-w gore nie oczekujesz w pelni funkcjonalnego,kompletnego,pelnowartosciowego i zdatnego do uzycia laptopa? Przeciez nei po to kupujke sie 12" laptopy aby zaraz leciec po naped na USB. Niektorzy pozbyli sie stacjonarki po to aby miec tylko jeden komputer. I nie ma co porownywac PL do reszty Europy, gdzie pare komputerow w domu to standard. Ja kupuja laptopa z oryginalnym windowsem chcialbym miec mozliwosc jego instalacji/reinstalacji bez problemow. Co to dla nich byl za problem dac na pendrivie instalke(niech dolicza sobie nawet te 30-40zl)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikt...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
jak ktos szuka malego kompa z czytnikiem CD - sa takie (tylko tak ze 2x drozsze - co nie znaczy kosmicznie drogie - bez problemu w okolicy 3k kupic mozna pelnoprawny notebook z napedem, szybkim procem i nawet nie najgorsza grafa a z ekranem 12-13" i nawet poprawcuje te kilka godzin na baterii)
jak ktos szuka netbooka - to ma o polowe taniej, ale wolniej i bez cd i wtedy trzeba miec na uwadze, ze drugi komp moze byc czasem potrzebny wystarczy wiedziec, czego sie chce |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Guru
Ci co zrezygnowali ze stacjonarki zakupili laptopa nie netbook'a
Nie mylcie netbooka z laptopem, laptop z powodzeniem zastąpi stacjonarkę, ale netbook już nie ... Netbook raczej nadaje się do internetu, ew. worda w porywach, jakiś program do faktur, w desperacji do obejrzenia filmu avi A nie komputer który to ma stać się głównym, i ma zastąpić stacjonarkę, laptopa ...
![]() |
#1208 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niektorym starczy wlasnie taki netbook - zwlaszcza tym co nie graja i nie maja super wymagan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Już o tym mówiłem ale są netboki z procesorem Core2 Solo, 2GB RAM i 250GB HDD.
Taki netbok z powodzeniem może zastąpić stacjonarkę, nagrywarkę można podłączyć przez USB. Natomiast ATOM wiadomo stacjonarki nie zastąpi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Cytat:
pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla mnie idealne rozwiązanie to jak najmniejszy notebook (pewnie netbook się znajdzie też) ze stacją dokującą. Jak ma dysk w stacji albo e-sata - w zupełności zastąpi stacjonarkę. A jak nie ma - to w 95% sytuacji wystarczy.
Problem jedynie z rozbudową.
![]() |
#1212 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
U mnie i netbook i PC to Atomy. Spelniaja swoje zadania, czyli internet, edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, download i filmy HD (ION). Do grania jest PlayStation ;-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Guru
Do edytora tekstu też za bardzo się nie sprawdza, nikt mi nie wmówi że wygodnie się pisze na netbooku patrząc na 10 calowy wyświetlacz
![]() Nie wyobrażam sobie tworzenia prezentacji na 10 calach. Do prezentacji to minimum 20 cali+dodatkowy monitor na strony internetowe+ materiały .... na którym to są wyświetlane
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 21.04.2010 o godz. 15:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Rozumiem, komfort przenoszenia jest istotny. Dla mnie jednak ważniejszy jest komfort pracy.
![]() |
![]() |
#1215 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Ja kupiłem netbooka do prezentacji na rzutnikach, można go schować do torby codziennej bo jest wielkości zeszytu, nie trzeba tachać całej oddzielnej wielkiej torby z laptopem. Zresztą 1 tyś. zł to kwota jak za lepszy telefon albo PDA więc zakup opłacalny
![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|