![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
2. Nie musisz mieć specjalnej wersji na pena, wystarczy ci normalna płytka instalacyjna, i odpowiednie narzędzie ściągnięte ze strony Microsoftu (pen nie może mieć mniej niż 4 GB) 3. Pozostaje kwestia legalności, bo cdkey do Windows 7 naklejony na obudowę notebooka nie będzie działać z normalną instalką, więc ratuje cie tylko albo kupno Windows 7, lub jakiś program MSDAA Windows dostarczony z Asusem posiada masę śmieci ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Instalkę z dvd na pena można zgrać specjalnym narzędziem dostarczanym przez MS. Szczegóły u Zorg'a bo tak mi się jakoś zapamiętał z tym tematem ... ;]
![]() |
#4 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ja w Windzie mam plyte Recovery z niepisanym "Radz sobie sam!". Kolega w Samsungu ma partycje Recovery. Nie wiem jak to robi ASUS...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
Nawet jesli to Win 7, to w wypadku netbookow bez partycji recovery pozostaje kwestia braku napedu, na ktorym mozna owego pena przygotowac...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
Zapominasz o napędach na USB lub ew. zawsze można przygotować instalacje na pena na innym komputerze. Nikt nie traktuje netbooka jako komputer podstawowy, co najwyżej jako pomocniczy.
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze i masz racej, ale czy kupujac cos za 1200-w gore nie oczekujesz w pelni funkcjonalnego,kompletnego,pelnowartosciowego i zdatnego do uzycia laptopa? Przeciez nei po to kupujke sie 12" laptopy aby zaraz leciec po naped na USB. Niektorzy pozbyli sie stacjonarki po to aby miec tylko jeden komputer. I nie ma co porownywac PL do reszty Europy, gdzie pare komputerow w domu to standard. Ja kupuja laptopa z oryginalnym windowsem chcialbym miec mozliwosc jego instalacji/reinstalacji bez problemow. Co to dla nich byl za problem dac na pendrivie instalke(niech dolicza sobie nawet te 30-40zl)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Get a Mac!
Nikt...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
dzięki za wiadomości
![]() widzę, że opcje są-istnieją ![]() Wracając co do Asusa Eee PC 1201N czytałem ostatnio małe "review" i zmartwiła mnie mała wydajność procesora. http://www.mobimaniak.pl/17308/asus-...t-mobimaniaka/ Chciałbym pokusić się na tym netbooku na "prosty" montaż video w programie Sony Vegas, który w zupełności odpowiada wymaganiom sprzętowym tego Netbooka. Procek jest ważną częścią, a tu takie wieści. hmmm
![]() |
#10 | |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Cytat:
pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Kto Ci taką głupotę wcisnął że jest najważniejszy?
![]() To włóż szybki dysk do komputera sprzed kilku lat i montuj materiał HD. Powodzenia! Proces montażu video jest kilkuetapowy. Dla mnie akurat się liczy szybkość wyrenderowania materiału. Dysk na pewno nie gra tu "pierwszych skrzypiec".
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
Chyba nie masz specjalnie o tym pojęcia skoro tak twierdzisz
![]() Spróbuj popracować na materiale DV z kamery video, albo poskładać DVD na wolnym dysku. Mi wystarczał do wszystkiego Athlon XP 3200+ natomiast dysk był mimo RAID-a 0 stale wąskim gardłem i to on opóźniał wszelkie działania ![]() O jakim renderowaniu mówisz ?, domyślam się że chodzi Ci o nakładanie efektów i ich podgląd oraz kompresji do docelowego formatu. Efekty nakłada się na samym końcu po pocięciu i ustawieniu wszystkiego po kolei (tutaj znowu dysk !). Programy mają zazwyczaj szybki tryb prezentacji nie obciążający specjalnie procesora, a kompresja ostateczna nigdy nie odbywa się w czasie rzeczywistym. Dlatego uwierz, bez szybkiego dysku będzie bieda ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#14 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Dalej... "efekty nakłada się na samym końcu"... a w trakcie montażu nie można? Pierwszo słysze. Nie twierdzę, że dysk nie jest ważny, ale na pewno nie najważniejszy. Zależy mi na szybkosći eksporotowania materiałów do różnych formatów. Przecież widzę na po moim obencym komputerze i ostatnim w jakich momentach obciążenie procesora jest największe. Zresztą nie mam zamiaru z Tobą dyskutować o tym skoro z góry założyłeś, że niespecjalnie mam o tym pojęcie. Zajmowałeś się tym kiedyś jak piszesz to może powróć do tego kiedy w obecnych czasach wszystkie nowe podzespoły dosłownie zapieprzają a montować można nawet na netbookach i strzelam w ciemno, że to do czego chciałbym mieć netbooka spełni moje oczekiwania. Sony Vegas Pro na moim kompie PC śmiga jak szalony (ale nie bez powodu też każdy podzespół kosztował w nim po 1000 zł więc musi śmigać ![]() Authoringi weselne po 4-8 GB o których mówisz mnie nie obchodzą. Nie moja działka. Jak pisałem wyżej mam na myśli inne rzeczy i nie tylko DV ale i HDV. P.S. Przed chwilą wróciłem od Was z Gdyni... Lotos sprał nasze toruńskie Katarzynki (Energa Toruń) w kosza. Powodzenia w finale! My gramy teraz o brąz. Byłem akurat na materiale ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 22.04.2010 o godz. 23:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
jak ktos szuka malego kompa z czytnikiem CD - sa takie (tylko tak ze 2x drozsze - co nie znaczy kosmicznie drogie - bez problemu w okolicy 3k kupic mozna pelnoprawny notebook z napedem, szybkim procem i nawet nie najgorsza grafa a z ekranem 12-13" i nawet poprawcuje te kilka godzin na baterii)
jak ktos szuka netbooka - to ma o polowe taniej, ale wolniej i bez cd i wtedy trzeba miec na uwadze, ze drugi komp moze byc czasem potrzebny wystarczy wiedziec, czego sie chce |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|