![]() |
Kod:
# Menu oparte na Grubie |
Ilość załączników: 1
Użyłem tego gimpa co podałes w starszej wersji i metoda pierwsza działa teraz bez problemu. (Przy okazji nie trzeba ustawiać jakości na 75).
Za chwile przetestuje metode druga z obrazkiem stworzonym w gimpie. Aktualizacja: Przetestowałem druga metode ponownie i bardzo uważnie. Niestety druga metoda u mnie nie działa poprawnie a wszystko wykonałem na pewno poprawnie (sprawdziłem kilka razy). A oto efekt drugiej metody: (i sprawdzałem na tym samym emulatorze co Ty). Po drodze pare innych komunikatów na ekranie zanim sie wyswietli to co na screenie ale nie zdąże ich przeczytac. |
Po każdym wpisie wstaw komende:
Kod:
pause --wait=3 Na pierwszy rzut oka nie ładuje sie menu.lst znajdujace sie w /cdrinfo.pl/grub/ |
Witam
Trafiłem na ten świetny artykuł niedawno i postanowiłem, że zrobię sobie pendrive'a z trzema systemami: XP, Win7 i Win8. Dwa ostatnie instalują się poprawnie ale z XP mam problemy. Mam obraz XP z SP3 i zintegrowanymi poprawkami. Wybieram z menu Krok 1 instalacja sterowników SATA i po wciśnięciu "S" instalka wisi na ekranie z listą sterowników, która jest pusta. Instalacja nie reaguje można jedynie zresetować komputer. Można to jakoś obejść? Dlaczego nie można zainstalować XP SP3 bez instalacji tych sterowników mimo tego, że odpowiednie sterowniki są w obrazie? |
Pendrive'a podpinasz do portu USB 2.0? XP pro, home czy OEM?
|
Podpinam pod USB 2.0, a wersja windowsa to XP Pro
|
Ok, małe poprawki wprowadzone. Ściągnij nową wersję 2.2
|
Jeszcze jedno pytanie. Czy Krok 1 przy instalacji XP jest konieczny czy można go pominąć jeśli w obrazie są zintegrowane sterowniki do dyskó sata?
|
Sterowniki do dysków SATA to jedno, a sterowniki do obsługi emulacji napędu z obrazu ISO to drugie. Krok 1 jest wymagany i nie można go pominąć.
|
Ilość załączników: 4
Dostępna jest nowa wersja 2.3. Wprowadzono dużo zmian:
Kod:
- zmieniono strukturę katalogów ISO; od teraz Windows 7, Windows 8 oraz Windows XP należy przekopiować do osobnych katalogów |
Myślę że proste pytanie i nie będzie problemów z odpowiedzią, jak już taki pendrive bootowalny z windowsem zrobię, to będę mógł resztę wolnego miejsca wykorzystać czy już nie będę mógł użyć go?
|
Będziesz mógł wykorzystać na swoje potrzeby całe, wolne miejsce na pendrajwie.
|
Takie odpowiedzi lubię :) Bo widzisz chce sobie zainstalować tą ósemke, bo z tego co widzę windows 7 już nie jest ulepszany, nawet już nie można service packu zainstalowany. Jeśli mogE spytać, jak to jest z tym przeniesieniem ustawień na 8?
|
Jakie ustawienia masz na myśli?
|
Pliki, programy, sterowniki, rejestr tego typu sprawy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |