![]() |
Nie zalozyles dysku twardego w QEMU.
|
no dobra problem zademonstrować chciałem :P w gruncie rzeczy po prostu podczas próby instalacji mi taki komunikat wyrzuca a wcześniej na identycznym komputerze nie mialem tego problemu.
|
ok problem z error 21 rozwiązał się w sumie sam ;] ale mam jedną rzecz która mnie interesuje. w 2.10 było tak że jak odpałało się obraz windows 7 to było menu gdzie można było wybrać napraw komputer a w 2.11 znów jak w wcześniej automatycznie pomija ten pierwszy ekran i nie można się cofnąć żeby tą opcję wybrać, a bądź co bądź czasem się przydaje ;) jakaś rada jak zrobić żeby ten pierwszy ekran był dostępny ?
|
Sprawdzalem ten wpis i nadal nie moge zainstalowac Win8.1
Wyskakuje mi ten blad: chainloader (0xff)/BOOTMGR chainloader (0xff) Error 15: File not found Press any key to continue... W tym wpisie pod Win8.1 jest cos takiego: chainloader (0xff)/BOOTMGR chainloader (0xff) i pomiedzy BOOTMGR a chainloader powinno pewnie cos byc bo wyswietla ikone a ja nie wiem co tam ma byc i pewnie stad ten blad. Zreszta ikony sa tez w drugim wpisie. @Misiek4 kiedy bedzie dostepna nowa wersja menu z wpisami pod Win 8.1? Pzd. |
Wpis jest poprawny dopiero co instalowałem nim Windows 8.1 with update AIO 05-2014
A faktycznie w ostatniej linijce jest chainloader (0xff)/BOOTMGR "dwie pionowe kreski | | tylko bez spacji" chainloader (0xff) tylko skrypt forum zmienia na emoty Oczywiście wywal cudzysłów i opis |
stasimon: jeszcze nam cos nie gra, wiec nie chcemy umieszczac czegos, co nie do konca jest przetestowane
Tahion, uzywaj tagów [ code ] kod [ /code ] (bez spacji) |
A faktycznie wstawiłem na szybko w tag [QUOTE] [ /QUOTE] i tez znieniło więc dalej nie sprawdzałem.
teraz instalowałem przy pomocy wpisu z Win8 stosując plik Xml od 8 i też zadziałało Kod:
title Windows 8.1 with update AIO 05-2014 WinClub \Pozwala zainstalowac Windows 8 bezposrednio z menu ISO |
Cytat:
Cytat:
|
Nie ma bo to cytat z poprzedniego postu. A tam piszę, że instalowałem z plikiem xml z Windows 8. we wcześniejszym przykładzie jest składnia dla oddzielnego pliki xml dla windows 8.1
|
mi nie działa instalacja z xp wychodzi error 15 i win 8.1 :-(
|
Witam
Czy ktoś orientuję się jak zrobić by była możliwość odpalenia linuxa KALI-PL-PREMIUM-1.0.6a. Z góry dziękuję i pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Witam mam pewien problem z instalacją, wersja 2.1 (ostatnia jaką miałem) instalowała się normalnie i bez żadnych problemów, z wersją 2.11 mam pewien problem. Fotka w załączniku.
Dodam że chciałem zainstalować menu pod UEFI poprzez zamianę syslinux.exe -simad na syslinux.exe -fsimad Przy normalnej instalacji syslinux.exe -simad błąd jest taki sam. |
Mam pytanko, czy mozna jakos zmienic konfig tego menu tak zeby dzialalo na komputerze na ktorym dysk twardy ma np. 5 lub 6 partycji?
|
Cytat:
Cytat:
|
Wlasnie o to mi chodzi, czy nie da sie zrobic tak zeby menu wykorzystywalo partycje nr 6 lub 7?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:47. |