![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2008
![]() |
![]()
Witam mam problem z pamięcią flash ma ona 8 G pojemności a nie mogę wgraćna niego gry która ma 4,8G ,wywala jakiś błąd co jest nie tak
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli piszesz "jakiś błąd" - nie spodziewaj się konkretnej odpowiedzi.
![]() Wróżka jest na urlopie. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
Chyba o ten problem chodzi, jak nie to sprecyzuj jaki błąd wyskakuje, wróżkami nie jesteśmy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2008
![]() |
Tak jesi masz racje dokładnie o to chodzi da się coś z tym zrobić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Możesz spakować i podzielić obraz gry na mniejsze części, np. WinRARem i wtedy bez problemu wejdzie, tak jak napisałem wcześniej, FAT32 obsługuje tylko max. 4 GB w jednym pliku. NTFS nie ma tego ograniczenia, jednakże z założenia pendrivy przeznaczone są tylko do obsługi FAT32.
Jest jeden sposób, żeby zmusić pena do sformatowania na NTFS, ale nie zawsze to działa, możesz spróbować: - podłączasz pena - prawy klik na niego i wybierasz Właściwości - wybierasz zakładkę Sprzęt - wybierasz pena z listy i klikasz Właściwości - w zakładce Zasady zaznaczamy opcję Optymalizacja wydajności Po tym zabiegu znowu prawy kilk na pena i formatuj, wybierasz NTFS i formatujesz. Jeżeli masz Viste to przy prawym kilku i opcji formatuj będziesz już miał bez kombinowania do wyboru NTFS. To tyle co można zrobić, ja bym jednak podzielił obraz na części, jak już wspomniałem pendrivy są przystosowane do FAT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
można też sformatować do NTFS programem...HP USB Disk Storage Format Tool
![]() |
#7 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za forum PCLab
... a żeby sformatować pena w NTFS trzeba zrobić tak: Wejść w mój komputer, kliknąć prawym przyciskiem myszy na penie i wybrać właściwości. Otworzy się okienko i trzeba wejść w zakładkę Sprzęt. Tam zaznaczasz na liście pendrive'a i naciskasz właściwości. Otworzy się następne okienko w którym wchodzisz w zakładkę Zasady i wybierasz Optymalizacja wydajności. Potem OK i OK i voila. Można formatować w NTFS.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
lg gsa-h20l flash problem | cubic | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 09.10.2006 17:56 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże??? | sovi | Napędy optyczne DVD | 15 | 28.02.2006 11:27 |
Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 11.01.2006 23:41 |
Problem z filmem DVD ? | jp44 | DVD-Video | 5 | 04.01.2006 23:34 |