![]() |
Phantom Pain już parę dni jest na rynku, a dyskusja leży ;p
Ktoś z Was już grał, ma ktoś może jakieś spostrzeżenia, cokolwiek ***55357;***56841; |
Tam jest taki fabularny sajgon, że trzeba zacząć przynajmniej od Metal Gear Solid, ale najlepiej to od Metal Gearów. Mnie podobały się tylko MG, MGS i MGS3. Każda inna część to IMHO chłam.
- - - Porównanie z Virtuous Mission jest dobre, ale dalej nie zmienia faktu że jest to demo (dema mają przecież różną "długość"). Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że demo techniczne. A te wszystkie czynności które wymieniłeś to zapchajdziury. Fajnie że są, fajnie że nie w DLC, ale mniej fajnie że tak naprawdę nic nam one nie dają - to takie popierdółki jak łapanie małp w MGS3 - usprawiedliwiacze ceny. |
Ja tam w MGS'a nie grałem i nie zamierzam, taka niby osławiona gra, a widziałem którąś część (z tych na ps3) i jakoś nie spodobała mi się. Tak to jest jak nie grało się w pierwsze części to potem ciężko zacząć, a może po prostu trafiłem na słabą część, Guns of the Patriots bodajże.
Wątpie abym kiedyś jeszcze znalazł na nią czas, chyba że wyjdzie ta nowa część i okaże się warta :) |
Trochę drogie to demo ,ale mi się podoba , trochę skomplikowane , nie znam języka , więc nie wiem o co chodzi :ysz: filmiki też fajne , już nie mogę się doczekać Phantom Pain :sciana:
|
Lzesz, rusalko ;-).
Pamietasz demo MGS 3? Konczylo sie tuz po dotarciu do miejsca przetrzymywania Sokolova. Z sytuacja jaka opisujesz mielibysmy do czynienia gdyby cale Virtuous Mission bylo zawarte w demie, a tak nie jest. Groind Zeroes to takie wlasnie Virtuous Mission. |
Ale zapłaciłeś za *demo*, nie przeszkadza Ci to? ;)
|
Mnie nie ;-). Swietnie sie bawilem rozgryzajac na wszystkie psosoby, speedrunujac, zdobywajac naszywki XOF i cala reszte. Juz sie nie moge doczekac co bedize gdy Big Boss wybudzi sie z dziewiecioletniej spiaczki.
|
To nie gra, tylko demo... Płatne demo. Zrobili Cie w balona. ;p
|
Metal gear solid V ground zeros
Właśnie za pośrednictwem UPS dotarła do mnie ww gra :taktak: ale jak to mówią ,, biednemu wiatr w oczy,, :ysz: przed paroma minutami wyłączyli mi prąd :sciana: chwilowo więc recenzji nie będzie :'(
|
A po co na płatne demo mają się starać, lepiej zapewne będzie to wyglądać na ps4.
|
Ilość załączników: 2
Już wiem co mnie najbardziej irytuje. Kamera. Jest za blisko i uczepiona ramienia. W wąskich korytarzach nic nie widać co się dookoła dzieje. Po co to zmieniali? W MGS3S (i chyba 4 ;p) była idealna.
Grafika na PS3 też taka sobie: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407833 I nie obyło się bez Kojimowskich bzdur: :D http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407855 |
Na dodatek wnerwia mnie to sterowanie i kamera. Wolałem wolną kamerę jak w MGS3, a nie z ramienia. Bezsensowne są też te bullet time'y. Nie mogę nikogo zheadshotować bo celownik nie jest na krzyżyku tylko pusty w środku.
Jak tak będzie wyglądać Phantom Pain, a wątpliwe aby zmienili mechanikę, to ja chyba spasuję. Dlaczego co nową grę wezmę to czuję mega zawód. Coś zawsze jest sp*e, coś co rujnuje grywalność. |
Cytat:
|
Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...
|
Nie wiem czy słyszeliście, ale dzisiaj usłyszałem że Kojima stwierdził że podczas promocji gry on nie będzie grał w MGS5, bo jest dla niego za trudna :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |