Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Metal Gear Solid V - The Phantom Pain (i Ground Zeroes ;)) (https://forum.cdrinfo.pl/f120/metal-gear-solid-v-phantom-pain-ground-zeroes-92284/)

Halas19 11.09.2015 02:52

Phantom Pain już parę dni jest na rynku, a dyskusja leży ;p
Ktoś z Was już grał, ma ktoś może jakieś spostrzeżenia, cokolwiek ***55357;***56841;

Berion 17.07.2014 20:21

Tam jest taki fabularny sajgon, że trzeba zacząć przynajmniej od Metal Gear Solid, ale najlepiej to od Metal Gearów. Mnie podobały się tylko MG, MGS i MGS3. Każda inna część to IMHO chłam.

- - -

Porównanie z Virtuous Mission jest dobre, ale dalej nie zmienia faktu że jest to demo (dema mają przecież różną "długość"). Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że demo techniczne. A te wszystkie czynności które wymieniłeś to zapchajdziury. Fajnie że są, fajnie że nie w DLC, ale mniej fajnie że tak naprawdę nic nam one nie dają - to takie popierdółki jak łapanie małp w MGS3 - usprawiedliwiacze ceny.

CeKa 17.07.2014 20:00

Ja tam w MGS'a nie grałem i nie zamierzam, taka niby osławiona gra, a widziałem którąś część (z tych na ps3) i jakoś nie spodobała mi się. Tak to jest jak nie grało się w pierwsze części to potem ciężko zacząć, a może po prostu trafiłem na słabą część, Guns of the Patriots bodajże.

Wątpie abym kiedyś jeszcze znalazł na nią czas, chyba że wyjdzie ta nowa część i okaże się warta :)

DejaVu 17.07.2014 18:21

Trochę drogie to demo ,ale mi się podoba , trochę skomplikowane , nie znam języka , więc nie wiem o co chodzi :ysz: filmiki też fajne , już nie mogę się doczekać Phantom Pain :sciana:

M@X 17.07.2014 17:16

Lzesz, rusalko ;-).

Pamietasz demo MGS 3? Konczylo sie tuz po dotarciu do miejsca przetrzymywania Sokolova. Z sytuacja jaka opisujesz mielibysmy do czynienia gdyby cale Virtuous Mission bylo zawarte w demie, a tak nie jest. Groind Zeroes to takie wlasnie Virtuous Mission.

Berion 17.07.2014 15:07

Ale zapłaciłeś za *demo*, nie przeszkadza Ci to? ;)

M@X 17.07.2014 14:35

Mnie nie ;-). Swietnie sie bawilem rozgryzajac na wszystkie psosoby, speedrunujac, zdobywajac naszywki XOF i cala reszte. Juz sie nie moge doczekac co bedize gdy Big Boss wybudzi sie z dziewiecioletniej spiaczki.

Berion 17.07.2014 13:07

To nie gra, tylko demo... Płatne demo. Zrobili Cie w balona. ;p

DejaVu 17.07.2014 12:01

Metal gear solid V ground zeros

Właśnie za pośrednictwem UPS dotarła do mnie ww gra :taktak: ale jak to mówią ,, biednemu wiatr w oczy,, :ysz: przed paroma minutami wyłączyli mi prąd :sciana: chwilowo więc recenzji nie będzie :'(

revolver0 06.05.2014 22:44

A po co na płatne demo mają się starać, lepiej zapewne będzie to wyglądać na ps4.

Berion 06.05.2014 22:24

Ilość załączników: 2
Już wiem co mnie najbardziej irytuje. Kamera. Jest za blisko i uczepiona ramienia. W wąskich korytarzach nic nie widać co się dookoła dzieje. Po co to zmieniali? W MGS3S (i chyba 4 ;p) była idealna.

Grafika na PS3 też taka sobie:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407833

I nie obyło się bez Kojimowskich bzdur: :D

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1399407855

Berion 01.05.2014 23:17

Na dodatek wnerwia mnie to sterowanie i kamera. Wolałem wolną kamerę jak w MGS3, a nie z ramienia. Bezsensowne są też te bullet time'y. Nie mogę nikogo zheadshotować bo celownik nie jest na krzyżyku tylko pusty w środku.

Jak tak będzie wyglądać Phantom Pain, a wątpliwe aby zmienili mechanikę, to ja chyba spasuję.

Dlaczego co nową grę wezmę to czuję mega zawód. Coś zawsze jest sp*e, coś co rujnuje grywalność.

szczuru 01.05.2014 22:59

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1282200)
Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

Odczucia mam podobne. Paradoksalnie najmniej przeszkadza mi właśnie brak Davida Haytera - był za***isty i nikt inny nigdy nie będzie tak pasować do Snejka ale Kiefer Sutherland też daje nieźle rade (Kept you waiting huh :P ). A cała reszta wydaje mi się taka jakaś... nijaka. Może jest to spowodowane tym, że nigdy wcześniej nie dostaliśmy płatnego dema MGS-a - inaczej mówiąc - po 2-3h gry, gdy ta się kończy czułem się dziwnie. Za krótko, za mało, dziwnie, nie zdążyłem się wczuć w klimat i właśnie Pis Łolkerowy posmak może by mi "przypasił" gdybym mógł z tą grą spędzić np 10h(+). To w sumie tyle - nadal z "wypiekami" czekam na Phantom Pain ale... mam nadzieję, że wypełni tą pustkę, którą zostawił we mnie Ground Zeroes :P

Berion 01.05.2014 22:08

Skosztowałem Ground Zeroes. Jakieś to takie... Peace Walkerowe. Czyli słabo. Struktura misji, tpp shootera, Snake'a nie podkłada już Heyter (czy jak mu tam było ;]). Póki co w ogóle mi się nie podoba...

ethar 16.09.2013 23:13

Nie wiem czy słyszeliście, ale dzisiaj usłyszałem że Kojima stwierdził że podczas promocji gry on nie będzie grał w MGS5, bo jest dla niego za trudna :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58.