Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Który smartfon ? (https://forum.cdrinfo.pl/f122/ktory-smartfon-93029/)

Reetou 23.12.2013 18:12

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1270278)
Według mnie więc:
1. Xperia M

A czemu nie Xperia L? Porównując z M lepszy aparat, procek, 2x więcej pamięci?

Córce kupiłem na gwiazdkę Xperię M ale w dual sim, bo ta non-stop siedzi na necie i wiecznie nie ma pieniędzy na koncie. W drugi slot włożyłem jej Aero2. Ale gdyby nie dual brał bym Xperię L.

sobrus 24.12.2013 09:17

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1270300)
A czemu nie Xperia L? Porównując z M lepszy aparat, procek, 2x więcej pamięci?

Bowiem Agusia jej nie wymieniła. Być może jej operator tego telefonu nie oferuje, więc nie proponuje innych modeli (poza GC którego można nabyć tanio bez pomocy operatora).

Poza tym Lka faktycznie jest lepsiejsza. :taktak:

- Deckard - 25.12.2013 11:56

mnie z nowym rokiem i abonamentem wcisnęli xperie j , miała być przed świętami ale chyba u pomarańczowych się skończyła
ciekawe co to będzie za wynalazek, w życiu nie miałem smartfona ;)

Berion 25.12.2013 12:15

Współczuję zatem. Dziadowizna straszliwa. Mam go. :D
Nie używalny bez roota.

Prezesik 25.12.2013 23:37

Ja mam z tego zestawu Samsunga Galaxy Core i jestem bardzo zadowolony.
Szybko mi wszystko chodzi, nie muli, nie zawiesza się.
Choć muszę przyznać, że nie jestem zbyt wymagającym użytkownikiem.
W gry nie gram.
Korzystam za to z aplikacji do oglądania tv. Oprócz tego standardowo: muzyka, wideo, gps (Google Maps, MapaMap), Internet przez sieć i wi-fi (www, poczta, youtube, radio, tv).
Wszystko chodzi bardzo dobrze.

Minusy:
- bateria dosyć krótko trzyma (ale to chyba teraz wszystkie smartfony tak mają);
- słabe radio FM - to mnie bardzo zaskoczyło, radio jest bardzo czułe i podatne na zakłócenia. W mieście nie ma problemu, ale gdzieś dalej już jest gorzej. Korzystam wtedy z radia internetowego.

arturjankowski 27.12.2013 15:12

Cytat:

Napisany przez Agusia (Post 1270211)
Będę wkrótce wymieniała telefon, zdecydowałam się na smartfon i nie mam zielonego pojęcia, który wziąć.
Gier w telefonie nie używam.
Będę korzystała z internetu (www, filmy, portale społecznościowe), aplikacji bankowej, słuchała muzyki.
Zależy mi, aby był w miarę bezawaryjny, aby nie miał usług, które będą mnie łączyły z internetem w tle a których nie można wyłączyć, aby był w miarę prosty w obsłudze.
Do wyboru mam:
HTC Desire 500
Samsung Galaxy core
LG swift L7
Sony Xperia M

Te cztery wybrałam wstępnie, ale co dalej ? Pomóżcie, koledzy ignorantce w tej dziedzinie ;)

ja od siebie dodam tylko, ze bardzo dobrze się rootuje samsungi, co daje dodatkowe możliwosci wgyrywania rom modyfikowany czesto lepiej dopracowanych, ktore np w galaxy 1 2 3 i teraz 4 umozliwiaja zainstalowanie aplikacji, ktora nagrywa rozmowy bez powiadamiania rozmowycy, czesto ta opcja sie przyjdae, pozniej np blak market, co daje mozliwosci korzysta z aplikacji w pelnych wersjach, oczywiscie do celow niekomercyjnych :) i wiele innych mozliwosci, ale jak to tobie niepotzebne to nie ma tematu :)

Smartek 27.12.2013 22:11

A mówi się, że to iOS taki ograniczony, a ile kombinacji z tymi rootami!

andy 27.12.2013 22:31

Ilość załączników: 1
Odblokowanie bootloadera na przykładzie Nexusa5
adb reboot-bootloader
fastboot oem unlock

Załącznik 64314

Faktycznie to trudne...

- Deckard - 06.01.2014 15:29

Z moim abonamentem i telefonem u pomarańczowych jakaś porażka totalna , najpierw sami J'ke mi zaproponowali ,
w sumie to się już napaliłem a teraz nie mają :D od grudnia czekam i póki co mam ich w (_!_) ,

trochę się bawiłem xperią T od kumpeli i postanowiłem sobie takiego w abonamencie sprawić ,
dzwonie do pomarańczowych - nie maja, w t-debi*e maja ,ale przy abonamencie za 79zł ten smart fone kosztuje ponad 1K
i jest to jeszcze model który ktoś zwrócił po 10 dniach :rotfl:

patrząc na allegro nowy aparat bez zobowiązania można kupić w granicach 800zł :haha:

no nie mogę z nimi, kupie sobie aparat i wezmę tani abonament :mruga: , jak nie chcą moich pieniędzy to nie k***a

- Deckard - 07.01.2014 15:42

to forum ma POWER ! mowie wam :D

joujoujou 07.01.2014 15:44

Ale że co? :hmm:

Prezesik 07.01.2014 15:45

Możesz rozwinąć? Hę? :blink:

- Deckard - 07.01.2014 15:48

jutro ide odebrać telefon i podpisać umowę :)
Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1272089)
Dzięki forum? :hmm:

a bo ja wiem :D tego nikt nie wie ,ale nagle dostałem aparat i abonament jaki chciałem

proponuje założyć temat lista życzeń i zobaczymy co sie spełni :D

Prezesik 07.01.2014 15:49

Dzięki forum? :hmm:

grzeniu 07.01.2014 17:14

Zgrywasz się?
Przecież załatwialiśmy mu.
Deckard stawia :spoko: :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10.