Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Który smartfon ? (https://forum.cdrinfo.pl/f122/ktory-smartfon-93029/)

mgit 02.12.2014 22:47

Ten czytnik to żaden argument S5 też go ma :P
Ba i nawet działa bez problemu...

M@X 02.12.2014 22:56

Widzialem jak to dziala w S5 - moja przyjaciolka ma ;-).

A raczej miala. Pojechala realizowac projekt do NY, dostala sluzbowego iPhone'a 6 i zeznala, ze to wreszcie dziala ;-)!

nowa28 02.12.2014 23:02

Kolega M@x ma racje, W Iphonie działa to lepiej, w Samsungu spotkałem się z tym, że odrzucał "mój własny" palec. Jednakowoż trzeba przyznać, że nawet taki czytnik nie jest w stanie w 100% nas uchronić. Mając trochę rozumu i rozwagi damy rade z ochroną naszego telefonu. Większe zagrożenie czyha na nas od strony internetu.

mgit 02.12.2014 23:15

Mi odrzuca 2/10 więc nie ma tragedii
Co do iPhone - no super działa i nawet jest w wersji 3D :P

M@X 02.12.2014 23:19

Moj iPhone 6 odrzucil jak na razie raz odkad go mam. Nie wiem ile wyjdzie statystycznie, ale chyba jednak rzadziej niz 2/10 ;-)...

andy 02.12.2014 23:23

Cytat:

Napisany przez M@X
"Wy"? Bede wdzieczny za nienazywanie mnie fanboyem, poniewaz nim nie jestem.

Nie bądź śmieszny. Każdy kto widział kapliczkę wie jaka jest prawda. W większości twoich postów widać twój fanbojzm.

[QUOTE]Od wielu lat jestem zadowolonym uzytkownikiem i - czego niektorzy nie zrozumieja - poki czegos nie spieprza (a skoro dalej kupuje, zamiast bazowac na wiedzy z internetu, i uzywam bez wad) dalej kupowal bede.[/QUOTE
Znowu się zgrywasz. Apple przy każdej premierze coś*pieprzy. To że później o tym nie ma słowa to znak, że poprawili to w następnych partiach czy wersjach softu.

Cytat:

Twoje argumenty sa slabe. Czytnik linii papilarnych znaczaco chroni moja prywatnosc,
Taaa... Łamanie twojej blokady jest tak proste jak program wyborczy PISu. Podkładanie lipnych odcisków, możliwość zmuszenia ofiary do tego aby odblokowała swój telefon czy kończąc na twoich odciskach w bazie NSA.

Cytat:

koprocesor ruchu jest hardwarowym faktem,
Pierwsza Motka X - oddzielny układ do nasłuchiwania słów kluczowych, dzięki czemu sterowanie głosem było możliwe w każdym momencie i nie uderzało praktycznie w zużycie energii.

Cytat:

a 64bitowa architektura... Coz, chyba jeszcze tylko uzytkownicy Windows mysla, ze sluzy ona do obslugi wiekszej niz 4 GB ilosci pamieci. Zwlaszcza, ze jak do tej pory mobilne urzadzenia Apple nie mialy nigdy wiecej niz 2 GB RAM. Chyba. Mialem napisac 1 GB, ale cos na Twitterze czytalem ze iPad Air 2 ma 2 GB. Tylko kogo to obchodzi ile tam jest, skoro wszystko dziala dobrze?
Fakt tyle ramu potrzebne jest dla urządzeń, które mają prawdziwy multitasking, które nie przeładowują stron www bo skończyła się pamięć. Ci wszyscy którzy narzekają na to oczywiście się nie znają, hejtują, w sumie to po co kupowali skoro im nie pasuje?

No ale życie w niewiedzy jest takie piękne co nie ?

Swoje 3GB RAM w smarcie doceniam każdego dnia. Pełny multitasking, wiele kart otwartych jednocześnie i brak ich przeładowania bo kończy się pamięć...

Bebetka 26.01.2015 11:11

Krótkie pytanie:
Lepiej wybrać Xperia M2 czy Lumia 630? Który ma lepszą baterię i szybciej śmiga?

andy 26.01.2015 12:31

Na GSM Arena znajdziesz test odnośnie baterii.

chris996 27.02.2015 11:58

Który wybralibyście smartfon z LTE. Cena w granicach rozsądku do 1000 zł.
Nie zamierzam przepłacać.

andy 27.02.2015 12:13

Jakie wymagania?

Pierwszy 27.02.2015 15:22

wybrałbym xiaomi redmi note 4g (5,5") lub poręczniejszy redmi 2 (4,7")

chris996 27.02.2015 23:02

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1316255)
Jakie wymagania?

W zasadzie żadnych. Obecnie używam Samsung Galaxy S2.
Jedynie co mi się w nim nie podoba to krótkie działanie baterii.
Jak na tak stary smartfon wydajność i płynność bez zarzutu.

Pierwszy zasadnicze pytanie w xiaomi da się ustawić polskie menu lub chociaż angielskie?

Jarson 27.02.2015 23:42

Da się.

Mi się moja Xperia T3 bardzo podobała, nie licząc tego, że okazała się fabrycznie uszkodzona. Świetny wyświetlacz, bardzo dobra wydajność, bardzo dobry aparat. W porównaniu z Xiaomi Redmi Note ma mniej RAM i (liczbowo) gorszy aparat, ale jeśli ekran 5,3" w T3 uznałem za ogromny, to 5,5" będzie już raczej przesadą. Z kolei Redmi 2 ma już akceptowalne wymiary, ale też bardzo podobną specyfikację.

Mimo wszystko nie mogę przekonać się do smartfonów chińskich producentów. Jeszcze rok temu Xiaomi walczyło ceną, która naprawdę kusiła. Obecnie ceny są już bardzo porównywalne z produktami wiodących producentów, co przynajmniej u mnie skutecznie studzi zapał do tej marki.

nimal 27.02.2015 23:47

generalnie każdy fon z Andkiem obsługuje polski jezyk, chyba, że producent udziwnił jakąś nakładkę
Xiaomi nie było na tyle głupie :)
potwierdzenie u źródełka: http://www.xiaomishop.com/144-xiaomi...martphone.html

edit:
Jarson - porównywalne ceny? xiaomi redmi note 4g kupisz za 165 USD z przesyłką (niewiele ponad 600 PLN) - co w choć odrobinę zbliżonej specyfikacji znajdziesz za te pieniądze?
to samo dotyczy innych produktów innych chińskich firm ;)

loki7777 28.02.2015 00:14

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1316343)
generalnie każdy fon z Andkiem obsługuje polski jezyk, chyba, że producent udziwnił jakąś nakładkę
Xiaomi nie było na tyle głupie :)
potwierdzenie u źródełka: http://www.xiaomishop.com/144-xiaomi...martphone.html

edit:
Jarson - porównywalne ceny? xiaomi redmi note 4g kupisz za 165 USD z przesyłką (niewiele ponad 600 PLN) - co w choć odrobinę zbliżonej specyfikacji znajdziesz za te pieniądze?
to samo dotyczy innych produktów innych chińskich firm ;)

Jak cie zlapia na cle to +23%:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:55.