![]() |
Kogo Ty tu chcesz nabrać? Wysokość SII to 12,5cm, a S5 to 14,2cm, dziękuję tyle w temacie normalnego S5.
Nie będę brał nic większego od SII. Najwyraźniej nikt tu nie ma S5 Mini, szkoda :] |
Cytat:
|
mgit, ale co mnie note obchodzi... :)
Jeśli o mnie chodzi to mogę mieć jeszcze mniejszy od SII, byleby bebechy miał nienajgorsze. |
Cytat:
|
ok, trollujesz :]
|
Cytat:
Jeszcze trochę i będziesz szukać noki 3310 :szczerb: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytaj Samsunga! Ta firma generuje spora czesc PKB Korei wiec pewnie sa nieomylni i nie wprowadzaja mylacymi nazwami klientow w blad. Nie to co Apple.
|
Cytat:
Normalnie + dla samsunga :szczerb: |
Może polecicie coś do ok. 1000PLN +/-100 bo moja Xperia P po kilku upadkach wygląda dość nieciekawie i jeszcze do tego bateria odmawia posłuszeństwa? :)
W sumie to potrzebna mi płynna praca, dobre zdjęcia i pojemna bateria... ;) |
i to wszystko za 1k?ja poluję na xperię Z, jakoś mi się bardziej podoba
|
Z małych i stosunkowo mocnych telefonów to znam poza Apple tylko jeden - Xperia Z compact.
Obecną sytuację na rynku można dość krótko opisać - ogranicza ją dostępne hardware. 1. Telefony "premium" "hi-endy" - na Snapdragonach 808,810 pomału wymierających 800/801. Ceny powyżej 1k, ekrany FullHD albo QHD. 2GB RAM lub więcej. Czasem się trafi rodzynek w postaci Zenfone2 na Intelu Silvermont i 4GB RAM. 2. Mid-end - telefony w cenach od 600 do 1000 zł, około 5 cali, 720p, 1GB RAM, Snapdragon 410/400 lub podobne wynalazki od Broadcoma, Mediateka. Wszystko mniej więcej to samo, bo 4xCortex A7 @ 1,2Ghz ma być obowiązkowo. Przy przejściu na Lollipopa większość producentów zastąpiła Snapa 400 modelem 410 który niewiele wnosi. Czasem się trafi rodzynek w postaci Zenfone na Intelu CloverTrail i 2GB RAM, albo Huawei na Kirinie 2GB RAM albo Sony Xperia M4 Aqua na Snapdragonie 615 (ale cena nie kusi). 3. Lowend - czyli mid-end z gorszym ekranem i 512MB max 1GB RAM. Czasem trafi się rodzynek co jeszcze do tego ma dwa rdzenie A7 zamiast czterech i jest za 199zł. I od dłuższego czasu nic sie nie zmienia, Snapdragon 410 czy 808 niewiele wnosi do 400 i 800. Producenci tłuką nowe modele nie oferując nic nowego poza nowym Androidem. Jednym słowem zastój - zły czas na kupowanie nowego telefonu. Ciekawie będzie po premierze Snapdragona 820 i 620. Ale nie wiem czy coś z tego trafi do mid-endu. |
Ja osobiście polecam SONY Z3, bo jest wydajna bateria długo trzyma no i jej wygląd jest genialny ;)
|
Samsung seria NOTE, lub seria Edge , ewentualnie klasyka czyli S6... na tą chwilę.. jeśli brać teraz...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |