![]() |
Da się - ale co to za życie? To oczywiście jeszcze zależy od telefonu. I od użytkownika.
Ale w sytuacji Andrzeja nie czekałbym z rootem nawet 5 minut. Wywalenie (albo przynajmniej zamrożenie) wkurzających aplikacji to podstawa. |
Wczytam się.. za czas jakiś :) Najpierw ogólnie muszę poznać i trochę zrozumieć Androida.
D końca drugiego dnia było jeszcze trzydzieści kilka procent czy bardzo nieźle. Bawiąc się znalazłem pierwszy stopień oszczędzania energii (są chyba trzy, jeśli nie więcej) - Staminę - i włączyłem ją. Z tego, co przeczytałem, wyłącza ona aplikację przy wygaszonym ekranie. Jako wyjątek dałem Skype i Messengara (jedyne dwie rzeczy, które chciałbym aby synchronizowały się na bieżąco - przynajmniej na razie) i.. chyba działa :) Tak gdzieś bliżej popołudnia w pracy - czyli po ponad 2,5 dnia - miałem około 25%. Potem doładowałem. Nie jest zdecydowanie źle :) |
Cytat:
|
Ja zawsze kupuje telefon w sklepie, mam na kartę, niestety producenci i Google dokładają swoje oprogramowanie, całkiem zupełnie zbyteczne i nie dające się wyłączyć. Operator to tylko dodatek :P
|
Tzn. jak w sklepie ? idziesz np. do salonu orange i kupujesz telefon na karte , czy wchodzisz na strone producenta lub salonu/przedstawiciela marki telefonu i kupujesz od niego ?
|
operator zwykle az tak duzo nie dopycha do telefonu
ale producenci to co innego jak mialem Samsunga to faktycznie jedynym wyjscie byl root i wywalanie calego syfu, a telefon nie wziety w salonie oepratora tylko w MM (albo Saturn - juz nie pamietam, to i tak to samo) sa tez telefony, ktore mozna OPCJONALNIE kupic w wersji z czystym Andrkiem - np. Samsung zrobil tak z S3 i S4 (jak mnie pamiec nie myli) ja w tej chwili uzywam kolejnego chinczyka i jestem zadowolony root nie potrzebny zrszta - mozna tez pobrac CM i miec spokoj (choc wole czystego Andka) |
Ide do komputronika/x-kom/whatever i kupuje telefon :)
Do salonu operatora to chyba tylko jak trzeba kartę SIM wymienić na mniejszą ;) Są telefony które maja czystego Androida, albo prawie czystego. Nexusy, Motorole, niektóre chińskie. Ale generalnie jeżeli z danym modelem nie pobawisz się miesiąc to tak naprawdę nie wiesz czy coś Cię w nim nie wkurzy :) |
dlatego kupiłem w Chinach Xiaomi, prawie 200zł zaoszczędzone
zainstalowałem polskie MIUI 7, czysty, szybki, żadnych śmieci, powiedzieć, że to tylko nakładka na Androida to obrazić twórców MIUI, naprawdę polecam :spoko: |
Meizu również ma FlymeOS, który nie posiada domyślnie integracji z google.
Właśnie te dwie firmy interesują mnie ostatnio najbardziej. Plan prosty: wziąć z Androida to co dobre, wywalić to co zbędne i szkodliwe :szczerb: |
nawet sklep googlowy musiałem zainstalować, bo go fabrycznie nie było :D
taki oszczędny system :spoko: myślę, że na dziś właśnie Meizu i Xiaomi to najciekawsze telefony na rynku. |
Korzystał ktoś może kiedyś z takiego uchwytu?
http://allegro.pl/uchwyt-cd-sony-xpe...503770305.html Wygodne to? Nie ma ryzyka uszkodzenia radia..? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wcześniej miałem dedykowane do HTC Sensation - owszem wykonanie super, ale po zmianie telefonu już do niczego innego nie pasował... a to działa z każdym... :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@ Reetou O tych też myślę, ale mam dość specyficzne kratki wentylacyjne w samochodzie i nie wiem, czy będzie się dało założyć: http://m.autokult.pl/toyota-celica-v...,0,920,0,0.jpg (rozchylane tak, że są jakby dwie 'poprzeczki') |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |