![]() |
2500 to przesada. Nie wiem, co musiałby miec telefon, żebym brał pod uwagę taką cenę. Chociaż w zasadzie.. nigdy bym jej nie brał. Tyle mogę dać za komputer, ale nie coś, co ma służyć przede wszystkim do dzwonienia.
Jeśli chodzi o baterię, to właśnie nie planuję mieć żadnej synchronizacji na bieżąco (może z Facebookiem i Skype, ale i to nie wiem - na pewno nie z żadnymi kontami pocztowymi). Nie chcę się uzależniać od urządzenia moblinego i tym bardziej nie chcę, żeby mnie rozpraszało w wybranym przez kogoś czasie - to ja decyduję, kiedy będę sprawdzał wiadomości (i tym samym nie jest to zbyt często w ciągu dnia). W zasadzie użytkkowanie to przede wszystkim dzwonienie (umiarkowane), sms-y, no i swobodny dostęp do internetu. Jak najbardziej przyda się dobry aparat (ale dobry jak na telefon - nie ma to zastąpić normalnego, bo i nie uważam to za możliwe) i jeśli będzie też dobry odtwarzacz muzyki ( i jakość dźwięku), a Sony podobno taki ma, to fajnie. No i możliwie długo trzymająca bateria. Z alternatyw patrzyłem na Motorolę, ale X (czyli chyba 5 cali, w każdym razie dość dobrze wizualnie mi pasowała), ale raczej odpada ze względu na właśnie baterię i widziałem też narzekania na aparat. A szkoda, bo ma kilka fajnych rzeczy (sprawdzenie powiadomień przesuwając rękę nad telefonem, czy niezłą obsługę głosową - swoją drogą ciekawe, czy w zwykłym androidzie można coś takiego zrobić). Podoba mi się też wstępnie (ale chciałbym zbaczyć dokładniejsze testy) One Plus X. Na pewno nic większego niż 5 cali, a jeśli 5 to z tych mniejszych gabarytowo. |
Cytat:
Cytat:
Tutaj masz test baterii według GSMArena: http://www.gsmarena.com/battery-test...hone=6901#show Na twoim miejscu brałbym coś*z wyświetlaczem FullHD max. Z3C według GSMA ma 101h co jest rewelacyjnym wynikiem. Smartfon ma mieć Marshmallowa (Android 6) więc w trybie idle czas na baterii wzrośnie jeszcze bardziej. W tej cenie można jeszcze szukać i pewnie dobrą alternatywą*by była Motka X Play. Tylko ona ma przekątną 5.5". |
Cytat:
|
Liczę na to, że przy moim użytkowaniu trzy (a nawet wiecej..) będzie możliwe. Może się przejadę, ale tak czy siak - lepszego pod tym względem smartfonu na rynku chyba obecnie nie ma...
Akurat patrząc na ceny nówki - i to na Allegro (~1500 zł wzwyż) - ta oferta coś podejrzanie się opłaca (80 zł miesięcznie, ze wszystkim nieograniczonym i 2GB internetu). W zasadzie nigdy nie podpisuje umów na abonament, ale to wydaje się ok. @ andy Nie mam jakieś specjalnej granicy - jeśli coś będzie tego warte, mogę dopłacić. Myślałem dłuższy czas o Iphonie, ale ceny są absurdalne i kompletnie nieuzasadnione. Tak więc zacząłem szukać czegoś na Androidzie. Jeśli jest coś innego do czego warto dopłacić to wezmę pod uwagę - istotny jest jednak dla mnie czas pracy na baterii, nie wyobrażam sobie ładowania telefonu codziennie... |
@andrzejj9 ile masz do wydania na telefon?
|
Cytat:
Wracając do tematu obudowy, nie jestem zwolennikiem jakiś futerałów, no po za ramką. Może jak zamontujesz jakieś plecki typu armor, to będzie lepiej. Ale nie zmienia to faktu, iż telefon wygląda na tandetnie zrobiony (mowa tylko o obudowie). Co do nakładki, może niektóre wersje mają, nie zgłębiałem tematu. Mi w tym telefonie na oko, wyglądał jak goły Android. Albo tak ich nakładka sprawia takie wrażenie. Co do zakupu, nie lepiej kupić za gotówkę i dobrać abonament bez telefonu? Oferta korzystniejsza w tedy będzie... ewentualnie T-Mobile u nich zawsze telefony są tańsze niż u reszty, najdrożej z kolei wychodzi u Play jeśli się bierze z telefonem. |
Spoko, dzięki.
Rozmiar kwestia gustu, ja miałem teraz starą Nokię więc wydaje mi się ok. No i wraz z rozdzielczością ekranu i dobrą baterią liczę na te przynajmniej 2-3 dni (sporadyczne używanie). Raczej nierealne w innych modelach. Co do nakładki wydawało mi się, że Sony jakąś tam jednak ma. Myślałem też o Motoroli X (zrezygnowałem ze względu na aparat i baterię właśnie) i tam podobno zawsze jest 'goły' Android. Obudowa.. tu akurat przyznam też mi sie nie podoba.. (ale i tak pójdzie w jakiś pokrowiec, więc niby ok). Byłem dzisiaj w Orange i wyszło mi że ze żniżką Z3 mógłbym mieć za około 80 zł miesięcznie - wszystko nieograniczone, bez dodatkowej opłaty za telefon. W sumie chyba przyzwoita oferta. Choć też dzisiaj trafiłem na informację o One Plus X. I przyznam.. podoba mi się :) |
Cytat:
Dwie kwestie w sumie to trzy mi się nie spodobały: - Rozmiar - przywykłem do telefonów pokroju S5 - Obudowa - sprawia wrażenie, jak by miała się rozlecieć - Kwestia braku nakładki - wiem, ktoś może uznać, że prawię herezje... ale czysty android mi nie pasuję, lubię TachWIZ, oraz HTC Sense Kwestia działania: - Działa płynnie, tu nic zarzucić nie można - Nie instalowałem aplikacji firm trzecich, z racji iż to telefon na prezent, od obczaiłem menu ustawień, dodałem kilka kontaktów... osoba co go dostała, nie do końca ogarnia nowe technologie, a jednak chciała mieć smartphone... a że to najbliższa rodzina, to cóż dostała ode mnie w prezencie ;) |
Chciałem zapytać, czy nie lubisz małych, ale.. rozwinę ;) Kwestia rozmiaru telefonu czy coś samym użytkowaniu, co nie przypadło do gustu?
|
Cytat:
|
Ktoś może miał do czynienia z Sony Xperia Z3 Compact? W opisie i recenzjach wygląda nieźle, jedyne co, to niektórzy narzekają na aparat. Ale nie wiem do końca, czy dlatego, że słaby, czy.. dlatego, że nie rewelacyjny (bo Sony ma podobno niezłe).
Generalnie.. czy warto? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie chmury są po to by na nich trzymać dane... a co mój serwer synlogic marnować się nie będzie :szczerb:
|
Chmury sa po to zeby byly na niebie :P , ja mialem 64gb i mi bylo malo .
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57. |