![]() |
Panowie co sądzicie o Samsung Galaxy S5 Mini? Jest chyba w dwóch wersjach z dwoma SIM albo LTE.
Teraz posiadam starego flagowca Samsung Galaxy SII. Ten mini ma większy ekran od mojego obecnego :szczerb: 4.27" vs 4.50" wg mgsm, większego nie chcę dlatego S5 Mini, a nie S5... Kto ma? Są jeszcze na niego aktualizacje? |
Ja też rozkminiałam sprowadzenia telefonu z Alliexpress, ale to trochę szkoda zachodu dla raptem w większości przypadków kilkuset złotych oszczędności. Ostatecznie kupiłam w PL Motorolę Moto G 2 i jestem zadowolona :)
|
ale jaja, w play tak samo :wow:
|
W orange oplaca sie co miesiac...
|
Mam pytanie o wybór najkorzystniejszej oferty nowego telefonu przy przedłużeniu abonamentu. Czy w Orange się opłaca?
|
Kiedyś zastanawiałem się nad Nokią X, ale wybrałem z LG z Andkiem.
|
Cytat:
Także jak najbardziej zostaję. |
tak, masz racje, VAT w wysokości 23% od wartości wraz z kosztami przesyłki
potocznie wszyscy mówią cło, bo w tym przypadku VAT naliczany jest przez UC w czasie odprawy cło naliczane jest od jakiejś tam wartości, mi po głowie chodzi 150 Euro, ale może być inaczej, pewny nie jestem ;) edit: co więcej zdażało mi się nawet na paczce ze smartfonem mieć zieloną pieczątkę o dopuszczeniu na teren UE i nie mieć VATu ;) |
Też ściągnąłem trochę rzeczy z Chin i jeśli chodzi o telefony (kilkanaście) to w moim przypadku było to ~50% z vatem, dlatego aktualnie ceny na allegro z dostawą z PL nie są złe (biorąc też pod uwagę aktualny kurs dolara) jeśli ktoś ma obawy (czy inne powody) przed zakupami na aliexpress i innych miejscach.
@nimal: nie cło tylko vat, cło zaczyna się od zakupu o wartości powyżej 200euro zdaję się... |
loki - sciagnolem z chin dziesiatki jak nie setki gadzetow
czesc dla rodziny, czesc dla znajomych, czesc sam uzywam clo placilem DWA razy - raz, bo byl kurier (wtedy na 100% jest clo!), drugi raz, bo kolega poprosil o sciagniecie dwoch tabletow na raz dla dzieciakow (w sumie to kolega placil, wiec ja de facto zaplacilem clo raz) fakt, ze z clem trzeba sie liczyc i ta jak mowisz - lepiej wliczyc to sobie w cene i potem potraktowac jako mily bonus brak cla :) |
Cytat:
Bezpieczniej jest dodac te 23% aby nie bylo niespodzianek a jak sie uda to profit. |
kupujac na aliexpress ten fon jest za 165 USD, czyli okolo 611 PLN
prawie na bank dojdzie bez VAT (jezeli nie wpadniesz na pomysl wysylki kurierem!) a nawet jak bedziesz mial pecha i przyjdzie zaplacic VAT to wyjdzie okolo 750 PLN to dalej poza zasiegiem cenowym "europejskich" marek (ktore i tak sa robione w PRC) ;) a trzeba dodac, ze to fon z "gornej" polki mozna duzo taniej kupic smartfona w chin w bardzo, bardzo dobrej specyfikacji i prosze nie wyskakiwac z glupotami o braku gwarancji - koledze bez gadania odeslali fon po naprawie (musial im go przeslac - operacja trwala niecaly miesiac) |
Może coś mi podpowiecie, siostra chce kupić jakiegoś smartfona do 700zł (nowy) bo w jej abonamencie play nie oferuje nic ciekawego....
I teraz zastanawiam się co jej doradzić bo jak dla mnie to Xperia Z wydawałaby się najlepsza choć to już 2 letni model i można go nowego dostać za 700 kilka zł (allegro) lub brać coś z nowszych modeli innych producentów? |
@chris czyli zostajesz przy Androidzie?
|
Cytat:
Dodaj do koszyka i juz masz +$38 . Widze ze Pierwszy mnie uprzedil bo do konca tematu niedoczytalem:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:36. |