![]() |
Jakby takie coś mnie miało rozpraszać to bym nic nie zrobił
Zresztą najbardziej rozpraszające jest samo posiadanie telefonu - zawsze dzwoni zupełnie jakby chciał, żeby go ktoś odebrał ;p Andrzej, przy Twoich wymaganiach zastanowił bym się, czy w ogóle brać smartfona, może lepiej jakiegoś zwykłego klawiszowca? |
Programista? :szczerb:
|
OT Jesteś kierowcą F1, czy księgowym?
|
A wiesz, jeśli akurat pracujesz, ile czasu zajmuje powrót do stanu skoncentrowania przed wyrwaniem z niego? :)
(generalnie kilkanaście do kilkudziesięciu minut) Takie wyrywkowe rozpraszanie jest chyba najskuteczniejszym sposobem do obniżenia wydajności pracy.. (nie u wszystkich oczywiście, ale generalnie sa to bardzo poważne rozpraszacze) |
Po to żebyś w kilka sekund zdecydował czy to konkretne powiadomienie jest na tyle istotne żeby je zobaczyć.
Tak to widzę i jakoś się sprawdza u mnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Być może tam czujnik działa non stop lub w mniejszych interwałach sprawdza? Tak czy inaczej AcDisplay też to ma. Cytat:
Cytat:
Pokazanie się powiadomienia z danego programu nie znaczy, że masz je natychmiast sprawdzić :) |
Cytat:
|
W 2017 zapowiada się zakup. :rotfl:
|
Cytat:
Mimo, że uważam się za świadomą osobę, widzę jak czasami bezrefleksyjnie zaczynam coś klikać na komputerze i zlatuje mi godzina, czy dwie (na szczęście rzadko). Przy tym jak napięty kalendarz mam w ostatnich miesiącach, gdzie właściwie każda godzina jest zaplanowana (i niezrealizowana.. jest zwykłą stratą pewnych planów, czy rzeczy, które trudno potem nadrobić), to jest coś, do czego zdecydowanie nie chcę dopuszczać. A patrząc na osoby już po prostu uzależnione od telefonów.. to zdecydowanie coś, co nie jest mi potrzebne. (jednocześnie wiem po co decyduję się na smartfona - niektóre rzeczy są mi potrzebne i chcę z nich korzystać - ale na swoich warunkach) Cytat:
EDIT: Na szybko więc nie najlepszy przykład, ale krótko wspomniane: https://www.youtube.com/watch?v=CJoKN28SFx8 3:40 i 4:10 - przykłady tego czujnika ruchu. Zwłaszcza to wyciszenie machnięciem dłoni mi się podoba - możliwe w tym przykładzie wyżej? (domyślam się, że to też kwestia dodatkowego czujnika, który być może nie wszystkie modele mają) 4:15 i 4:50 - bardziej omówienie niż przykłady zastosowania sterowania głosem. W jednym filmiku było to znacznie szerzej opisane i muszę przyznać, że tak jak nie przekonują mnie tego typu 'gadżety' tak tu nawet widziałbym często zastosowanie (budzik, nawigacja w samochodzie, wybranie numeru podczas jazdy itp.). Tu akurat spodziewałbym się, ze jest to możliwe z użyciem aplikacji podanej wcześniej? (jeśli w ogóle w Motorli jest coś więcej..) I ostatnie - tu już dość dobre przykłady: https://www.youtube.com/watch?v=VciHdlg4c_4 |
Dokladnie tak - to jedyne na co sie nie zgodzilem u siebie. 6 PLN za swiety spokoj to zadne pieniadze...
|
To już lepiej zapłacić te 6 zł i nie wyrażać zgody marketingowej.Będą cię nękać telefonami i sms'ami.
O zgrozo, jak można dobrowolnie się na to zgadzać... |
Cytat:
Ja mam ten abonament który tobie zaproponowali, ale dużo słabszy telefon Samsung Grand Prime , umowę na 24miesiace i ze zniżkami miesięcznie płace 44zł Co daje 1056zł ,a sam aparat około 650zł ,czyli za 400zł mam wszystko za free na dwa lata Jedynie zniżki nie działaja jak się zalega z płatnościami no ale...;) Cytat:
poza tym nigdy nie dostałem smsa z ofertą marketingową Podpisując umowę wyrażasz bądź nie 3 zgody , jedna dotyczy dostępności w książce telefonicznej/bazie Orange i to jest właśnie największy syf Poza tym wszystkie oferty przez telefon szybko się załatwia 'nie dziekuje' + czerwona słuchawka |
Akurat samsung jakoś specjalnie lepszy od HTC nie jest (no dobra trochę jednak jest lepszy). HTC zawsze wydaje 1-2 aktualizacji i koniec z aktualizacjami (nie ma tu znaczenia czy masz model topowy czy z z najniższej półki).
Ale można to obejść, za pomocą xda forum ;) |
Cytat:
Jeżeli Tobie potrzebne jest coś do dzwonienia, to faktycznie zakup smartfona mija się z celem. Cytat:
To Ty wtedy decydujesz kiedy ma Ci sprawdzić pocztę. Osobiście wolę*mieć włączoną na bieżąco. Cytat:
Aplikacja wykrywa kiedy wyciągasz telefon z kieszeni i jeżeli masz nieprzeczytane powiadomienia, to Cię o tym informuje bez potrzeby odblokowania urządzenia - pojawia się ładny ekran z powiadomieniami. Jeżeli się chce to można sobie i sterowanie głosem zrobić: W HTC bym nie szedł bo mają w dupie klienta - ciężko z aktualizacjami. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57. |