Cytat:
Napisany przez rcobex
(Post 1284446)
Mnie troszkę już śmieszą tego typu tematy, jakie to, jakie tamto, każdy i tak doradzi to co kupił przez przypadek bo było tanie, w dobrej cenie, albo kolega ma i "mi siadło". Z telefonami jest tak prosta sprawa, albo kurde android, albo windows. Pobaw się, jednym i drugim (ponoć w sklepach nawet to umożliwiają, szok) i sam sprawdź. Zakładanie tego typu tematu, wiąże się przez malutki przypadek z małą wojenką. Bo od razu wiadomo co się zacznie........
Jak chcesz kupić samochód, to też pytamy na forum jaki ? Normalnie szlak mnie trafia przez tą głupotę ogólnonarodową. Kurna zielony se kup......taki bedzie dobry.
|
Nie opowiadaj, takie tematy mogą być bardzo przydatne. Nigdy nie interesowały mnie opinie typu "ten jest najfajniejszy ze wszystkich", bo niby jak ktoś, kto kupuje jeden telefon na dwa lata, czy rok ma możliwość porównać. Ok, może się bawić wieloma aparatami, ale prawdopodobnie tylko swojego używa dużo i regularnie.
Można natomiast dowiedzieć się w takich miejscach wielu konkretów. Takimi konkretami będą opinie typu: "mimo tego samego układu co model x system nie pracuje płynnie", czy "ekran wyjątkowo szybko się rysuje - w porównaniu do modeli osób z rodziny i znajomych - nie myśl nawet o dniu używania bez folii ochronnej".
Dajmy na to moja Xperia J. Irytuje mnie w niej źle działający czujnik zbliżeniowy; po rozmowie bez wyłączenia ekranu przyciskiem z boku zwykle mam włączone WiFi, czy GPS - bo czujnik niby działa, ale tak jakoś nie do końca poprawnie i wystarczy lekko odsunąć telefon od ucha i ekran się włącza. Nauczyłem się w związku z tym odruchowo wyłączać ekran po wybraniu numeru. Tyle, że kiedy rozłączam się po rozmowie najpierw muszę go ponownie włączyć, a ponieważ telefon jest niezbyt responsywny, to zanim doczekam się na odpowiedź, nieraz zobaczę tylko błyskający na chwilę ekran, który znów się wyłącza. Muszę nacisnąć przycisk jeszcze raz (teraz już ekran reaguje błyskawicznie) i stuknąć czerwoną słuchawkę. W efekcie nie rozłączam się wtedy, kiedy ja chcę, a wtedy, kiedy "pozwoli" telefon. Dla mnie to spora wada, a ze specyfikacji (ani po 5 minutach sprawdzania w sklepie) w życiu bym się tego nie dowiedział.
|