Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Który smartfon ? (https://forum.cdrinfo.pl/f122/ktory-smartfon-93029/)

jesi 08.01.2014 22:10

Jeżeli tani i dobry to zdecydowanie Lumia 520. Dla kobiety, więc grzebanie w systemie z jej strony raczej odpada. Większość aplikacji z Androida i iOSa dostępnych jest na WP, więc nie odczuje tu raczej jakichś braków. No chyba, że chodzi o usługi G. Nie mniej jednak skrzynkę może podpiąć pod bardzo dobrego klienta systemowego, a obsługę YT przez aplikacje firm trzecich.

Smartek 08.01.2014 21:44

Na iPhona dla Niej mnie nie stać :(

demek 08.01.2014 02:28

Tanio to przy drogach...

Smartek 07.01.2014 18:51

Lenovo 802, Lumia 502? Ma być tanio i dla kobiety.

grzeniu 07.01.2014 18:14

Zgrywasz się?
Przecież załatwialiśmy mu.
Deckard stawia :spoko: :D

Prezesik 07.01.2014 16:49

Dzięki forum? :hmm:

- Deckard - 07.01.2014 16:48

jutro ide odebrać telefon i podpisać umowę :)
Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1272089)
Dzięki forum? :hmm:

a bo ja wiem :D tego nikt nie wie ,ale nagle dostałem aparat i abonament jaki chciałem

proponuje założyć temat lista życzeń i zobaczymy co sie spełni :D

Prezesik 07.01.2014 16:45

Możesz rozwinąć? Hę? :blink:

joujoujou 07.01.2014 16:44

Ale że co? :hmm:

- Deckard - 07.01.2014 16:42

to forum ma POWER ! mowie wam :D

- Deckard - 06.01.2014 16:29

Z moim abonamentem i telefonem u pomarańczowych jakaś porażka totalna , najpierw sami J'ke mi zaproponowali ,
w sumie to się już napaliłem a teraz nie mają :D od grudnia czekam i póki co mam ich w (_!_) ,

trochę się bawiłem xperią T od kumpeli i postanowiłem sobie takiego w abonamencie sprawić ,
dzwonie do pomarańczowych - nie maja, w t-debi*e maja ,ale przy abonamencie za 79zł ten smart fone kosztuje ponad 1K
i jest to jeszcze model który ktoś zwrócił po 10 dniach :rotfl:

patrząc na allegro nowy aparat bez zobowiązania można kupić w granicach 800zł :haha:

no nie mogę z nimi, kupie sobie aparat i wezmę tani abonament :mruga: , jak nie chcą moich pieniędzy to nie k***a

andy 27.12.2013 23:31

Ilość załączników: 1
Odblokowanie bootloadera na przykładzie Nexusa5
adb reboot-bootloader
fastboot oem unlock

Załącznik 64314

Faktycznie to trudne...

Smartek 27.12.2013 23:11

A mówi się, że to iOS taki ograniczony, a ile kombinacji z tymi rootami!

arturjankowski 27.12.2013 16:12

Cytat:

Napisany przez Agusia (Post 1270211)
Będę wkrótce wymieniała telefon, zdecydowałam się na smartfon i nie mam zielonego pojęcia, który wziąć.
Gier w telefonie nie używam.
Będę korzystała z internetu (www, filmy, portale społecznościowe), aplikacji bankowej, słuchała muzyki.
Zależy mi, aby był w miarę bezawaryjny, aby nie miał usług, które będą mnie łączyły z internetem w tle a których nie można wyłączyć, aby był w miarę prosty w obsłudze.
Do wyboru mam:
HTC Desire 500
Samsung Galaxy core
LG swift L7
Sony Xperia M

Te cztery wybrałam wstępnie, ale co dalej ? Pomóżcie, koledzy ignorantce w tej dziedzinie ;)

ja od siebie dodam tylko, ze bardzo dobrze się rootuje samsungi, co daje dodatkowe możliwosci wgyrywania rom modyfikowany czesto lepiej dopracowanych, ktore np w galaxy 1 2 3 i teraz 4 umozliwiaja zainstalowanie aplikacji, ktora nagrywa rozmowy bez powiadamiania rozmowycy, czesto ta opcja sie przyjdae, pozniej np blak market, co daje mozliwosci korzysta z aplikacji w pelnych wersjach, oczywiscie do celow niekomercyjnych :) i wiele innych mozliwosci, ale jak to tobie niepotzebne to nie ma tematu :)

Prezesik 26.12.2013 00:37

Ja mam z tego zestawu Samsunga Galaxy Core i jestem bardzo zadowolony.
Szybko mi wszystko chodzi, nie muli, nie zawiesza się.
Choć muszę przyznać, że nie jestem zbyt wymagającym użytkownikiem.
W gry nie gram.
Korzystam za to z aplikacji do oglądania tv. Oprócz tego standardowo: muzyka, wideo, gps (Google Maps, MapaMap), Internet przez sieć i wi-fi (www, poczta, youtube, radio, tv).
Wszystko chodzi bardzo dobrze.

Minusy:
- bateria dosyć krótko trzyma (ale to chyba teraz wszystkie smartfony tak mają);
- słabe radio FM - to mnie bardzo zaskoczyło, radio jest bardzo czułe i podatne na zakłócenia. W mieście nie ma problemu, ale gdzieś dalej już jest gorzej. Korzystam wtedy z radia internetowego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57.