![]() |
Cytat:
http://www.radioway.info/comparewireless/img3.html |
Mniejsze obciążenie sieci na pewno gra tu rolę.
Nie od dziś wiadomo, że polscy dostawcy internetu (nie wszyscy na szczęście) nie wyrabiają z przepustowością łącz. Przykładowo YouTube u niektórych dostawców (np Orange/TPSA) dosłownie kona, nie osiągając nawet jednego megabita. Nie da się oglądać bez zacięć nawet bez HD. Dodatkowo w godzinach szczytu transfer spada, lub internet przestaje działać. Prawda jest taka, że niektórzy kombinują jak sprzedać wszystkim łącza 100Mbit za grubą kasę, ale bez pokrycia w realnych możliwościach dostarczenia takiego internetu.... Dodatkowo, w przypadku sieci 3G (ale nie 2G) zasięg stacji bazowej spada wraz z ilością użytkowników jednocześnie korzystających z usługi. Może być więc tak, że jeżeli wszyscy zaczną nagle korzystać z netu, to wszystkim spadnie zasięg i transfer, choć przed chwilą warunki były super :D |
Ja mówię o podobnym zasięgu. Zdecydowanie lepiej było na wsi niż w mieście, w obydwu przypadkach miałem nadajnik w zasięgu wzroku.
|
Widocznie propagacja signału w drewnie jest lepsza niż w żelbetonie.
Nie wiadomo czy dotyczy to brzóz :hmm: |
To żadne naciąganie klienta, ale najbardziej ten temat mi pasuje.
Dziś cały dzień obserwowałem stan wody na Bugu, bo we Włodawie już przekroczył o 94 cm stan alarmowy i systematycznie zbliża się do kilkuletniego rekordu. Zagrożenia dla gospodarstw raczej nie ma (korzystne ukształtowanie terenu), a za to są bardzo ciekawe widoki, więc zrobiłem w południe trochę zdjęć a potem czekałem na najwyższy poziom, żeby zrobić fotki w najbardziej skrajnym momencie - tak więc to oczywiste, że poziom wody sprawdzałem najrzadziej co godzinę (a IMiGW nie ma do tego aplikacji, trzeba sprawdzać ręcznie i to w kilku krokach). Okazuje się, co mnie zdziwiło, że przez ten cały czas internet działał mi w telefonie najlepiej, kiedy na chwilę wyjechałem na wieś :D Nie wiem, jak jest w przypadku LTE, najbliższy nadajnik mam oddalony o 50 km, ale sieci 3G są najwyraźniej mocno przeciążone. Jakiś czas temu taki stan rzeczy obserwowałem tylko w miejscowościach wypoczynkowych (gdzie, nie wiedzieć czemu często nadajniki planuje się chyba tylko z uwzględnieniem ilości zameldowanych mieszkańców, a nie biorąc pod uwagę przyjezdnych). W przypadku zwykłych stron to sięnie rzuca tak w oczy, ale akurat Pogodynka.pl oparta jest na mapach, nie ma trybu tekstowego i za każdym razem trzeba czekać na załadowanie się interaktywnego zdjęcia. Tu różnica pomiędzy miastem a środkiem lasu (jak u Eda, tylko gorzej :D) była trzykrotna na korzyść lasu :P |
Hm, wychodzi na to, że czym mniej gadasz tym więcej oszczędzasz, ale to też tylko do pewnej kwoty:)
|
I skończyło się promocja xD ***8222;Rok ważności konta po każdej rozmowie***8221;(2) dla Użytkowników Heyah od dnia 19 marca 2013 r.
opłata cykliczna za skorzystanie z oferty wynosić będzie 3 zł na 30 dni, opłata aktywacyjna będzie wynosiła 5 zł (dotychczasowi Klienci będą mogli kontynuować korzystanie z usługi na nowych zasadach bez ponoszenia kosztów opłaty aktywacyjnej). |
Możliwe.
Środki na koncie można sprawdzić, kody USSD w roamingu działają. Nie zaszkodzi przelogować się do innej sieci. |
Panowie.
Polska komórka prepaid Orange jest w roamingu w Hiszpanii. Od wielu godzin - sygnał zajętości. Czy to możliwe, że z powodu ew. braku środków na koncie? |
Kurczę, racja... Mnie się ubzdurało, że w Orange promocja skończyła się kilka dni temu, tak jak w Plusie :sciana:
|
Włączyłem za 25 zł w Orange One i hula.
Wie ktoś, dlaczego A. Buzdygan rąbał Plusa? Tylko dlatego, że Plus najtańszy (20 zł)? |
Ja też jestem w Playu i jestem bardzo zadowolony.
Żadnych problemów z zasięgiem. Ceny zdecydowanie niższe. No ale najważniejsze: OBSŁUGA KLIENTA. Skok jakościowy ogrmony w porównaniu z innymi operatorami, z którymi miałem do czynienia. Reklamacje rozpatrywane szybko i miło. Tak jak właśnie piszesz, że człowiek zamiast się złościć, to jest zadowolony, że sprawnie go obsłużono i dali parę złotych rabatu. Widać, że ktoś tam myśli. Tak naprawdę mniej istotne są nawet ceny, szmery bajery i inne gadżety. Klient musi się po prostu czuć ważny i obsłużony już od momentu samego podpisania umowy. Takie proste to jest, a innym operatorom trudno to zrozumieć. Oczywiście, pewnie są też klienci niezadowoleni z obsługi w Play. Ja na szczęście mogę mówić tylko pozytywnie. Ja ciągle toczę spory z Orange, a narzeczona z T-mobile. Wiem co mówię ;) |
Cytat:
http://www.play.pl/pl/promocja/play-karta/formula-40/ http://www.orange.pl/kid,4000377334,...y,article.html |
Cytat:
Gdy zamierzałem przejść na Play kilka osób mi to odradzało - będziesz żałował itp. itd. Nie zraziłem się - najlepsze ceny, oraz zasięg na tamten moment (chyba się nic nie zmieniło przez rok nie?:)) Jak wiadomo każda sieć włącza nam kilka usług, których jak nie wyłączymy to automagicznie przechodzą na następny okres rozliczeniowy. Na dwa dni przed końcem (tyle ile wymagają) dezaktywowałem jedną z takich usług, którą miałem darmową przez 3 miesiące (chodziło chyba o darmowe do Play - normalnie koszt 10zł/miesiąc) Mimo mojej dezaktywacji usługa pozostała aktywna i oczywiście zostało mi naliczone 10zł za następny okres rozliczeniowy (przed końcem okresu darmowego tej usługi dostałem chyba nawet smsa z przypomnieniem, że się kończy - nie pamiętam dokładnie). Na początku lekko się zdenerwowałem. Zalogowałem się przez serwis Play 24 i złożyłem reklamacje opisując całą sytuację. Ku mojemu zdziwieniu dostałem odpowiedź w ciągu 2-3 dni. Przyznali się do pomyłki. Następny okres rozliczeniowy miał być mniejszy o błędnie naliczoną kwotę 10zł. Dodatkowo aby zrekompensować mi wyrządzone szkody dostałem kolejny upust w wysokości 10zł na abonament za następny okres abonamentowy. Na całym błędzie "zarobiłem" 10zł. Wiem, że mają to wliczone - te rabaciki, ale i tak miło mi się zrobiło :) Jakoś ostatnio miałem problem z odebraniem MMSa. Zaciął się podczas pobierania i dupa - nie udało się go ściągnąć. Z innymi problemu nie miałem. W ostatni dzień ważności tego MMSa zrobiłem zgłoszenie przez serwis Play 24. Opisałem cały problem i przesłałem zgłoszenie - była to bodaj sobota, wieczorne godziny. W poniedziałek dzwoni do mnie konsultant, mówi w czym rzecz. Po krótkiej weryfikacji przeszliśmy do meritum. Mówił, że niestety nie będzie mi w stanie pomóc bo zgłosiłem to za późno - gdybym wysłał zgłoszenie w ciągu 2-3 dni od otrzymania to mogli by namierzyć problem, oraz przesłać go do mnie ponownie. Jednak w związku z tym, że spotkała mnie taka a nie inna sytuacja proponuje mi 10zł rabatu na abonament za kolejny okres rozliczeniowy - zapłacę abonament mniejszy o 10zł. Podziękowałem i się rozłączyliśmy. Znowu jestem świadomy, że ta opłata jest wliczona, i każdemu mogą w ciągu roku ileś tam razy dać rabat, jednak tak czy siak miły gest ;) Samo zgłoszenie wysłałem bez oczekiwania, że coś uda im się naprawić. Może i naprawić się nie udało, ale dostałem za to rabat ;) ot taka historyjka przed świętami. ;) |
W Polsce nie.
2 km na zachód od polskiej granicy już tak. Ze znajomymi z Anglii mogę rozmawiać więcej niż z Polski (oczywiście kiedy to oni do mnie dzwonią), tam darmowe minuty do wszystkich sieci dotyczą wszystkich sieci. W Pl nawet jak wszedł Virgin (co miałem za dobrą monetę), dał warunki ściśle dopasowane do naszego rynku, nie zrywając w żadnym wypadku istniejących ograniczeń... Też bym chciał za 30 funtów w kontrakcie na 24 m-ce mieć przyzwoitego smartfona, 5 000 minut do swojej sieci i 2 000 do wszystkich - w kraju i za granicą - a do tego nielimitowany internet, LTE oczywiście... To nawet na moje krajowe zarobki byłoby wystarczające, szczególnie że wówczas w ogóle nie potrzebowałbym internetu stacjonarnego, więc płaciłbym za tel + int niewiele więcej niż obecnie... |
No i wyłączył SIMPLUS No Limit.
Jeszcze bezczelnie mi piszą w SMS, że "1) Sprawdź czy masz wymagane środki 2) czy usługa nie wyklucza się z inną usługą 3) czy spełnione są inne warunki w celu jej aktywacji" a ja sprawdzam owszem, ale co nawyrabiał niezawodny Arnold Buzdygan :) Komunikaty Plusa przesyłane w SMS są albo próbą oszustwa (bo niektórzy wiedzą że kody sieciowe nie zadziałają na pustym koncie i polecą doładować) albo brakiem kompetencji. Wracając do pana Arnolda :) Arnold, trollu kochany, ja wiem, że masz rację i bardzo mi się podoba jak obrabiasz to przestępcze towarzystwo (mam nadzieję, że jesteś na Plus :) ) ) i wiem też, że koniec końców robisz to w moim interesie. Ale chwilowo jestem zły na Ciebie, bo muszę pogadać. Są jakieś prepaidy z no limit na dziś? Pewnie włączą w nowym roku; coś mi się obiło o uszy że koniec MTR. |
Dokładnie sądzę jak @Jarson, 2014 jest dość odległy w zasadzie to 2015 bez dwóch miechów...
Cytat:
było się jeszcze w klubie to się jeszcze dostawało bonus 10% od pierwszego i drugiego doładowania. Wydając 70 dostawałeś 127 || to była wersja eco- można było jako drugie wziąć chyba max 150? No i to potem *2 i +10%. Ja teraz chyba ponad kwartał komórki nie doładowywałem! |
Raczej ostatni raz rok ważności dostaniesz wykonując rozmowę 9.10.2013 r; przedłużając wówczas czas ważności konta do 8.10.2014 r.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mnie też odpowiada tak jak jest teraz :spoko: Cytat:
|
A tymczasem Play będzie miał roaming również w sieci TMobile ;-)
|
Cytat:
To nie jest rok ważności konta od doładowania, tylko rok ważności od każdej rozmowy/sms - mi to wybitnie odpowiada - inni tego chyba nie mają. Po staremu były przypadki, że mi złotówki jeszcze zostawały, a tu trzeba było ładować bo termin... A te 5zł to tak, w innym punkcie pisało ;) Generalnie kilka razy skorzystałem z podwójnego, ale na starych zasadach. Teraz to mam tą ich promocję w pompce. |
Hmm, źle się dzieje odkąd zrebrandowali Erę. T-Mobile ma ciekawe pomysły. Najpierw 4 gr za sprawdzenie konta, teraz kombinują z podwójnym doładowaniem. Do tego teraz trzeba wysłać płatnego prawie 5 zł SMSa, żeby aktywować tą promocję. Wcześniej aktywowało się to bezpłatnym SMSem.
Skoro więc trzeba zrezygnować z roku ważności konta to lepiej przenieś numer do TakTaka i mieć podwójne doładowanie za każdym razem, nie tylko jednorazowo. |
Ilość załączników: 2
Oto jak Heyah pięknie zaczyna robić ludzi w butelkę:
Załącznik 60477 Załącznik 60476 TO ja już wolę to co mam (czyt. rok ważności po każdej rozmowie) k***a |
Cytat:
zastanawiam się, skąd te 50% |
Raczej mało prawdopodobne. Doładowania z Allegro to chyba jedyny sposób na załapanie trochę więcej.
Podwójne doładowanie to chyba tylko T-Mobile Tak Tak i Heyah. Zdarza się to 3-4 razy do roku. Ostatnio znowu skorzystałem, a nie wykorzystałem jeszcze pieniędzy z ostatniej akcji :) |
Obiło mi sie jakiś czas temu o uszy odnośnie możliwości podwójnego doładowwania do Plusa (Simplusa). Z tym, że było to jakiś czas temu i była to chyba reklama jakiejś strony z doładowaniami. Nie mogę teraz nic znaleźć - czy jest aktualnie coś takiego, czy najlepsze są jednak oferty z Allegro (np. 9x zł za 115 zł doładowanie).
|
Czyżby wiedzieli o czymś o czym my jeszcze nie wiemy :w00t:?
|
Cytat:
0,06zł * 50% = 0,03zł :P |
50%? :P
Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
Tak sobie przeglądam oferty różnych dostawców i się lekko zdziwiłem przy ofercie easyCALL
Cytat:
|
Cytat:
|
Taki mały OT - chcę starszej osobie kupić starter, żeby był z nią kontakt (rozmów prawdopodobnie będzie zero) - najwazniejsza długość konta. Orange daje rok (dwa), TMobile chyba rok po każdym użyciu (także odebraniu), a Plus? Cały czas nic? Nie obiła się komuś o uszy wiadomość, żeby mieli coś zmienić? (w rodzinie mamy Plusa, więc tu też bysmy go chcieli kupić).
|
Jak ktoś będzie chciał ciąć to sobie potnie, ja pisałem maila z pytaniem
- gdyby była mi taka potrzebna to sobie zamówię. |
Sek w tym ze w wypadku starych kart Heyah (nie wiem jak z nowymi) docinamy sam plastik - chipa nie dotykamy nozem ani przez chwile :-)!
|
Cytat:
wystarczy, że jeden drucik z wewnątrz chip'a przerwiesz i po ptakach :P |
Tak, Play od ok 2 tygodni umożliwia roaming po nadajnikach Orange.
|
od okolo tygodnia zauwazylem, ze moj Play, oprocz Plusa, zaczol sie logowac do sieci Orange
podpisali kolejna umowe roamingowa pewnie - nie sprawdzalem :) |
Docinalem ostatnio kumplowi Heyah wlasnie - zero problemow, a karta stara jak swiat (z poczatkow Heyah).
|
Informacyjnie z ciekawości napisałem do Heyah w sprawie kart Micro SIM dla kont prepaid:
W skrócie: Cytat:
wg mnie każdy inny ważny dokument poza dowodem jest najlepszy. Czyli gdyby była potrzeba to nie ma problemu i nie trzeba stresować się domowym wycinaniem karty :) |
Póki co piękną reklamę puścili ... więc na dniach będzie.
|
Jakoś na stronie nie przyznają się do tej promocji...
Ciekawe, czy kiedyś któraś firma przebije podstawową ofertę Play'a :D |
I proszę jak konkurencja działa, tmobile heyah dał rok po każdej aktywności,
a dziś patrzę i reklama leci z orange - 2 lata ważności po doładowaniu czy jakoś tak ;) Ciekawe czym Play i Plus to przebiją ? :] |
W ko***324;cu kto***347; co***347; m***261;drego pisze.
Prawda jest taka, ***380;e dopóki dajemy si***281; puka***263; "bez wazelinki", dopóty operatorzy b***281;d***261; nas omamia***263; "tanim" dost***281;pem do sieci i rewelacyjnymi stawkami za pakiety. 500mb za 15 z***322; by***322;o dobre 10 lat temu, dzi***347; powinni***347;my tyle dostawa***263; w abo razem z pakietami sms i rozmów... |
Patrix, w tym temacie o Apple ciągle jest naśmiewanie się z marketingu Apple, też chyba pisałeś o tym.
A to nic nowego. Z materiałów promo Philipsa: "zapewni Tobie i Twojej Rodzinie nową gamę ekscytujacych doznań". Wiesz o czym to? O czajniku elektr. :D O moim nicku to może lepiej w temat "Gdzie kupić folię" zapraszam :) Tam zróbmy offtop, pokłóćmy się etc |
Nie jest taki sam, ale na ten sam temat, no ale jak wolisz...
idąc tym tropem, to wszyscy się powtarzamy :] To od kiedy to warzywa* piszą na forum? :] --- *czy może wg UE, to już nie warzywo, a owoc ? :hmm: |
różne odmiany 3G
głos tak czy siak już jest przesyłany w pakietach a operatorzy pozbyli się infrastruktury i tak naprawdę sprzedają nam swój koncesjonowany udział w rynku, poprzez żetony zwane kartą SIM zabranie im tego wymusi realną konkurencję, inwestycje w technologie doskonale to widać na przykładzie agresora Solorza - LTE //edit Patrix, ja się nie ukrywam, jeśli to sarkazm-ironia to polotu nie ma, gdy powtarzasz sto razy ten sam joke co do reszty, brak komentarza, bo mam dobry humor |
paprykarz, czy pod jakim tam nickiem się ukrywasz...
z mojej strony, jak tak piszę, to czysta ironia i sarkazm, widać nie złapałeś polotu ostatnich dwóch stron, więc Ty mi nic nie tłumacz i retorycznie o wiek nie pytaj. PS pingwiny nie szpanują, one same w sobie są szpanem. |
ale jaka technologia? wifi? czy co ;)
|
Nie, od usługodawców.
|
a zasieg bierze z? kosmosu?
|
ios zapewne też ma takiego appsa, ale nie w tym problem (zresztą autor Echh ten Play odciął dostęp do sieci, poczytaj).
Tutaj nic nie powinno być włączane / wyłączane. Powstał smartphone, czyli urządzenie które powinno być zawsze podłączone do Internetu, bo jego sensem jest Internet (oczywiście z możliwością całkowitego odłączenia na żądanie, jak w klasycznym komputerze z broadbandem). To telekomy wciskają nam archaiczne karty SIM i próbują sprzedawać dostęp do Internetu jako drogi gadżet, podobnie jak tapety ekranu za 9,99 zł. Co jest archaicznego we współczesnym smartphone? Moduł GSM, ze swoim protokołem i całą ta infrastruktura telekomów, która nie zapewnia userom żadnej swobody, jest podatna na atak, podsłuch itd Jobs planował zwirtualizować kartę SIM, uczynić ją tokenem dostępu do sieci i wtedy smartfon staje się zwykłym komputerem z modemem. To byłaby dopiero rewolucja, którą aż ciężko mi sobie wyobrazić. |
skoro android moze informowac, ze przy wlaczonych funkcjach moze operator naliczac dodatkowe oplaty to ios tez moze.
w androidzie mozna wylaczyc dane po komorce, w ios NIE WIEM |
Argumenty?
|
jeden i drugi
|
Patrix, ile Ty masz lat?
Zechciej zauważyć, że dorośli faceci w Polsce AD 2011 jeśli już szpanują (a każdy choć trochę jest szpanerem), to zabytkowym Mercem publikacją naukową chałupą za***istego projektu ciekawymi podróżami ciekawym przedsiębiorstwem a nie telefonem! Potem zobacz słynnego bloga "Echh ten Play" i powiedz, kto autora zrobił w konia: producent smartphone czy Play ze swoim gatewayem? Na samym początku sprzedaży iphone, Apple zapowiadał, że operatorzy muszą go sprzedawać z odpowiednim pakietem internetowym; nieograniczonym lub potężnym. Potem jakoś odeszli od tego wymogu. A mój nietechniczny znajomy kupił iphone w Orange z pakietem bodajże 50 mb. Kto go zrobił w bambuko: Apple czy Orange? |
No tak, byłoby "jam jest dumny z mego apple abo" a ty w innym abo płacisz mniej więc wstydź się.
|
Szkoda, że Apple nie narzuca operatorom konkretnych zasad świadczenia usług, włącznie z cennikami, regulaminami itd Oczywiście przy sprzedaży abonamentu w pakiecie z iphone. Byłby porządek, zero kantów i wszystko przejrzyste.
Zdaje się, że nawet mieli taki zamiar (pamiętam mgliste zapowiedzi), ale jakoś odpuścili. Pewnie zrobili analizę, że za dużo stracą na pozwach, czepianiu się KE i innych biurokratów. Szkoda. |
Mo***380;e kto***347; wie, kiedy wchodzi w ***380;ycie nowelizacja ustawy telekomunikacyjnej?
Pytam, bo podejrzanie cz***281;sto pewna pani dzwoni do mnie, namawiaj***261;c mnie na podpisanie dwuletniej umowy. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk |
Czyli co, trzeba po cwaniacku, kupić startera w innej sieci i przenieść numer :szczerb:
|
To co podajesz jest przy podpisywaniu nowej umowy - nowy numer. Przy przeniesieniu numeru z innej sieci dostaje się w tym przedziale cenowym 210 minut, 1GB (All Inclusive MAX) itd...
|
Sprawdz uwaznie - to chyba All Inclusive MAX 45, gdzie (po mojemu) :
- 150 minut do wszystkich co miesiac - 1 GB co miesiac - 60 minut do wszystkich za SuperMNP na zawsze (jesli przechodzisz z abonamentu i niektorych Mixow). - 50 minut do wszystkich co miesiac na pol roku umowy - Stsn Darmowy na 3 miesiace (potem 10 PLN) - 50 % rabatu na abo na pierwsze 3 miesiace Slowem 210 na zawsze + 50 przez pierwsze pol roku + SD na 3 miechy - cos sie nie zgadza z tym co piszesz :-/... Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
|
Co jak co ale PLAY bije na głowę abo przy przejściu do innej sieci ;)
Za 45zł otrzymałem 210 minut do wszystkich, 1GB na dane, pierwsze trzy miesiące rozmowy za darmo do sieci PLAY, pierwsze trzy miesiące o połowę tańszy abonament (22,50zł) i do tego 60 minut do wszystkich gratis za przedłużenie przez internet. Do tego wszystkiego należy dodać super zasięg w mojej miejscowości :) Która sieć mi zaoferuje lepsze warunki :) |
Reetou nie bądź świnia! :D
Najważniejsze, że każdemu się zdaje, że ma lepiej niż inni. A teraz - jak ja do ciebie zadzwonię, to nic nie zapłacę, a jak ty do mnie, to i owszem :matrix: |
Cytat:
|
Być może, nie chce mi sie sprawdzać.
Play Fresh ma już 2,5 roku i tez czekam na jakieś korzystne update cennika, choć jest nieźle - telefon kosztuje mnie przeciętnie jakieś 10zł miesięcznie więc wiele już nie zaoszczędzę. Jeżeli jesteś już w Heyah to na Twoim miejscu też bym został. Ale dla mnie Play ma jedną ogromną zaletę - ma znacznie lepszy zasięg od Ery, zwłaszcza UMTS :taktak:. |
Cytat:
Gdyby był podział, to by były dwie daty w raporcie, a jest tylko jedna i zawsze jest to X*. Jest tylko mowa ogólnie o ważności konta. Co do Play... 5zł na rok to nie jest problem, dlatego myślałem nad zmianą, ale w Heyah doczekałem się takiej oferty przed ostatecznym rozmyśleniem się. Można powiedzieć, że teraz wychodzi podobnie, ale matematycznie oferta tmobile jest lepsza || --- *gdzie X = data ostatniej rozmowy(odebranej/wysłanej)/sms/mms/transmisji danych + 1 rok |
Ale co w tym takiego rewelacyjnego?
Raz na rok doładować za 5zł (Play Fresh) to chyba nie taki problem :) Poza tym czy przedłużają również połączenia przychodzące, czy tylko wychodzące? |
|
No to właśnie widzę, gdzie Babcii starter kupię :)
btw1 - jakieś haczyki? btw2 - czy Heyah traktowane jest jako rozmowy w sieci (T-mobile)? |
Ilość załączników: 1
tym oto sposobem heyah zatrzymała mnie w swojej sieci!
oferta skrojona wprost dla mnie ! :>:spoko: Załącznik 58379 |
To nie musi byc zadluzenie u operatora - koles moze gdzies wisiec w BIGu. Nawet spoznienie sie 1 dzien z oplata jest tam odnotowywane a kazdy operator (za zgoda potencjalnego abonenta) weryfikuje dane klienta we wszystkich BIGach zgodnie z ustawa o wymianie danych gospodarczych. To juz normalna procedura.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
każdy operator orze jak może... :sciana: |
Możesz faktycznie mieć rację! :]
|
I głupi, że nie wziął. Miał nowy, 2-letni okres niezgodności towaru z umową.
|
Cytat:
Chcieli mu tym razem wcisnąć nowy telefon BEZ gwarancji... |
acha ;) a to szuje!
|
ta usluge wlacza sie po uruchomieniu karty
poniewaz "starej" uslugi juz nie ma do wyboru, wiec niezaleznie, jak stary masz starter, nie wlaczysz jej na starych zasadach |
Taa, mnie by właśnie ciekawiło "stare zebiranie minut - bez oplaty"
na nowym starterze play fresh, a tu już mi piszą, że darmowe nie jest :( PS TO jest nowe czy stare ? |
poki nie zmienisz taryfy to stare pakiety dzialaja :) a w play wystraczy zaladowac raz na rok 5pln, zeby miec wychadzace aktywne :)
malzonaka nadal ma stare zebiranie minut - bez oplaty ja zmienilem na internetowa, wiec mi wylaczylo |
ee to głupio, nawet jak zdobędziesz minuty to i tak musisz ładować konto, aby kupić pakiet...
wiem, to zależy ile ludzi dzwoni i ile nazbierasz minut (proporcja). |
3zl za wlaczenie na 90 dni w nowej wersji.
W poprzedniej bylo wlaczenie na stale za cos kolo 3-5zl. Mam wlaczone odkad jestem w play i jeszcze nie placilem za rozmowe, jade tylko z tego co nazbieram. |
Trzeba aktywowac. Byla chyba oplata miesieczna 1zl. Zyskane bonusy tylko do play z tego co pamietam:)
|
No widzisz? :D :P
-------- edit. druga sprawa z Play: "za każde 2 minuty przychodzące, 1 do wszystkich", to jest automatycznie we Fresh, czy trzeba aktywować (i za ile/ile ważne), oraz gdzie jest haczyk ? |
Cytat:
|
Dlatego do telefonu trzeba dokupić torx'a, i to co jest wymienne to wymieniać samemu.
Uważać tylko aby nie pozdzierać farby ze śrubek. Jak to jest problem z mobo to już klops niestety trzeba oddać i trzymać kciuki, choć ja przed oddaniem do serwisu i tak bym szczegółowe fotki porobił ze środka, gdyby mi zalali telefon to bym im udowodnił, że ściemniają, i że to oni zalali, oni by mi anulowali gwarancję, a ja bym się targował, że narobię im syfu w necie -tzn opublikuję fotki przed i po ich serwisie, oni by na to poszli albo i nie, a ja i tak bym opublikował swoje. Więc jak czyta to jakiś serwismen tutaj tego posta to lepiej niech się pilnuje, bo radzę tak wielu osobom. |
Sam mialem tak, ze serwis stwierdzil zalanie telefonu, ktory raptem byl uzywany przez 2 tygodnie. I na tym koniec z sersisem sie nie wygra.
|
andy,
zdenerwowało mnie po raz kolejny uwalanie telefonów poprzez diagnozę "zalania", jeśli autor faktycznie telefonu nie zalał i oględziny przy przyjmowaniu telefonu nie wskazywały tego stanu, a potem nagle "gołym okiem widać zalanie" to krew człeka zalewa. Takie same historie są z laptopami. |
@Patrix tytuł nadaje się do jakiegoś brukowca...
Jeżeli sytuacja wygląda tak jak zostało to opisane to faktycznie Play dał nieźle ciała, ale mimo tego nie jest to kradzież. Podsumowując to każdy operator będzie miał podobne przypadki więc nie sugerowałbym się tym. Ludzie narzekają na Orange, T-Mobile, Plusa i Playa... |
Cytat:
ich akcje marketingowe chyba zaślepiły mnie na chwilkę, może jednak mój tmobile nie jest taki zły i się rozmyślę co do przeniesienia do nich numeru :haha: |
Internet u nas niestety kuleje, ale można sie posiłkować kompresją danych po stronie serwera.Praktycznie każda mobilna przeglądarka oferuje taką funkcję.
|
Wy chyba w Irlandii nie byliscie:) Przy przeprowadzce mialem problem z UPC i wzialem z sieci Vodafone net z modemikiem Huawei - nie wiem jaki model, wyglada jak pendrive, ale mniejsza o to - za sprzet 20euro, limit miesieczny 5gb tez 20euro - predkosc powalajaca 5 kilo lub mnie, tak ze mozna sie os...ac zanim sie strona zaladuje. Byly momenty ze dzialalo to lepiej ale ogolnie porazka. Niestety net na tej wyspie jest slaby i drogi - pomijajac UPC - 41***8364; daje 25mbitow dl i 2,5mbita upload do tego linia telefoniczna w cenie. Calkiem przyzwoicie to chodzi. Limit przesylu 150gb, a nawet widze ze 500gb wiec nie jest zle:)
|
Wiem, Patrixu, wiem... I ubolewam razem z Toba patrzac na nielimitowany przesyl danych za 20 dolcow w stanach (AT&T)...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
M@Xu to niestety Polska,
u nas Internet GSM/UMTS/LTE jeszcze bardzo bardzo długo będzie na wszelakie GBajty i limity, następne dziesięciolecie jeśli chodzi o tani szybki Internet stacjonarny dalej będzie za pośrednictwem kabla lub radiowego WiFi. |
Uzywalem ostatnio tak sie sklada, drogi sobrusie i... Przypomnialy mi sie czasy mojego nadal dzialajacego modemu Pentagrama 56K V.92.
Powaznie. Jest 2011 rok, strony "troche" przytyly i naprawde nie bawi mnie czekanie blisko minuty (sic!) na zaladowanie sie strony. Karte Orange Free na karte mam w swoim Huawei E5830, nosze go zawsze w drugiej kieszeni, teraz zreszta pisze dzieki niemu... 25 zl daje mi 2 GB i 3 miesiace waznosci konta (na ktore na ogol ta pula wystarcza w moim wypadku). 8,30 miesiecznie to duzo za dobrej jakosci internet? Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Nic Ci takiego nie proponowałem, więc sobie stój... :P Cytat:
Też tak myślę, maila sprawdzić można, połazić po stronach można, używać komunikatora można, pogadać na skype przez mikrofon (bez kamerki) można, czego chcieć więcej ZA DARMO ? :P To jest net awaryjny/mobilny, a nie podstawowy/stacjonarny, niestety ludzie pokroju M@Xu tego nie pojmą. Ale niech sobie używa te 7mb na srajfoine nikt mu nie broni. :] |
M@X, my wiemy że masz i lubisz wydawać kasę
ale nie każdy tyle ma i nie każdy potrzebuje 7Mb w telefonie, ja tyle nie mam nawet w domu, a w telefonie mam pakiet 100MB za pare zł i ledwo go zużywam.. :taktak: aero2 to fajna rzecz, choć wiadomo że za darmo zawsze będzie gorzej niż płatnie :taktak: |
Cytat:
Jak brać to tylko ten od Play'a
bo ten model od nich ma właśnie UMTS 900 MHz. :) Z tego co wiem - nie ma simloka i możesz tam wepchać wszystkie simy polskich sieci, co tylko chcesz (no raczej poza polsatem lte :] ). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |