![]() |
Ostatni mój telefon na abo. to Orange. Mając umowę na dwa lata nie miałem powodów do narzekań.
Rezygnacja odbyła się szybko i bez komplikacji. Na razie korzystam ze służbowego (płacąc za prywatne rozmowy). A że prywatnie dużo nie gadam, to dużo nie płacę. Prawdopodobnie też bym się zaopatrzył w jakiś pre-paid. |
ja mam na kartę, chrzanię to. żadnych umów.
A telefony taniej moge kupić w sklepie niz w tych zasranych ofertach :szczerb:. Za telefon płace 15zł miesięcznie :D I mam ich gdzieś. |
Taka jest po prostu polityka firmy, dla przykładu, spróbujcie coś oddać w saturnie i dla porównania w ikei. Obie firmy to wielkie molochy, a jaka różnica w podejściu do klienta.
|
Przeczytałem ....
Z jednej strony jestem w szoku - to przykład jak nienawidzić człowieka, jak okazywać mu pogardę, jak dawne hasło "klient nasz Pan" można pomiędzy bajki włożyć itd. Ale z drugiej strony ... tak bardzo mnie to już nie dziwi - tyle chamstwa wokół, że i takie postępowanie przestaje dziwić ... tylko człowiek się zastanawia gdzie się podziało człowieczeństwo takich ludzi, takich firm ... :( ro29 |
Cytat:
Jom mioł problemy z ideą, już nie pamientom o co szło, alem do ery wrócił po dwóch latach. |
tez mialem plusa
pare lat temu nigdy wiecej :D a... oprocz mnie stracili tez moja rodzine :D ale oni sie lepiej na matematyce znaja... :D |
I to takie co mieszczą się w kieszeni!-u mnie w orange takich rzeczy nie mają.
|
Cytat:
Plus jest cool! Notebooki daje. |
Bez przesady. Wystarczy pojsc z morda i poprosic o kierownika.
Zalatwia WSZYSTKO. sprawdzone Zeby sobie ulzyc warto wpieprzyc sie bez kolejki. Satysfakcja gwarantowana. |
Plus jest cool-dają tam notebooka co mieści się w kieszeni-czego inne sieci nie mają.
|
Cytat:
|
Też już się kiedyś podobnie nadziałem... Ino kwota była niższa, bo tylko raz i tylko 30zł + 3 rozmowy. Plus, rzecz jasna.
Innym razem coś tam Ani schrzanili przy przejściu z mixa na kartę. Kupiłem jej w prezencie telefon bo wiedziałem, że właśnie jej się zobowiązanie skończyło i zechce sama to i tak zrobić, a akurat miała urodziny. Ania przeszła na simplusa i po otrzymaniu informacji, że zmiana została dokonana, doładowała konto kwotą 30zł. To było przed wakacjami, więc przez następne 3 miesiące nie zużyła tych pieniędzy. We wrześniu Ani blokują telefon. No jasne - doładowanie. Powinni zablokować po miesiącu , czemu tak późno? No to Ania doładowała za 30zł i czeka na odblokowanie w myśl tego, co jest napisane na ich stronie internetowej: Cytat:
No to, jak to Ty, Reetou, mówiłeś, 0,95 (z mojego telefonu). To samo pytanie. Miły pan mówi "sprawdzę z mojego wszechwiedzącego konta". Po chwili "Acha, no przecież nie było doładowania". Ależ było, pszpana, a to simplus jest. "Ależ nie, to mixplus jest, a wy, ZBOKI (no, tego akurat nie jestem do końca pewien, czy dokładnie tak powiedział) jesteście po tym ostatnim doładowaniu i tak jeszcze sześć dych do tyłu". Nie ma się co rozpisywać, było jeszcze parę telefonów i przede wszystkim wizyta w BOKu, gdzie już osobiście, przy nieco zażenowanej Ani, trochęmniejniżzwyklegrzecznie zapowiedziałem, czym to się wszystko dla nich skończy, jeśli w godzinę konto nie będzie odblokowane. Mogłem sobie na to pozwolić, bo nowe SE nie mają ograniczenia pamięci do iluś tam smsów i zarówno polecenie Ani, jak i odpowiedź o zmienie na simplusa dalej tam były. Świetnie się za to poczułem, kiedy na burknięcie pod nosem pracownika "ja tu tylko pracuję" odpowiedziałem "to nie moja sprawa, że nie dostaje pan dodatku za obsługę oszukiwanych klientów" (wcześniej cham wypalił do Ani coś w rodzaju "to nie moja sprawa, czemu pani nie potrafi doładować konta w terminie")... |
O!
rycho się trochę wyciszył... ||;) |
Cytat:
|
@rycho ale to chyba nie twój dział ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:01. |