Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

nimal 16.07.2009 13:10

no i jest TakTakHOT
nic, co by mnie zachecalo do przejscia
29gr do wszystkich (z wyjatkiem play tradycyjnie)
zadnych uslug
waznosc konta nie zmienianiona
dwie pierwsze zmiany taryfy za free (czyli ktos moze przejsc z Happy lub Nowego i jak mu sie nie spodoba to wrocic za free, ale chyba tylko do Nowego)
podwojne doladowania sa globalne dla calego TakTak, wiec w HOT tez beda raczej

jakby wydluzyi waznosc konta na wzor Play - na pewno na jednym z telefonow bysmy zmienili, ale tak, coz, zostaje jak jest

Prezesik 16.07.2009 14:32

A co sądzicie o Nokii 6220 Classic?

andrzejj9 25.07.2009 13:28

Ojciec rozgląda się za nowym telefonem, wymagania proste:

- z dużymi przyciskami
- niedrogi ;)

Ja do tego dorzucę - dobrą baterię.

Zastanawia się nad jednym z tych modeli:

- Nokia 1650
- Nokia 2323
- Nokia 2600 Classic

Czy w tej cenie (do ~250zł) jest coś jeszcze godnego uwagi?

marynarz 25.07.2009 14:53

Nokia 2760. Kupilismy taki ojcu za 250zł.

andrzejj9 26.07.2009 21:19

A co sądzicie o takim cudzie?
http://www.allegro.pl/item690545041_...ezyk_nowy.html

Czytałem już o telefonach łączących się z siecią przez wi-fi, ale po pierwsze one są dość drogie, a po drugie, to wygląda mi na coś trochę innego.

nimal 26.07.2009 21:44

bardzo popularne na zachodzie
w UK kroluja SkypePhony
dziala dokladnie tak, jak w opiesie aukcji
niestety ten z aukcji nie dziala ze skype
jak masz szybki i pewny net w domu to fajne, ale nie wiem, czy w 100% da sie wykozystac z PL
bo w UK jak jest w zasiegu WiFi i moze sie z nim polaczyc to przekazuje rozmowe przez Skype i nie placisz za polaczenie, a jak tylko w WiFi wyjdziesz, to laczy sie przez GSM/3G
ale to musi obslugiwac operator (masz ten sam numer na VoIP i telefonie!), z tego co ja rozumie

czyli pewnie da sie obslugiwac, ale na zasadzie wybierania recznie rodzaju polaczenia
to to samo mozna na kazdym fonie z Windows albo Symbianem i zainstalowanym softem do VoIP w tym momencie (tylko cena i pozostale mozliwosci inne)

podkreslam, ze to moje przypuszczenia, bo sam tego nie uzywalem, a znajomi, ktorzy SkypePhony mieli, nie znali sie na tyle na tym, by mi wszystkie szczegoly wyjasnic
a ja sie nie interesowalem mieszkajac w UK, by sie dowiadywac u operatora, bo wstrzelilem sie w inna oferte (darmowe polaczenia do EU)

Reetou 26.07.2009 21:58

To to, to... ;)

Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie: obsługa dwóch kont sip'owych przez wifi. Nie musisz mieć już bramki voip, wystarczy routerek bezprzewodowy. Więc jak jesteś poza zasięgiem wifi to normalny gsm, a jak w zasięgu to tanio przez voip.

A dlaczego taka cena? Bo telefonik rzadki jest jak barszcz ukrainski - wyświetlacz 128x128 to ja w swoim pierwszym telefonie miałem...

@nimal - Skype to nie wszystko i nie jest to w PL żadną przeszkodą. Osobiście nie korzystam ze skypa, bo jest jednym z droższych operatorów.

andrzejj9 26.07.2009 22:33

Czyli w sumie nie jest to zła sprawa. Operatorów VOIP jest od cholery, więc brak Skype, choć przykry, nie jest nie do zaakceptowania. A reszta.. pytanie jak radzi sobie z podstawowymi funkcjami GSM, bo korzystanie z wi-fi to funkcja ciekawa, ale w przypadku komórki nie najważniejsza.

Reetou 27.07.2009 00:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1038370)
A reszta.. pytanie jak radzi sobie z podstawowymi funkcjami GSM, bo korzystanie z wi-fi to funkcja ciekawa, ale w przypadku komórki nie najważniejsza.

No, w przypadku zwykłego telefonu gsm nie najważniejsza, ale w przypadku telefonu voip podstawowa.

woitas 28.07.2009 17:13

polecacie jakiś fajny sofcik voip na symbiana?
easycall mnie dobija jakością rozmów, a sądzę że fajnie byłoby se pogadać używając komórki.

demek 30.07.2009 10:32

Ilość załączników: 2
bylem przekonany, ze aparat z mojego fona nie robi fajnych zdjec...

andrzejj9 30.07.2009 14:08

I miałeś rację :>

;)

Zetoxa 30.07.2009 15:22

no qrde, nie robi:sciana:

demek 30.07.2009 20:23

no wiem :(

esem 10.08.2009 18:31

A jaki telefon, który pracuje na 2 SIMach ???
Pierwszy SIM to abonament, drugi to karta - mój bank daje mi od cholery darmowych minut, szkoda aby się marnowały :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26.