![]() |
5800. Cali w ekranie nigdy za wiele, jesli chodzi o przegladanie internetu! Generalnie IMO montowanie modulu WiFi i przegladarki internetowej w telefonie ponizej 2 cali to zart, tudziez opcja dla masochistow...
|
A tam gadasz :D Mi styka od neta to mam PC a jak coś trzeba na szybko sprawdzić to wystarcza . Dodatkowo nie jest ceglasty a to + .
Do navi się nadaje . Dla mnie ideał. Miałem omnie II hd sprzedałem po 2 dniach . |
Cytat:
bo to "subtelna" różnica :P |
Sie nie dziwie ze sprzedales ;-)... Ale czemu to zostawie dla siebie, by nowej wojny nie rozpetywac...
|
Ma ktoś z Was na symbianie aplikację KeyLockClock? :pytanie:
Jak w niej zmienić język? :hmm: Zainstalowałem na 5530XM, zaznaczając doinstalowanie EN i PL - a aplikacja cały czas "gada" do mnie po francusku. :klotnia: |
Musicie sobie razem z Basia21 pogadac o tym francuskim:D
|
Już sobie poradziłem.
Autor programu skopał instalator - czerwony krzyżyk przy opcji instalacji pliku językowego oznacza, że zostanie on zainstalowany, a nie odwrotnie. :sciana: |
a używa ktoś Samsunga Avile?
jakie się sprawuje ten telefonik |
Cytat:
|
A cóż to za wady konkretniej?
|
Cytat:
2. Widgety ustawiają swoją kolejność na domyślną po restarce telefonu (wyłączeniu i włączeniu) - uciążliwym jest za każdym razem je przestawiać...; 3. Potwierdzenia sms jako wiadomości sms a nie flash sms. We właściwościach smsa powinna być informacja o potwierdzeniu dostarczenia (like SonyEricsson); 4. Resetujące się alarmy po wyłączeniu i włączeniu telefony (chodzi o ustawione dni i drzemkę); 5. Nie do końca działający wbudowany klient pocztowy; 6. Tylna klapka jest bardzo podatna na zarysowania itp.; 7. Nie można "przyczepić" widgetów do pulpeta; 8. Aparat bez autofocusa - sam go rzadko używam jednak kiedy zajdzie potrzeba zdjęcia są często nieostre (kartki z zadaniami :D); 9. Odtwarzacz muzyki to moim zdaniem nieporozumienie. Zero intuicyjności, mój stary SonyEricsson W810i bije go pod tym względem na głowe; 10. Słuchawki wypadają z uszu przy byle szybszym ruchu głowy; 11. Przeglądarka plików office'a i pdf jest bardzo wolna; (jest to zrozumiałe bo ten telefon nie ma super procka w sobie) 12. Okienko informacyjne, które się wyświetla kiedy bateria zostanie naładowana wyświetla się tylko na chwile. Moim zdaniem powinno być jakieś powiadomienie dopóki nie odłączymy ładowarki; 13. Mimo ustawienia typu sygnalizacji połączenia na: Wibracja i melodia mam rosnącą melodię - i to nie płynnie; 14. Nie można zmienić nazwy profilów; 15. Brak notyfikacji o przekroczeniu 160 znaków podczas tworzenia wiadomości, dopiero jak skończymy pisać i klikniemy ok widzimy ile smsów wiadomość nam zajmie. Oczywiście można później wrócić do okna tworzenia i sobie ją np. skrócić, jednak wolałbym mieć taką notyfikację podczas pisania. 15. Pisanie słownikiem T9 jest wolne (sam nie używam bo klawiaturka qwerty jest świetna, i pisanie smsów to przyjemność) ..i wiele wiele, których nie potrafię sobie przypomnieć ;p Jednak mimo tych wad wybrałbym go jeszcze raz. Posiada bardzo dużo zalet i jeśli ktoś potrafi żyć z tymi wadami wymienionymi wyżej będzie mu dobrze służył. Nie żałuję zakupu, na tamten czas był jednym z lepszych dotykowców w swoim przedziale cenowym oraz wydajnościowym. Jeśli miałbyś brać AVILE to zainteresuj się modelami S5230G* oraz S5230W* * G - wbudowany moduł GPS, W - obsługa standardu 802.11g |
Dzięki.
Z tych wad co napisałeś, to mi najbardziej nie pasuje 15 i 16. No ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi Samsungami: Samsung S7350i Ultra Style oraz Samsung Monte. I do tego Nokia 5530. Mieliście styczność? Jakieś opinie? :) |
Z 5530 jestem zadowolony. :spoko:
|
Cytat:
|
Witam, na wstępie zaznaczam, że jestem nowy i od razu przepraszam za to, że już tutaj Wam zawracam głowę sobą, ale mam pytanie odnośnie HTC TyTN II, czy jest to dobry wybór za stosunkowo niewielkie pieniądze? 2-3 lata temu to wiem, że byłby to wręcz idealny wybór, a jak jest teraz?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33. |