Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

M@X 05.04.2010 11:55

5800. Cali w ekranie nigdy za wiele, jesli chodzi o przegladanie internetu! Generalnie IMO montowanie modulu WiFi i przegladarki internetowej w telefonie ponizej 2 cali to zart, tudziez opcja dla masochistow...

Oktawian89 06.04.2010 08:12

A tam gadasz :D Mi styka od neta to mam PC a jak coś trzeba na szybko sprawdzić to wystarcza . Dodatkowo nie jest ceglasty a to + .

Do navi się nadaje . Dla mnie ideał.

Miałem omnie II hd sprzedałem po 2 dniach .

icemac 06.04.2010 08:36

Cytat:

Napisany przez Oktawian89 (Post 1091946)
Miałem omnie II hd sprzedałem po 2 dniach .

Samsung I8000 Omnia II, czy Samsung i8910 Omnia HD :>

bo to "subtelna" różnica :P

M@X 06.04.2010 08:54

Sie nie dziwie ze sprzedales ;-)... Ale czemu to zostawie dla siebie, by nowej wojny nie rozpetywac...

joujoujou 06.04.2010 13:32

Ma ktoś z Was na symbianie aplikację KeyLockClock? :pytanie:

Jak w niej zmienić język? :hmm:

Zainstalowałem na 5530XM, zaznaczając doinstalowanie EN i PL - a aplikacja cały czas "gada" do mnie po francusku. :klotnia:

prometeusz 06.04.2010 13:38

Musicie sobie razem z Basia21 pogadac o tym francuskim:D

joujoujou 06.04.2010 14:49

Już sobie poradziłem.

Autor programu skopał instalator - czerwony krzyżyk przy opcji instalacji pliku językowego oznacza, że zostanie on zainstalowany, a nie odwrotnie. :sciana:

Mikolajek115 06.04.2010 16:56

a używa ktoś Samsunga Avile?
jakie się sprawuje ten telefonik

andy 06.04.2010 18:00

Cytat:

Napisany przez Mikołajek
a używa ktoś Samsunga Avile?
jakie się sprawuje ten telefonik

Używa. Ogólnie jest ok. Telefon ma kilka irytujących wad, jednak po dłuższym czasie idzie się do nich przyzwyczaić.

Prezesik 06.04.2010 19:42

A cóż to za wady konkretniej?

andy 06.04.2010 21:28

Cytat:

Napisany przez Prezesik
A cóż to za wady konkretniej?

1. Karta pamięci pod baterią. Jeśli chcemy ją zmienić musimy przedzierać się przez pół telefonu;
2. Widgety ustawiają swoją kolejność na domyślną po restarce telefonu (wyłączeniu i włączeniu) - uciążliwym jest za każdym razem je przestawiać...;
3. Potwierdzenia sms jako wiadomości sms a nie flash sms. We właściwościach smsa powinna być informacja o potwierdzeniu dostarczenia (like SonyEricsson);
4. Resetujące się alarmy po wyłączeniu i włączeniu telefony (chodzi o ustawione dni i drzemkę);
5. Nie do końca działający wbudowany klient pocztowy;
6. Tylna klapka jest bardzo podatna na zarysowania itp.;
7. Nie można "przyczepić" widgetów do pulpeta;
8. Aparat bez autofocusa - sam go rzadko używam jednak kiedy zajdzie potrzeba zdjęcia są często nieostre (kartki z zadaniami :D);
9. Odtwarzacz muzyki to moim zdaniem nieporozumienie. Zero intuicyjności, mój stary SonyEricsson W810i bije go pod tym względem na głowe;
10. Słuchawki wypadają z uszu przy byle szybszym ruchu głowy;
11. Przeglądarka plików office'a i pdf jest bardzo wolna; (jest to zrozumiałe bo ten telefon nie ma super procka w sobie)
12. Okienko informacyjne, które się wyświetla kiedy bateria zostanie naładowana wyświetla się tylko na chwile. Moim zdaniem powinno być jakieś powiadomienie dopóki nie odłączymy ładowarki;
13. Mimo ustawienia typu sygnalizacji połączenia na: Wibracja i melodia mam rosnącą melodię - i to nie płynnie;
14. Nie można zmienić nazwy profilów;
15. Brak notyfikacji o przekroczeniu 160 znaków podczas tworzenia wiadomości, dopiero jak skończymy pisać i klikniemy ok widzimy ile smsów wiadomość nam zajmie. Oczywiście można później wrócić do okna tworzenia i sobie ją np. skrócić, jednak wolałbym mieć taką notyfikację podczas pisania.
15. Pisanie słownikiem T9 jest wolne (sam nie używam bo klawiaturka qwerty jest świetna, i pisanie smsów to przyjemność)

..i wiele wiele, których nie potrafię sobie przypomnieć ;p
Jednak mimo tych wad wybrałbym go jeszcze raz. Posiada bardzo dużo zalet i jeśli ktoś potrafi żyć z tymi wadami wymienionymi wyżej będzie mu dobrze służył. Nie żałuję zakupu, na tamten czas był jednym z lepszych dotykowców w swoim przedziale cenowym oraz wydajnościowym.

Jeśli miałbyś brać AVILE to zainteresuj się modelami S5230G* oraz S5230W*

* G - wbudowany moduł GPS, W - obsługa standardu 802.11g

Prezesik 06.04.2010 22:56

Dzięki.
Z tych wad co napisałeś, to mi najbardziej nie pasuje 15 i 16. No ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi Samsungami: Samsung S7350i Ultra Style oraz Samsung Monte.
I do tego Nokia 5530.

Mieliście styczność? Jakieś opinie?

:)

joujoujou 06.04.2010 23:33

Z 5530 jestem zadowolony. :spoko:

andy 06.04.2010 23:40

Cytat:

Dzięki.
Z tych wad co napisałeś, to mi najbardziej nie pasuje 15 i 16. No ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.
Mamy pokazany licznik znaków, który zaczyna się na liczbie 2295 i zmniejsza w dól i można sobie wydedukować ile nam zostało, jednak to nie tak powinno być rozwiązane. Moim zdaniem dla wiadomości sms powinna tam widnieć wartość 160.

morfeuszf 07.04.2010 11:31

Witam, na wstępie zaznaczam, że jestem nowy i od razu przepraszam za to, że już tutaj Wam zawracam głowę sobą, ale mam pytanie odnośnie HTC TyTN II, czy jest to dobry wybór za stosunkowo niewielkie pieniądze? 2-3 lata temu to wiem, że byłby to wręcz idealny wybór, a jak jest teraz?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33.