Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

grzeniu 01.07.2010 18:01

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1104052)
Problem z ekrname i antena rzeczywiscie istnieje, podobnie jak czesc telefonow miala pozamieniane klawisze glosnosci (zrodlo - RedmondPie). Tylko... co z tego skoro Apple wymieni wszystko w ramach gwarancji, a jak ktos ma Apple Care to moze spac spokojni jeszcze dluzej :-)!
...

Doprawdy??? :hmm:

Takie onetoploty dziś wyczytałem...
http://technowinki.onet.pl/wiadomosc...0,artykul.html

andy 01.07.2010 18:29

Fanatycy i tak kupią ;)

nimal 01.07.2010 23:20

ba- beda zadowoleni i beda kazdmu wciskac, ze to najlepszy sprzet na swiecie ;)
a jak czegos nie bedzie potrafil, to bedzie to niepotrzbne
np teraz dowiadujemy sie, ze funkcja rozmow w telefonie nie jest juz potrzebna - przeciez zamiast rozmowiac mozna uzyc ipoda do sluchania muzyki! :idea:

M@X 02.07.2010 01:43

http://www.redmondpie.com/iphone-4-u...hardware-tour/

Unbox iPhone 4 + porownanie wymiarow z innymi urzadzeniami.

Wawelski 02.07.2010 06:36

No jestem w szoku. Apple dogoniło Motorolę A925 z 2004r. A nawet przegoniło, bo ma nie tylko 3g, kamerkę do wideorozmów ale jeszcze WiFi (czego Motce brakuje).

ed hunter 02.07.2010 06:59

...bo klienci ogryzka nie chcieli wcześniej tylu skomplikowanych funkcji na raz...

:rotfl:

Jabba the Hutt 02.07.2010 07:39

Podstawą zakupu Ajfona jest marketing Apple i przekonanie ludzi,że są wyjątkowi, stajlowi i trendy kupując ten produkt. Także Ci co kupują kompy Appla, AJpady i AJPody. Jak ktoś chce prosty, łatwy telefon to nie kupi z dotykowym ekranem. Sądzę,że dopiero po zakupie, większość ludzi (oprócz prawdziwych znawców gadźetów) rozpoznaje zalety i wady swojego sprzętu.

To mnie głównie złości w temacie Apple - przekonywanie ludzi,że kiedy kupią ich produkt będą super, trendy i debest. A reszta to palanty i bidole męczący się ze swoim Mobajlem czy Droidem. Tymczasem sam produkt jest z reguły niedopracowany i brak mu różnych ważnych funkcji - ale tego nie przyznają sami własciciele, udowadniając ,że "To im nie jest potrzebne" ;). Jak Apple zrobi telefon bez możliwości dzwonienia, to na pewno ludzi będą mówić,że "To im nie jest potrzebne" ;) [o kurcze, powtórzyłem to za Nimalem ! Znaczy nie jestem sam ze swoim przekonaniem !]

icemac 02.07.2010 07:52

w HD2 dobija mnie brak rozmów video :(

czasem korzystam, a tu (w htc) taki "bug" ;)

dlatego skłaniam sie ku jakiemuś samsungowi i nie będzie to omnia-II bo widziałem, użytkowałem i nie podpasowała mi, na dodatek wystający obiektyw aparatu i ten rysik (choć juz sie przyzwyczaiłem ;) )

demek 02.07.2010 09:03

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1104918)
Podstawą zakupu Ajfona jest marketing Apple i przekonanie ludzi,że są wyjątkowi, stajlowi i trendy kupując ten produkt. Także Ci co kupują kompy Appla, AJpady i AJPody. Jak ktoś chce prosty, łatwy telefon to nie kupi z dotykowym ekranem. Sądzę,że dopiero po zakupie, większość ludzi (oprócz prawdziwych znawców gadźetów) rozpoznaje zalety i wady swojego sprzętu.

To mnie głównie złości w temacie Apple - przekonywanie ludzi,że kiedy kupią ich produkt będą super, trendy i debest. A reszta to palanty i bidole męczący się ze swoim Mobajlem czy Droidem. Tymczasem sam produkt jest z reguły niedopracowany i brak mu różnych ważnych funkcji - ale tego nie przyznają sami własciciele, udowadniając ,że "To im nie jest potrzebne" ;). Jak Apple zrobi telefon bez możliwości dzwonienia, to na pewno ludzi będą mówić,że "To im nie jest potrzebne" ;) [o kurcze, powtórzyłem to za Nimalem ! Znaczy nie jestem sam ze swoim przekonaniem !]

:czytaj:
Cytat:

Napisany przez demek (Post 1103871)
no przeciez w telefonie najmniej wazne jest jak dziala jako telefon...

nie tylko za nim :D

sobrus 02.07.2010 11:24

HD2 nie ma rozmów video? To porażka.
Dla mnie najwiekszą wadą każdego telefonu z WM6.x jest to że jest to system na wymarciu.
Jak pojawi sie siódemka (niekompatybilna z 6 ani w przód ani w tył) producenci masowo porzuca te urządzenia.

Gdy kupowałem swojego ponad rok temu było jeszcze OK. Dziś ma ponad rok na karku za rok będzie teoretycznie do zmiany (chociaz nie wiem po co).
Ale dziś nie dałbym 2 tys na tel z WM. Raczej kupiłbym Androida do którego jeszcze jakieś update będą.

Z WM fajna jest moim zdaniem Omnia Lite. Ma wszystko za 600zł - narzekać nie można.

Jabba the Hutt 02.07.2010 12:08

Czy wiecie może gdzie bardziej opłaca się transmisja danych w Republice Czeskiej ? W roamingu w Erze czy w Plusie ? Oczywiście prepaid. I bez zabawy w kupowanie tamtejszych kart prepaid. Oczywiście nie chodzi o jakąś długotrwałą pracę w Sieci tylko poczta, bank..

andy 02.07.2010 15:46

Oficjalny list Apple***8217;a w sprawie anteny w iPhone 4
Cytat:

Według słów tego listu, zasięg w iPhone 4 jest najlepszy jaki kiedykolwiek udało się firmie osiągnąć. Błędy natomiast są w postaci złej formuły, która oblicza zasięg przekładając go na kreski zasięgu na ekranie iPhone***8217;a
Czujnik zbliżeniowy iPhona 4
Cytat:

Użytkownicy telefonu narzekają na to, że nie działa tak jak powinien. Czujnik zbliżeniowy w telefonie z dotykowym ekranem służy głównie do tego, żeby urządzenie ***8220;wiedziało***8221; kiedy jest przyłożone do ucha i blokowało wtedy ekran. W ten sposób nie rozłączymy niechcący rozmowy, nie zawiesimy połączenia itp. Tymczasem, jak piszą na forum klienci, czujnik nie działa, albo działa źle. Niektórzy twierdzą nawet, że telefon uruchamia różne rzeczy podczas rozmowy mimo, że ekran jest ***8220;wygaszony***8221;. Rozwiązaniem problemu jest podobno zasłonięcie czujnika palcem.
Użytkownicy iPhone'ów 4 pozywają firmy Apple i AT&T

sobrus 02.07.2010 20:11

Ale jaja moze pozwe gigabyte...
Bo cholera po wygaszeniu ekranu dalej reaguje na dotyk i zdarzylo mi sie wylaczyc telefon uchem podczas rozmowy :D
Ale za to wlaczylem wifi :rotfl:

To normalne w WM?

AleX69 02.07.2010 20:17

to ja znalazlem jeszcze cos

Cytat:

Według Apple, w najnowszym telefonie zastosowano błędny sposób obliczania siły sygnału radiowego, co powoduje, że jego wskazanie na wyświetlaczu jest nieprawidłowe.
oni sa nie normalni :]

andy 02.07.2010 20:35

Koniec Magika ***8211; Aktualizacji nie będzie***8230; w Polsce

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:28.