![]() |
Miałem w ręce (sam myślałem o kupnie) i rozmawiałem chwilę z właścicielem. Krótko wrażenia:
- solidna, ale ciężka budowa - przyjemna, zwarta konstrukcja - dość wygodna klawiatura - wygodny touchpad (czy jak to się w telefonie nazywa) - dobrej jakości, jasny ekran - dość przyjemne, szybkie działanie - podobno zupełnie niezła bateria - drogi..... Gdyby nie punkt ostatni (interesujący mnie model jest w średniej cenie 1800 zł...) poważnie brałbym pod uwagę kupno tego smartfonu. |
a drogi, owszem, fakt... :(
|
@Patrix
(1) Ile chcesz wydać na smartfona? (2) Co ma przyszły smartfon posiadać, co chcesz na nim wykonywać, z jakich funkcji korzystać? (3) Jakiego typu ma być smartfon? (dotyk, dotyk+qwerty rozsuwana, dotyk+qwerty w jednej bryle) (4) Inne.. |
@andy, nie wiem :] 'sprawdzam rynek'...
ad. 1: max 1,1-1,2k PLN, z tym, że nie teraz. :] ad. 2: AP, navi AM, email, SMS, MMS, filtr spamu sms, filtr połączeń przychodzących (w obu przypadkach blacklista numerów), dobra bateria, aparat potrafiący cyknąć ostrą fotkę kartki papieru, ekran pojemnosciowy, polaczenia video przez neta dodatkowym atutem by bylo... z grubsza tyle. :] |
Cytat:
Dla mnie teraz telefon powinien mieć przede wszystkim wifi. |
Cytat:
Głównie chodzi o automaty, BOK i coś tam jeszcze. Cytat:
rzecz jasna w tym zbiorze mieści się wifi (do którego mogę się także podłączyć lapkiem) ! ;) |
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o navi, AM jest tylko na WM lub iOS. iOS odpada bo koszt srajfona przekracza 1.2k. Z marek zostaje tylko HTC - np. DesireHD z wgranym WM. |
No i właśnie andy, dlatego nie teraz,
dlatego jeszcze nie mam takiej słuchawki, śledzę jak się sytuacja z WP7 rozwija, oraz Androidem. PS wg nich nie da się. |
W takim razie kupa. Nie ma sensu brać HD2 ze sklepu.. No chyba, że Ciebie też interesuje opcja z drugiej ręki, ale wtedy nie masz żadnej gwarancji. Taki telefon jest już wysłużony, a znając jakość dzisiejszej elektroniki...
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie nie warto tego kupować. Cytat:
|
@Patrix skoro masz nawigację z AM to IMHO warto nie brać jej pod uwagę przy wyborze telefonu..
HTC Desire HD lub HTC Desire powinno rozwiązać pozostałe problemy. |
Cytat:
W październiku prawdopodobnie pierwsza Nokia z WP7 ma być-może coś ciekawego będzie:) Elop zdradził wygląd Nokii z WP7? http://komorkomania.pl/2011/06/23/el...-z-wp7-zdjecie |
Cytat:
A tego co mam teraz (po okresie próbnym) się pozbyć... |
|
Dzisiaj kupiłem N8 ... zobaczymy co z niego za telefon :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |