![]() |
Cytat:
Myślę natomiast o takich urządzeniu za całe 13 zł: http://allegro.pl/camera-connection-...949732575.html które jak rozumiem z opisu pozwala na podłączania takich rzeczy (chociaż nie wiem jak miałoby to wyglądać - mnie w każdym razie interesuje tylko pod kątem ewentualnego przerzucania zdjęć) |
Albo, o zgrozo, jak mnie tramwaj przejedzie, na niebie zobaczymy czterech jezdzcow a kury przestana sie niesc...
|
Cytat:
|
Muzyke mozna trzymac w chmurze - moj 16 GB iPad ma 30 GB muzyki ;-).
|
To moze zaciekawi cie lenovo miix2 bardzo fajny tablet w atrakcyjnej cenie i z mozliwosciami powalajacymi konkurencje koszt 1200zl lub nieco bardziej mocniejszy model thinkpad 8 obydwa mieszcza sie w przedziale cenowym , lub nieco wiekszy lenovo miix 2 10.1 ;) albo dell venue pro11 , za 2 tysiace mozna powybrzydzac w sprzecie renomowanych juz producentow ale nie w ipadach , no i ciagle to TYLKO 16gb w ipad z czego dla uzytkownika jest na starcie 14gb i zobaczysz jak szybko sie to kurczy a mozliwosci powiekszenia brak policz sam nawigacja mapy + pare filmow plus troszke muzyki i miejsca brak ;)
zajrzyj tutaj prosty i przejrzysty sposob na zobaczenie obecnych tabletow oraz ich cene no i specyfikacje . http://www.umpcportal.com/products/index.php?sort=id |
Cytat:
|
andrzejj - ale wrzucales z kompa lub chmury - z pendriva lub HDD iPad nie odtworzy (dalej pisalem o OTG)
|
A na zlosc cie nie nazwe :P , ale prawda jest wiele odtwazaczy i nie trzeba nic konwerterowac obsluguja gro formatow nawet mozna olac itunes bo mozna uzyc iexplorer albo inny program wazne aby wzucic w odpowiednie miejsce , ja mam ajfona5 i dostrzegam jego wady i zalety a nie tylko zalety jak fanatyk , dla mnie najwieksza wada to ze nie ma portow polaczen i wszystko w zasadzie trzeba robic po wifi albo usb i ichni wynalazkowy port , no i brak hdmi , standardowego usb mini , slotu na mini sd , i wiele wiecej ale pomijajac to w zasadzie dobre sprzety sa tylko troche przecenione bo za cene ipada3 16gb mozna kupic eleganckiego della venue pro11 z 64gb i takim samym wyswitlaczem no i na pelnym windows8.1 ;) a za cene ipada3 64gb kupujesz tego della z icore5 oraz 128gb
|
U mnie to nawet lepiej, bo ja generalnie nie lubię tej firmy. A jedno kupione (i lubiane) urządzenie tego nie zmieniło. Dlatego miałem nadzieję, że misiozol jednak mnie fanatykiem nazwie :)
Więcej - bez jakiejś radości czy satysfakcji, ale wróżę jednak Apple powolne tracenie pozycji na rynku, a docelowo (choć to na pewno nie tak szybko) kto wie - może powolne z niego znikanie. Może niewiele mam doświadczenia z produktami, aby takie tezy głosić, ale po tych kilku miesiącach użytkowania stwierdzam, że absolutnym trzonem tej firmy był Jobs, a to, co zaczyna być po nim to już zwykła średnia rynkowa. I wyjątkowo dobrym przykładem tego jest iOS 7. Ale to tylko moje.. 'fanatyczne' zdanie ;) |
Cytat:
O mnie to już chyba legendy krążą. Że mam ajfona, pracuje dla Apple i zjadam małe dzieci. |
Cytat:
1) Próbowałem wrzucić kilka clipów na iPada - pojawiał się komunikat o braku możliwości ich odtworzenia 2) Wkurzyłem się, sprawdziłem w google, czy da się je odtworzyć (2 min.) 3) Ściągnąłem VLC, wrzuciłem na niego clipy (2 min) 4) Odtworzyłem - wszystkie bez problemu działają (napisy podobno też, nie sprawdzałem) System i filozofia Apple mają wiele wad, ale akurat to trudno mi nazwać jedną z nich. |
Cytat:
Zapomnij o ipadzie , chyba ze ci nie przeszkadza jailbreak wtedy mozna robic co chcesz ale zaraz ci zabraknie miejsca 16gb to bardzo malo do tego co chcesz . |
czy ebooki i filmy masz zamiar kupowac w sklepie czy wgrywac na urzadzenie z wlasnej kolekcji/kamery/innych urzadzen/zrzuconych plyt?
jezeli ta druga opcja to iPad odpada - to zbyt trudne dla iOSa :rotfl: proponuje Android koniecznie jakis model z funkcja OTG (mozliwosc podlaczenia pendriva lub HDD bezposrednio do tabletu przez microUSB) czy odpowiedni kabel znajduje sie w komplecie - to nie ma znaczenia - USB-microUSB mozna kupic na eBayu za 3PLN razem z przesylka przy 7-calach proponuje ASUS FonePad (przy okazji masz smartfon) albo Google Nexus jezeli wersja ekonomiczna - zakup bezposrednio u chinskiego producenta jednego z niebrandowanych modeli niedawno kupowalem 10-calowy, ale bez GPS, wiec nie dla Ciebie taka opcja ;) co do navi, to konieczny bedzie zakup softu oddzielnie, jest juz AutoMapa na Andka, wiec nie ma problemow alternatywami sa np. wspomniana darmowa MapFactor albo z platnych Sygic (TomTom na Andka) dodaj jeszcze przekatna ekranu i ile kasy chcesz wydac Panasonic ma np kilka rewelacyjnych modeli - po kilkanascie tysiecy kazdy ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Wiadomo filmy na iPadzie to raczej przez iTunes. W końcu jest na mojej liście po skrajnej lewej czyli najbardziej zamknięty ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:12. |