![]() |
Cytat:
|
Pewnie tak, ja na pewno nie widzę bo wzroku sokolego nie mam.
Ale do tych ~240 widzi. Mój telefon ma 230 i ciut więcej by mu nie zaszkodziło do przeglądania www bez zooma. Ale tylko ciut. 230 jest dla mnie spoko, ale na pewno nie powiedziałbym że za dużo. 250 to raczej max, potem już nie ma to sensu, przynajmniej dla mnie np Sony Xperia Z - 440ppi. Ja tego nie zobacze. |
Człowiek nie widzi różnicy powyżej 240? PPI gdy patrzy na ekran smartfona/tabletu z 30-40cm.
Windows na tablet może być świetnym rozwiązaniem. Ten Lenovo ma niby kosztować 350$ (350 U.S. dollars =1 084.09142 Polish zloty) Dodając do tego cła i inne podobne opłaty wyjdzie ok 1500zł. Nie dużo. |
Cytat:
różnice w PPI zobaczysz na każdym ekranie niezależnie od przekątnej. 2048x1536 na tablecie 9.7 cala to jakieś ~260ppi czyli wcale nie tak dużo. Moim zdaniem to optymalna rozdzielczość do tego typu urządzeń, większość nawet tanich telefonów ma mniej więcej tyle lub niewiele mniej. Zgodzę się, że jeżeli byłoby to 400-500ppi nie miałoby to żadnego sensu - ale wtedy musiałby to być ekran 4K. Oczywiście nie wszystkie tablety to 10 calówki, ale przy zakupie mniejszych dobrze jest sprawdzić czy ppi mieści się w przedziale 200-250, bo inaczej drobny tekst będzie zamazany. Ponadto 4:3 >>>> 16:9 i tyle w temacie :) |
Eee tam PPI to nie wszystko , to jest bezsensowne przesciganie sie i robienie wody z mozgu przy 8 calach nie zobaczysz i tak roznicy pomiedzy 190 a 320 PPI , zgadzam sie przy 11 calach i wyzej ma sens ale w malych tablecikach/telefonach to czysta propaganda ;)
|
Retina ważna rzecz, nie kupiłbym dziś tabletu bez 2048x1536.
Jeżeli zobaczysz PDFa albo www na takim ekranie to szybko pożałujesz, że tego nie masz :taktak: |
Cytat:
|
Zdarzają się (choć używanych też jest sporo)
|
Cytat:
|
Akurat ceny oficjalne znam ;)
(a przynajmniej tak mi się wydawało, bo to, że od ~1700 się zaczyna to wiedziałem, ale 2200 za wersję z 3G to ich chyba poj.... Swoją drogą - wycenić podzespół warty powiedzmy, że z $20 (a pewnie mniej) na 500 zł to chyba tylko u Apple..) Ale spokojnie - cena 'wywoławcza' zwykłego mini nie była dużo niższa (chyba o 300-400 zł), a na Allegro nówki za 900 zł można znaleźć. Święta świętami, ale po nowym roku pewnie jakieś nieudane prezenty się na portalach pojawią :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 63716 |
Cytat:
Ale też pakować się w sprzęt jednak już dość stary (a często wymieniać go nie zamierzam - pewnie w ogóle) to też trochę bez sensu, chyba że byłby w dobrej cenie (a nie jest). Tak więc raczej będzie to pewnie nowe Mini choć tu raczej jeszcze trochę poczekam, bo więcej niż 1000 (max 1200) zł to ja za taką zabawkę nie dam.. |
Z FUJI wychodza mi podobne. Na imprezach cykanie zostawiam innym ;-). Ja moge operowac kamera, ale nie aparatem...
|
@Max nie chodzi o to, że Ty nie umiesz, tylko o to, że twój telefon tego nie potrafi :-D
@Reetou dlaczego niby to przeszkadza? |
Jak po ciemku to jeszcze ujdzie jak na fon;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |