![]() |
Cytat:
Cytat:
|
A ja zdecydowałem się na białego iPada 4 :-) Będę miał pewnie w piątek, skrobnę wtedy coś w porównaniu do Galaxy Taba od razu, już bez rozdrabniania się...
|
Zdecydowałem się na ASUS Fonepad'a jako prezent.
https://www.dropbox.com/s/w0ufiyrafk...514_201318.jpg Sorki za kiepską jakość zdjęcia, w pokoju trochę ciemno. |
Co za sens korzystać z takiego docka, skoro i tak ręcznie trzeba sobie podpiąć złącze?
Myślałem, że taka jest idea docków, by po prostu wstawiać w złącze telefon i nie martwić się o szukanie kabelka... Dla nie zbawieniem byłoby bezprzewodowe ładowanie... Co do iPada to sam nie wiem, muszę jeszcze raz przejechać się do jakiegoś marketu i pobawić czwórką oraz Mini i dopiero zdecyduję. |
Jedyna roznica to zlacze i podobno "mocniejszy procesor". Wszystko dziala tak samo plynnie, a jesli ma okazje kupic taniej to czemu nie?
Jest jeszcze jedna sprawa - do iPadow 4. generacji nie ma dedykowanych dockow od Apple. Tego sie boje, bo wraz z wprowadzeniem lightning calkowicie olali ten segment i nie wiem co zrobie przy przesiadce na nastepnego iPada. Do iPhone 5 kupilem taki: http://www.amazon.com/iPhone-Angled-.../dp/B002OLM56K |
@Smartek jeżeli kupiłeś sobie iPhona4S (ten z nowym *******niczkiem) to i kupuj iPada4, bo 3 posiada stare złącze. Jak już to lepiej mieć sprzęt z najnowszym.
Czy przypadkiem iPad3 nie został przez Apple cichaczem wycofany i na jego miejsce po ?6miesiącach? wpadł iPad4? |
Pobawiłem się, wieczorem napiszę co nieco.
W skrócie podsumuję: mam dylemat, którego iPada wybrać. Trójkę czy Mini... |
Byłem w Saturnie, wymacałem wszystko iPady. Mam też Galaxy Taba 2 nóweczkę do zabawy na weekend, chcecie, żebym Wam coś sprawdził? Opiszę wrażenia z użytkowania w niedzielę wieczorem.
|
Cytat:
Co jednak nie zmienia faktu, że były to tylko teoretyczne rozważania. Wole nie brać udziału w dyskusji który tablet jest lepszy, bo przy Android vs iOS to porównywanie jabłek i gruszek. Co do formatów - nie jestem fanem 16:9, uważam że jego popularność wynika głównie z niższej ceny produkcji matryc. Wmówili ludziom że 16:9 jest świetny, "kinowy", "FullHD" i nowoczesny - i szybko wymietli resztę ze sklepów, aby przyciąć na kosztach i zaoferować wielkie przekątne. Jednak trzeba zauważyć, że np. monitor 23'' 16:9 jest w rzeczywistości o ~2cm niższy od starego monitora 19'' 4:3. I to niestety widać, choć wyższa rozdzielczość (1080vs1024) to rekompensuje. Oczywiście to moja subiektywna opinia, ale do komputera zdecydowanie wolę 16:10 (niestety takie monitory są 2x droższe niz 16:9, a kupno 4:3 graniczy z cudem). A w tablecie 4:3 odpowiada mi najbardziej, aczkolwiek wszystkie tablety do jakich mam dostęp to 16:9 i przyznaje że nie jest to jakaś wielka wada - to kwestia przyzwyczajenia. Osobiście gdybym miał kupić tablet to zamiast iPada mini czy Nexusa wziąłbym Ondę V972 z Androidem 4.2.2. Tani, mocny, 4:3, 10 cali, wysoka rozdzielczość, świetna matryca i najnowszy android. http://allegro.pl/tablet-onda-v972-q...216525098.html |
Cytat:
|
Ja jeszcze nie wiem czy przekonam sie kiedys do Mini. Zbliza sie co-dwuetnie-czas-iWymiany, ale chyba jednak pozostane przy 9,7'', chyba ze Mini przekona mnie ekranem Retina...
...a jak znam siebie, to pewnie bede mial pod dachem oba... :-P Pozdrawiam serdecznie z mojego bezawaryjnego i nadal idealnie plynnego iPada z najnowsza oficjalna wersja oprogramowania, ktory ma blisko 2 lata. Czego i Androidom zycze... |
@andrzejj9 takie ceny są w sklepie Apple.pl -> http://store.apple.com/pl/buy/home/s...mily/ipad_mini
Za mniej to pewnie jakieś używki. Bo wątpię, że ktoś ma taniej niż oficjalna dystrybucja ;-) |
Bez przesady - poniżej 1300 można kupić od ręki, a i tak zakładałem cenę około tysiąca. Więcej raczej za tablet bym nie dał..
|
Tylko jeszcze pamiętaj, ze iPad mini 16G WIFI bez 3G to koszt 1449zł, z 3G skacze do 1949zł, gdzie Nexus to 899zł 16G WIFI bez 3G, a Fonepad 16GB WIFI+3G to 1099zł ;-)
Sam chyba wybiorę jednak Fonepada, miał być Nexus ale jak dostaje więcej za tą samą cenę... ;-) Trochę szkoda NFC, ale. Dla dziecka w tym wieku to chyba, żadna strata. XKOM ma w ofercie, więc chyba u nich kupię. Dodają pokrowiec do kompletu. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:12. |