![]() |
dajcie spokój z tym aero2, kapcie są coraz trudniejsze,
starsza osoba sobie nie poradzi :nie: |
upierdliwa kapcza na klawiaturze tabletowej to coś co uwielbiam...
|
No to po co jakis abonament przeciez jest aero2 wystarczy slot sim i cieszymy sie darmowym internetem w tablecie/laptopie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tablet będzie dla mojego ojca, który nie ma smartphone i nie chce mieć więc udostępnianie internetu nie wchodzi w grę.
Teraz męczy się ze starym notebookiem (który ledwo zipie) i czasem podpina modem 3G jak wędruje z nim na działkę / ogród lub do drugiego mieszkania gdzie WiFi nie ma - więc 3G musi mieć. Tak jak pisałem wydajność do gier jest nie istotna, ale też nie chcę by się zniechęcił, jakimś rzęchem za 300 zł, dla tego pomyślałem o GALAXY Tab 3 10.1, ale nie wiem czy to dobry wybór, nie interesowałem się dawno tabletami i wypadłem z obiegu co teraz jest na topie :) |
Ja mam tylko uwagę do Twoich wymagań: po co 3G w tablecie? Serio się pytam. Kiedyś się zastanawiałem, czy nie dopłacić do 3G, ale jak się zastanowiłem ile czasu korzystam z tableta poza jakimkolwiek WiFi, to uznałem, że nie ma sensu. Jak potrzebuję mieć net na tablecie, to udostępniam z komórki i wszystko śmiga. Po co bawić się w dodatkowego SIMa, obojętnie, czy to karta, czy abo?
|
Przymierzam się pomału do zakupu tabletu na prezent - czym teraz warto się zainteresować?
Wymagania: - 10 cali - 3G - Nowy - Z Androidem - Klawiatura dodatkowa zbędna Zastosowanie: - YouTube - Internet - Ewentualnie proste gry Ważne by strony www i YouTube się nie zacinały, ma zastąpić wysłużonego notebooka, ważne żeby nie był zamulony bo zniechęci tą osobę do korzystania z niego Budżet: 1500 zł to max, ale jak by udało się taniej to czemu nie Nie śledzę aktualnie rynku tabletów, warto pchać się w GALAXY Tab 3 10.1, a może coś innego? |
Mam Kindle Touch 3G już kilka lat i nie zamienię na nic jeśli chodzi o książki :)
Do pdf, internetu to niestety tylko tablet. http://www.geeky-gadgets.com/wp-cont...e-Touch-3G.jpg |
Na swoim Tab4 dosyć często przeglądam sieć (Feedly) i jest to dosyć wygodne. Niestety nie widzę go w roli czytnika książek. Takie wyświetlacze za bardzo dają po oczach :/
|
Do czytania zdecydowanie Kindle. Niestety słabo się nadaje do pdfów z obrazkami. Nie mówiąc o przeglądaniu stron. Tutaj tablet się bardzo dobrze sprawdza. Najlepiej mieć oba :) Ale jeżeli głównym przeznaczeniem ma być czytanie, to tablet się do tego nie nadaje. Szkoda oczu.
|
Taka uwaga, może się przyda, apropos czytania książek. Mam nowego Nexusa 7, całkiem niezły ekran. Ale jak zaczynam czytać szybko mi siadają oczy. Kilka stron i kicha. Znajomy kupił za grosze Kindla, widziałem też Onyx Booxa. Na tych czytam bez szkieł, bez problemów. Warto się zastanowić.
|
Oczywiście kwota jest górną granicą, jaką sobie założyłem - im mniej wydam, to tym lepiej będzie :)
Dzięki w każdym razie za sugestie - poczekam zatem jeszcze chwilę i wtedy będę wybierał :) |
Możesz też rozważyć do tych zastosowań coś niedrogiego z ekranem 2048x1536.
Ma lepsze do tego celu proporcje 4:3. Brat ma coś takiego: http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablet...-zanetti.bhtml |
A ja bym zainwestowal w cos z baytrail-t z windows na pokladzie za ta kase mozna juz dostac fajne tablety quad core ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:22. |