![]() |
Cytat:
a taki Shiru Shogun pół roku temu się zepsuł, bateria też już była padaka. Oba urządzenia kupione nowe. :spoko: |
W dzisiejszych czasach prawie wszystko jest "made in China", robione w jednej fabryce, różni się tylko logiem firmowym ;)
|
Większość tych "chińskich" tabletów i tak jest produkowana w tych samych fabrykach i najczęściej z tych samych części. O ile pamiętam, to z Samsungiem była taka sytuacja
|
Chińczycy przerzucają się powoli z produkowania majtek, skarpetek i elektroniki no name na rzecz własnych marek na miarę koreańskich LG czy Samsunga czego dowodem są TCL czy Huaweii i ich ostatnie działania marketingowe. Dobre recenzje zbiera Huawei MediaPad T1 8.0, ale nie podałeś budżetu, więc nie wiem czy cię zainteresuje. Można kupić za około 900zł. Stosunkowo niska rozdzielczość tego tabletu trzeba uznać za atut, bo powiedzmy sobie szczerze - ludzkie oko pojedynczych pikseli i tak nie wyłapie, a dzięki temu tablet działa szybciej.
|
Szukam jakiegos tabletu:
- 8 cali+ - min 1gb ram - bt 4.0 - OTA - android 4.3+ Cos z chinczykow ktos zna? |
Jeśli to x86, a Windows owy pozwala na uruchamianie aplikacji w WinAPI to możesz dorzucić jeszcze Speccy od Priform (taki darmowy odpowiednik Everesta).
|
Zwykly 8.1. Dzieki za nazwy - sprobuje jutro.
|
W sumie ten Atom to SoC, więc poza ekranem i obudową producent to Intel :szczerb:
Ale to zwykły Windows? to może jakiś zwykły CPU-Z, OpenHardwareMonitor czy Sandra? |
Podepne sie pod temat.
Mam w domu tablet na Intel Atom Baytrail Z3735G z Windows 8.1. Jest na to jakis odpowiednik Androidowej apki Elixir? Chodzi mi o to by pokazala mi maksimum informacji o sprzecie - nazwe producenta, nazwe modelu itd. Jest cos takiego? |
To wygląda na samą baterię . Trzeba było jeszcze sprawdzić zasilacz sieciowy przed wysyłką. Problemy z nimi są nagminne w tabletach i najczęściej właśnie nie łądują dobrze baterii.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@torbacz trzeba było naładować*a nie odsyłać...
|
Cytat:
|
I do czego ma być wykorzystany - do gier również?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |