Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2011, 16:25   #916
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Razi i nuży mnie pisanie przez nic nie wiedzących o temacie, powtarzających jakieś zasłyszane brednie, bezsensowne opinie "znawców" którzy nigdy nie użyli systemu Apple na oryginalnym komputerze.
Wiele razy prosiłem o wypunktowanie rzeczy, które uważasz za brednie. Niestety do dzisiaj nie podważyłeś ani jednego mojego argumentu, natomiast mi udało się większość twoich - ciekawe o czym to świadczy?. Fajnie jest rzucać, że ktoś się nie zna nie podając rzeczowych argumentów.
No ale tak działają fanboje, pokrzyczą, podenerwują, napiszą nie stać Cię albo coś podobnego i dla nich dyskusja jest skończona.

Cytat:
Apple zapewne nie chodzi wcale o bezpośrednie zwiększenie zysków ze Store, a o renomę, usability dla ZU oraz przyszłość: rośnie Amazon z Kindlem i też chcą ten tort.
Podejrzewam, że to są kroki porządkujące sklep, aby wprowadzić warunki sprzedaży dla aplikacji, które naprawdę potrzebują późniejszych płatności przez klienta (np. appsy do sprzedaży gazet).
Chcą się napchać. Moim skromnym zdaniem ich praktyki w końcu zostaną zauważone prez odpowiednie urzędy i na tym się skończy.
Gdyby to był MS czy inna znienawidzona firma to od razu by było głośno, no ale to Apple. Nie ważne co zrobią i tak mają przyklask.

Cytat:
A cytowany przez Ciebie koment z myapple jest off topic, bezsensowny i obejmuje go prawo Godwina Akurat przedwczoraj przeczytałem wszystkie te komenty i ten jest najgłupszy, nawet pomyślałem że tu pojawi się . Ja to nazywam "dziećmi open source": od kiedy open source został szeoko uznany, pojawili się tacy dyskutanci.
Nie jest bezsensowny, ten użytkownik idealnie oddaje to co się dzieje wokół Apple.

Cytat:
obejmuje go prawo Godwina
Dlaczego?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2011, 16:29   #917
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Jak ktoś nie użył japka na oryginalnym sprzęcie, to nie wie po co się urodził. Reszta to fanatycy.
Wiesz, nie pomyślałem o tym, ale w tym wypadku, możesz mieć racje!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 16:39   #918
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Yahol, odpusc ;-). Mozna cale zycie uzywac Windows. To ze ktos chce sobie utrudniac zycie to nie nasza sprawa...

P.S. Zeby bylo jasne - jestem przeciw oprogramowaniu open source. Nie programuje, ale gdyby tak bylo to chcialbym swoj produkt uczciwie sprzedac nie zyczac sobie protestow bandy darmo-idealistow...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 16:46   #919
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Yahol, odpusc ;-). Mozna cale zycie uzywac Windows. To ze ktos chce sobie utrudniac zycie to nie nasza sprawa...
Nigdy nie twierdziłem, że Windows czy inny system jest super za***isty

Cytat:
jestem przeciw oprogramowaniu open source.
Mógłbyś napisać dlaczego?

Cytat:
Nie programuje, ale gdyby tak bylo to chcialbym swoj produkt uczciwie sprzedac nie zyczac sobie protestow bandy darmo-idealistow...
Rozpisz to bo nie za bardzo zrozumiałem, oka?
Stary 05.02.2011, 16:58   #920
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
[...] jestem przeciw oprogramowaniu open source. Nie programuje, ale gdyby tak bylo to chcialbym swoj produkt uczciwie sprzedac nie zyczac sobie protestow bandy darmo-idealistow...
Współczuję.

Widzisz - są ludzie, który swój wolny czas poświęcają na całkiem darmowe i bezinteresowne pomaganie innym - czy to w ośrodkach pomocy, czy na ulicy, czy w internecie (choćby na forach dyskusyjnych).

Są też tacy, który swój wolny czas poświęcają na całkiem darmowe i bezinteresowne tworzenie i udostępnianie innym swoich programów - i tym również chwała.

Rozumiem tych, którzy chcą swoje wytwory sprzedawać, ale jakoś bardziej lubię tych, którzy tworzą darmówkę - najczęściej lepszą od płatnych odpowiedników. I zupełnie nie rozumiem o jakie protesty chodzi.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 17:11   #921
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Gdyby nie bylo bezplatnych alternatyw i za wszystko musielibysmy placic to ludzie by narzekali ze nie ma za darmo. Gdyby wszystko bylo za darmo to nikt by nie programowal, bo nie daloby sie na tym zarobic. Dzis mamy produkty platne i bezplatne - konkurencja jest uczciwa. I pomimo tego, ze sa produkty Apple w ktorych placi sie za estetyke, niezawodnosc systemu, wydajnosc oraz "to cos" - nadal sa malktontenci-fanboje (widzacy fanbojow w uzytkownikach jablkowej marki) ktorzy krzycza, ze mozna taniej - na PC, z Windows i mniej ladne. Mozna. Ale nie kazdy musi w ten sposob chciec.

Co do open source - popatrzcie na Androida. Niby jest market, a wiekszosc to darmowe po*******ki. Otwartosc oprogramowania sprawia ze jakiekolwiek zalozenia DRM biora w leb. Efekt jest taki ze nikt z powaznych developerow (Gameloft, EA, Konami czy Capcom) nie chce pisac na te platforme, bo ryzyko piractwa i kradziezy na niej ich produktu jest wielokrotnie wieksze. I ja sie im nie dziwie. Platforma powinna byc zamknieta, by zminimalizowac ryzyko uzycia jej niezgodnie z przeznaczeniem, co zreszta najczesciej jest sprzeczne z licencja. Ludziom wydaje sie ze placac staja sie wlascicielami produktu, podczas gdy faktycznie zostaje im udzielona jedynie licencja na jego uzytkowanie. No coz. Jaki kraj taka swiadomosc i mentalnosc. A kupowac przeciez nikt nie kaze...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 17:15   #922
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
To ze ktos chce sobie utrudniac zycie to nie nasza sprawa...
Jest na forum dział o wypalaniu pod Mac OS - poważnie nie macie tam z yaholem nic do napisania, jakieś FAQ może... ?
Wiesz takie jałowe przekonywanie pozostaje jałowe

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Widzisz - są ludzie, który swój wolny czas poświęcają na całkiem darmowe i bezinteresowne pomaganie innym - czy to w ośrodkach pomocy, czy na ulicy, czy w internecie (choćby na forach dyskusyjnych).
Jest dział, mogą się popisać, ja tam żadnego arta nigdy błotem nie obrzucę.
Stary 05.02.2011, 17:55   #923
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
[...] Gdyby wszystko bylo za darmo to nikt by nie programowal, bo nie daloby sie na tym zarobic. [...]
IMO - nadinterpretacja.

Czy ci, którzy teraz programują za darmo, też by przestali?

Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 18:06   #924
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
andy,
odpowiedz czy wchodzisz w biznes przeze mnie zaproponowany?

Prawo Godwina - obejmuje ono sytuacje, w których autor wypowiedzi przyrównuje kogoś do hitlerów, stalinów, hitlerowców, komunistów i innych istów

M@X,
rzecz w tym, że "licencjonowanie open source" (tak to nazwę) nie powinno być propozycją ostatecznego rozwiązania rynkowego. Raczej wszelkie takie inicjatywy są próbą zmiany trendów, przymuszeniem komercyjnych wytwórców do stosowania bardziej przyjaznych standardów pracy. Stallman rozpoczął swoją krucjatę w momencie, gdy Xerox nie chciał mu udostępnić kodów źródłowych sterownika drukarki, ale szybko przestało chodzić tylko o kody źródłowe. Dostępność kodu źródłowego jest tylko narzędziem.

Ostatnią znaczącą wypowiedzią w tym duchu, którą kojarzę, jest wypowiedź szefa Mozilla Foundation, który to tłumaczył, że tak znaczny udział Firefoxa w rynku jest sytuacją "chorą" i że udział Fx w rynku powinien maleć na rzecz komercyjnych produktów, a sama MF powinna kończyć swoje prace, w momencie realizacji założonych celów. Celem MF było m.in. odwrócenie procesu, w którym standardy www zaczął wyznaczać MS, po wygranej wojnie z Netscape.

Niestety obecne pojmowanie Open Source/Free Software przez znakomitą większość jego wyznawców jest niezbyt mądre, wynika z braku podstawowej wiedzy o rynku i jest szkodliwe. Nie dziwię się Tobie, że reagujesz alergicznie, ale to naprawdę nie o to chodzi
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 19:23   #925
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=rNvCud_u6SU

Powodzenia na Windows ;-)...
Czy ja wiem, czy to jest takie przekonywujące.. Jak swego czasu (niedawno) wybierałem notebooka, to widziałem bardzo podobny filmik, w którym właśnie interesujący mnie model (DELL Studio XPS 1645 - procesor i7-720, 4GB ramu, Windows 7, rozdzielczość FullHD) wypadał praktycznie identycznie. Otwierane po kolei kilkanaście różnych procesów/aplikacji (w tym dwa przynajmniej filmy w FullHD) i wszystko sprawnie i szybko działało. Nie pamiętam, czy była tam też jakaś gra.

Oczywiście, to się chwali, że Mac tak sprawnie działa, ale nie róbmy już z Windowsa żółwia. To nie te czasy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 21:09   #926
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez M@X
Gdyby wszystko bylo za darmo to nikt by nie programowal, bo nie daloby sie na tym zarobic.
A wiesz to z własnego doświadczenia jako programista czy po prostu tak sobie rzucziłeś co by było gdyby?

Cytat:
Co do open source - popatrzcie na Androida. Niby jest market, a wiekszosc to darmowe po*******ki.
Zaczynasz trochę mylić pojęcia i terminy - no ale u Ciebie to normalne.
To, że android ma otwarty kod nie znaczy, że każda aplikacja musi być otwarta! Za to w Apple Store nie ma głupich i beznadziejnych aplikacji(za darmo) - za nie trzeba płacić!

Cytat:
Otwartosc oprogramowania sprawia ze jakiekolwiek zalozenia DRM biora w leb. Efekt jest taki ze nikt z powaznych developerow (Gameloft, EA, Konami czy Capcom) nie chce pisac na te platforme, bo ryzyko piractwa i kradziezy na niej ich produktu jest wielokrotnie wieksze.
Na Androida są płatne aplikacje tych firm. Jeżeli chodzi o zabezpieczenia DRM to moim zdaniem są złe. Jeżeli kupuje muzykę, gry czy film chciałbym mieć możliwość uruchomić ją na każdym sprzęcie jaki posiadam.(oczywiście o ile aplikacja nie jest pod konkretną platformę)

Cytat:
I ja sie im nie dziwie. Platforma powinna byc zamknieta, by zminimalizowac ryzyko uzycia jej niezgodnie z przeznaczeniem, co zreszta najczesciej jest sprzeczne z licencja.
Twoim zdaniem taka być powinna. Apple jest pozamykany z każdej strony bo dzięki temu może kontrolować swoich użytkowników jak chce i gdzie chce.

Cytat:
Ludziom wydaje sie ze placac staja sie wlascicielami produktu, podczas gdy faktycznie zostaje im udzielona jedynie licencja na jego uzytkowanie. No coz. Jaki kraj taka swiadomosc i mentalnosc. A kupowac przeciez nikt nie kaze...
Wielkie firmy myślą, że jak ktoś kupi licencje na ich program to mogą sobie zrobić z nim co chcą i jak chcą - nic bardziej mylnego.
W przypadku Apple widzimy znaczący wzrost ograniczania, nakładania swojego punktu widzenia na wszystkie produkty i usługi. Dzisiaj źle wypowiadasz się o Apple to jesteś dla nich beeee.

@Max odpisz na moje drugie pytanie z poprzedniego posta.

Cytat:
Napisany przez pali
załóż proszę sklep internetowy, będziesz sprzedawał tam moje webaplikacje, z narzutem 30%.
Mam inne o wiele ciekawsze pomysły na zrobienie biznesu niż zakładanie sklepu na aplikacje.

Cytat:
Na mnie akurat nie zarobisz, bo moje produkty są bezpłatne, a klienci płacą jedynie abonament za użytkowanie (już bezpośrednio u mnie). Mam też bezpłatną wersję Lite, którą również będziesz sprzedawał. Lite jest bez abonamentu, ale ma ograniczoną funkcjonalność do 3 funkcji z 200 dostępnych; aby mieć wszystkie klient musi dokupić już u mnie wersję pełną.
Oczywiście żądam, abyś moje aplikacje promował jako bezpłatne - bo takie są.
Wchodzisz w ten biznes?
Twoje aplikacje nie są bezpłatne. Bezpłatna aplikacja to taka z której możesz BEZPŁATNIE korzystać. U ciebie się płaci za nie w taki czy inny sposób (można je porównać z programami AV/FW itp gdzie płaci się abo za użytkowanie. Jednak taka forma płatności nie czyni aplikacji bezpłątnej.)

Cytat:
Ostatnią znaczącą wypowiedzią w tym duchu, którą kojarzę, jest wypowiedź szefa Mozilla Foundation, który to tłumaczył, że tak znaczny udział Firefoxa w rynku jest sytuacją "chorą" i że udział Fx w rynku powinien maleć na rzecz komercyjnych produktów, a sama MF powinna kończyć swoje prace, w momencie realizacji założonych celów. Celem MF było m.in. odwrócenie procesu, w którym standardy www zaczął wyznaczać MS, po wygranej wojnie z Netscape.
Jak zamieścisz źródło to odniosę się do wypowiedzi.

Cytat:
Niestety obecne pojmowanie Open Source/Free Software przez znakomitą większość jego wyznawców jest niezbyt mądre, wynika z braku podstawowej wiedzy o rynku i jest szkodliwe. Nie dziwię się Tobie, że reagujesz alergicznie, ale to naprawdę nie o to chodzi
Powiedziałbym, że to przeciwnicy OS nie mają o nim pojęcia (np. taki M@X). OpenSource(GPL) polega na tym, że każdy kto będzie chciał użyć takiego oprogramowania w swoim musi zamieścić jego kod źródłowy.
Np. tworząc komunikator z wykorzystaniem biblioteki gloox(licencja GPL) musisz udostępnić kod źródłowy swojego programu.
Drugą ideą jest to że każdy może mieć w niego wgląd.

Cytat:
Napisany przez pali
Prawo Godwina - obejmuje ono sytuacje, w których autor wypowiedzi przyrównuje kogoś do hitlerów, stalinów, hitlerowców, komunistów i innych istów
To ty podciągnąłeś sobie to pod to prawo
Jeżeli ktoś zachowuje się jak fanboj to mam prawo go tak nazywać, proste prawda?

Cytat:
Napisany przez yahol
Wiec widzisz, nawet symbolika jest w Apple na wyższym poziomie i pozwala userom Apple wznieść się ponad poziom userow Windowsa i uważać się za lepszych - a przynajmniej inteligentniejszych
Czy kiedykolwiek napisałem, że czuje się jakoś wyżej z powodu używanej platformy czy aplikacji? NIE.
Cytat:
Natomiast z Apple to już takie proste nie jest, co oczywiście można wyśmiać, albo przeinaczyć.
Pierwsza interpretacja jest taka, ze jest to jabłko zerwane przez Ewę z drzewa wiadomości dobrego i złego. Co chyba jest na tyle jasne, ze nie trzeba nawet użytkownikom Windowsa tłumaczyć.
Druga, bardziej prawdopodobna jest taka, ze wywodzi się od jabłka, które Alan Turing, prześladowany przez władze, społeczeństwo i skazany na infamie, zanurzył w roztworze cyjanku potasu i ugryzł, popełniając w ten sposób samobójstwo.
Za to ja czytałem że było całkiem inaczej, no ale nie podam źródeł bo nie są zbyt pewne.

Cytat:
Brak czegoś, co w cywilizowanym społeczeństwie nazywa się tolerancja i ewidentne sprowadzanie dyskusji do wycieczek personalnych i niczym nie uzasadnionych supozycji.
Pomyliłeś pojęcie tolerancja z akceptacją. Tolerować nie znaczy akceptować czegoś. To że jestem tolerancyjny np. dla osób o innej orientacji seksualnej nie znaczy, że ich akceptuje.

Ostatnio zmieniany przez andy : 05.02.2011 o godz. 21:27
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 22:17   #927
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
andy,
ja Ciebie nie namawiam do handlu softem, ja Ciebie proszę abyś ten sklep założył w myślach na potrzeby eksperymentu
Załóż go tak, jak to zrobił Apple, pobieraj X % od każdego sprzedanego programu - zakładam, że tego modelu nie kwestionujesz?

I jeśli założysz sklep, to ja wstawiam do twojego sklepu mój program HelloWorld w dwóch płatnych wersjach, skoro marudzisz na bezpłatne:
1. HelloWorld Freedom za 1$, do działania którego potrzeba wykupić abo 10$ miesięcznie (u mnie wykupić). Wersja Freedom działa w pełni tylko 3 dni, potem abo lub nie działa.
2. HelloWorld Lite za 2$, który ma 3 funkcje z dostępnych 200 i aby je wszystkie dostać, należy mi zapłacić 100$.

Przyjmujesz do sklepu, czy nie przyjmujesz?

Resztę może chwilowo zostawmy, bo nie dogadamy się, mieszając kilka kwestii

Ostatnio zmieniany przez pali : 05.02.2011 o godz. 22:23
Stary 05.02.2011, 22:43   #928
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
andy, jak ja lubię czytać twoje posty To nie jest żadna ironia, po prostu podziwiam tą twoją pisaninę, ja bym wcześniej wysiadł z tego pociągu Twoje argumenty są jak najbardziej zasadne praktycznie za każdym razem, a mimo to "fanatyków" to nigdy nie przekona. Mnie by się nie chciało
Oczywiście nie chcę tutaj nikogo urazić, ale trudno mi się z andym nie zgodzić.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2011, 22:51   #929
pali
Թ

Zgodzić to jedno, a podać argumenty to drugie.

Jesteś komunistą.
Stary 05.02.2011, 23:52   #930
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
pali, w tym przypadku jedno nie wyklucza drugiego. Przedstawił bym podobną argumentację, ale po co powielać coś, co zostało już napisane. Napisałem przecież, że mnie osobiście by się nie chciało tak pisać, bo jak widać to jest bezcelowe, Apple jest "święte" i koniec, nie ma żadnego ale, jest za to "robi tak, bo tak należy", nie można przecież przeciwstawić się wizji Steviego.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: