![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#2806 | |
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Taki malutki artykuł sponsorowany. O tym jakie to ajpady i ajfony są świetne w biznesie. Pamiętacie? Mają ten no... Safari mają i to... taki... no... Notatnik!
![]() http://myapple.pl/content/2071-james...-biznesie.html I komentarz pod spodem wszystko psuje ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez nemka : 25.09.2011 o godz. 22:54 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2807 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2808 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2809 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
ten link co dalem to fake?
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak, albo ifon 11s
![]() |
#2811 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W biznesie gość wyciąga ajfona, ktoś patrzy i myśli: No tak! Zaj*ebiście! Mamy o czym rozmawiać! Gość nie wyrósł jeszcze z Angry Birds! :
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2812 |
Gość
|
Jak na razie, w odpowiedzi na moje pytanie "który tablet będzie lepszy" w danej sytuacji, doczekałem się kilku dobrze uargumentowanych wypowiedzi na korzyść na korzyść Samsunga Galaxy Tab 2 oraz jednej wypowiedzi na korzyść iPada (jest lepszy bo jest lepszy).
Niecierpliwie oczekuję na jakieś konkretne wypowiedzi tych, którzy uważają, że jednak IPad. Tylko - błagam Was - podawajcie merytoryczne argumenty. Nie podawajcie danych technicznych, a tylko funkcje użytkowe. Napiszcie po prostu cos w stylu: iPad jest lepszy ponieważ to ...... robi lepiej/szybciej/ładniej czy co tam jeszcze - niż Galaxy Tab2. Albo tak: iPad ma ....., a Galaxy Tab nie ma2 i dlatego pracuje się na nim gorzej. |
![]() |
![]() |
#2813 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem w tym że niewiele osób ma tablet, a jeszcze mniej ma oba.
Jak ktoś ma iPada, to będzie go chwalił - bo jest za co. Jak ktoś ma Samsunga - też będzie go chwalił - bo też jest za co. Więc nie wiem czy ktoś poda merytoryczne odpowiedzi, raczej poszukaj sobie sensownego porównania w sieci. Pytanie co zamierzasz na nim robić. Czy zamierzasz kupować aplikacje i jakie? Czy pasuje Ci polityka Apple czy Google? Ja np nie wybrałbym iPada chociażby dlatego że jest Apple i jeżeli wszystko naokoło nie jest również Apple, to pewnie połowa funkcji jest bez sensu (np po co mi facetime jeżeli nikt inny tego nie używa? albo iTunes skoro nie mam iPoda tylko trzymam flac/vorbis na komputerze? Co to Apple Lossless?). Osobiście skłaniałbym sie też ku darmowym aplikacjom - która platforma ma więcej? Gdzie jest lepsze wsparcie open-source? Myśle że iOS i Android to z założenia tak różne platformy (które robią mniej więcej to samo), że dla każdego wybór po krótkim zastanowieniu powinien być jasny. Dla mnie raczej tylko Android. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.09.2011 o godz. 10:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2814 |
Gość
|
Jak pisałem wcześniej, tablet ma służyć fotografowi w terenie:
1. Do przeglądania netu 2. Do wysyłania i odbierania maili 3. PRZEDE WSZYSTKIM do przeglądania zdjęć z cyfrowej lustrzanki Z założenia ma być gotowy do użytku po wyjęciu z pudełka (pomijam oczywiście konieczność skonfigurowania konta email) i absolutnie nie wchodzi w grę zakup jakichkolwiek dodatkowych aplikacji czy dodatkowych akcesoriów (OK, może być czytnik kart) |
![]() |
![]() |
#2815 |
Jukebox Hero
Myśle że każdy tablet obsługuje internet i mail oraz pokazuje zdjęcia JPG
Ale jeżeli ma być do oglądania zdjęć to zwróć uwagę na jakość ekranu. Czas pracy na baterii może też być ważny, jeżeli ma być w terenie. Czytnik SD/CF lub możliwość jego podłaczenia to oczywiście podstawa. Problem może być, jeżeli fotograf będzie chciał z tymi zdjęciami coś zrobić, albo zdjęcia będą w RAW ale w tym wypadku tablet to chyba nie jest najlepsze narzędzie. Niestety nie mam tabletu więc nie zaproponuje rozwiązań. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2816 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
To nie są urządzenia stricte dla fotografa, dla użytku jak powyżej musiałyby zostać mocno przekonfigurowane, czyli po wyjęciu z pudełka nie zobaczysz w nim RAWów. Jeśli koleżanka ma Nikona, to bez Nikon RAW Codec dużo nie zobaczy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Zgadzam sie - iSprzety najlepiej dzialaja z Makami. Na Windows jest srednio, iTunes jest kiepsko napisany i bywaja problemy z usluga Bonjour (wiem bo przez to przechodzilem). Na Linux nie ma iTunes wcale - trzeba kombinowac i szukac zamiennikow.
Po powrocie z pracy postaram sie wyszczegolnic po roku uzytkowania najlepsze moim zdaniem cechy iPada! Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
Jukebox Hero
@Kris
Zakładam, że chodzi o oglądanie zdjęć JPG - np w celu pokazania klientowi na czymś większym niż ekran aparatu. Bo jakakolwiek obróbka czy nawet oglądanie RAWów bez desktopa nie ma żadnego sensu ![]() Laptop od biedy do oglądania może być, ale ustawić chociażby balans bieli na takim ekranie - ![]() Ale takich rzeczy chyba nie robi się w terenie, albo jestem nie na czasie ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.09.2011 o godz. 11:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Obsluga RAW jest przy uzyciu ACCK:
http://store.apple.com/us/product/MC531ZM/A Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2820 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
W terenie często podłączają właśnie laptopy do aparatu i oceniają zdjęcia na ekranie laptopa, który przechwytuje zdjęcia. Jasne jest, że do ustawienia balansu bieli to się nie nadaje. Po prostu więcej widać na większym ekranie. W mocnym słońcu na ekraniku lustra nic nie zobaczysz, na ekranie laptopa przykrytym jakąś osłoną jest już lepiej i widać, które partie obrazu są np. przejarane a które niedoświetlone. Na ekranie lustra możesz to odczytać np. z histogramu, ale zawsze lepiej zobaczyć jak np. układają się cienie na twarzy modelki i ew. skorygować moc czy ustawienie oświetlenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|