![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#3361 | |
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
@sobrus A to ciekawe co piszesz, możesz podać więcej przykładów na podstawie produktów typu tablet lub telefon?
Bo ja sprawdziłam cenę Galaxy Taba w USA i kosztuje on bez umowy: Cytat:
Wersja 16GB kosztuje u nas dokładnie tyle ile ma kosztować w USA... Zabawne, że tylko Samsungi z naklejką ogryzka kosztują 2-3x tyle ile w USA ;] TYLKO!
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3362 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie tylko japka sa az tyle drozej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3363 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz się troche sytuacja poprawiła, np dwa lata temu można było przywieźć z USA lustrzankę Canona za pół ceny.
Mój brat sprowadził sobie w 2008 roku Canona 40D i sprzedał po dwóch latach z zyskiem ![]() Ale teraz ceny się zrównały, bo rano sprawdzałem. Może to wina mocnego dolara, który szkodzi amerykańskiej gospodarce? Jednak na pewno to nie jest tylko wina Apple. Microsoft kiedyś stosował na niektóre produktu przelicznik USD=GBP. Czyli sprzęt za powiedzmy 299USD kosztował w europie 299GBP. Tylko że GBP był po 5 czy 6zł a dolar po dwa z hakiem. (to przykład, realne wartości mogły sie różnić). edit: następny przykład gitary Oficjalny cennik na wrzesień 2011 http://www.aplauzaudio.pl/cennik/CennikJackson.pdf Można sprawdziś byle jaką gitarę, różnice pewnie sa różne, weźmy 2913173803 Jackson Soloist Archtop cośtam - ~6600zł Na pricegrabber mozna dostać ją za $1099, a dolar po 6zł jeszcze nie chodzi, póki co po 3,1zł ![]() W Polsce zapłacimy 100% więcej!!!. http://musical-instruments.pricegrab...h=jackson+slat Sytuacja jest podobna u wszystkich producentów. edit: ja myślałem ze dolar jest po 4zł coś mi się pomieszało, czyli ceny są wciąż wyższe. Wejdźcie sobie na pricegrabber i zobaczcie. HTC Sensation bez łaski za 1700. edit2: a wiecie dlaczego? odpowiedź jest chyba prosta : cło z USA. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.10.2011 o godz. 14:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
iCloud działa bardzo dobrze, zaskakująco dobrze w porównaniu do MobileMe.. cieszy mnie to bardzo ;-)
![]() |
#3365 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Milo to slyszec :-)! Ja zaczne sie nim cieszyc dopiero jutro, gdy usluga zostanie oficjalnie uruchomiona. Nie moge sie juz doczekac pelnej synchronizacji wszystkich moich dokumentow na kazdym z urzadzen - to bedzie wreszcie TO!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3366 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3367 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale jaka wygoda!
dostepna od dawna gdzie indziej ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3368 | |
Get a Mac!
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3369 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3370 |
Get a Mac!
Mowilem to wielokrotnie i powtorze jeszcze raz - paranoja nie moze byc cena za wygode. A wierzcie mi, ze jesli nie jestescie terrorystami to Wasze dane pomiedzy setkami milionow innych nikogo nie obchodza...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3371 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba, żeby w pewnym momencie kogoś zaczęły obchodzić..
Wygoda nie może mieć ceny w postaci braku prywatności..
![]() |
#3372 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
100 milionów ludzi uważa, że ich nie widać i co... Jednej mrówki, która myśli że jej nie widać nie zauważysz w lesie, ale 100 milionów mrówek, które uważają tak samo, widać je z daleka. W systemie informatycznym nie istnieje pojęcie niezauważalności, jesteś ujęty w każdej statystyce, każdym słupku, każdym kole i każdej siatce w strefie swoich wpływów i znajomości. Ciesz się, że nie jesteś informatykiem, ignorance is bliss. PS W jaki sposób używacie facebooka ? Ja loguję się raz dziennie na osobnej przeglądarce. Czy wiecie, że generujecie im statystyki, nawet gdy nie klikacie lajków ? Wystarczy być zalogowanym, a na innej stronie wystarczy jakaś usługa FB typu likebox FB, komentarze FB etc. Wszystko jest w ciastkach. Nie musicie klikać like, sami to wyliczą po liczbie odwiedzin ulubionych stron, na tej podstawie za pomocą matematyki szacują Wasze zainteresowania, nawet to o której wstajecie i kładziecie się spać.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 11.10.2011 o godz. 20:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3373 |
Get a Mac!
Nie korzystam z Facebooka. Z Google+ jak mam chwile, tylko z iPhone'a.
![]() |
![]() |
![]() |
#3374 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3375 |
Pingwin specjalista.
No to oklej swoją furę swoimi fotami i danymi osobowymi (nie firmowymi),
wyjdzie na to samo, ba! nawet nie, bo tą furę i tak mniej ludzi zobaczy. Z resztą co mnie to obchodzi... wyzbywajcie się prywatności, dajcie na sobie zarabiać, siedźcie i generujcie im ruch, nie muszę nic pisać.
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|