![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#6511 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i to bedzie cos na prawde ciekawego, o ile nie polegnie jeszcze przed popularyzacja z powodu braku/zlego marketingu
przeciez juz wczesniej byly podejmowane takie proby Atom to procki x86 powstale w celu oszczedzania energii - i to zadanie wykonuja nadal bardzo dobrze od pierwszego EEEPC az po najnowsze wdrozenia, jak np FonePAD, okazuja sie niesamowite pod wzgledem dlugosci czasu pracy i chyba nikt nie powie, ze netbooki nie cieszyly sie popularnoscia - wyparly je dopiero tablety i ultrabooki dzielac pomiedzy siebie ta grupe klientow sam mam jeden z ostatnich tego typu komputerow - i do dzis mi sluzy z powodzeniem co do rozdzialki - kazdemu wedlug potrzeb do przegladania netu czy ogladania filmow w podrozy faktycznie zbyt wysoka rozdzialka raczej przeszkadza (zuzywajac moc obliczeniowa i enegrie), ale do oceny zdjec "na polu bitwy" czy pracy w kilku programach na raz (zwykle ja mam edytor tekstu, czesto dwa okna, i kilka okien przegladarki odpalone jednoczesnie - to takie moje minimum) wysoka rozdzielczosc jest konieczna cos, rynek caly czas sie zmienia w koncu niedawno pojawi sie nawet chromebook o kosmicznej rozdzielczosci ekranu (Google Piksel), ale za cene, ktora powoduje, ze pewnie nigdy go na zywo nawet nie zobacze ![]() po przejzeniu na szybko netu znalazlem kompa, ktory jeszcze dokladniej wpasowuje sie w moje wymagania - Lenovo T430 w wersji z 9-komorowo bateria i ekranem HD+ tyle, ze jest jeszcze drozszy niz Air ![]() w kazdym razie MacBook Air zostal stworzony dla kilku grup klientow jednoczesnie, ktorych laczy potrzeba posiadania mobilnego kompa z dlugim czasem pracy i, co pokazuja wyniki sprzedazy, produkt ten znalazl swoje szerokie grono odbiorcow nawet, jezeli komus sie to nie podoba czy nie moze tego zrozumiec ![]() nie sadzilem, ze bede bronil Apple, bo wiekszosc posuniec tej firmy mi sie po prostu nie podoba, a polityka zamykania srodowiska wola o pomste do nieba ale czasem zrobia perelke - imho takim czyms jest wlasnie Air |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#6512 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myśle, że to czy jest to wersja ARM czy x86 nie będzie miało na Linuksie zupełnie żadnego znaczenia, dopóki nie będziesz chciał uruchomić Wine lub jakiejś wirtualizacji.
Fajna rzecz jest w tym, że składając takiego desktopa nie będziesz miał komputera PC. a inną maszynę. W dobie gdy wszystko jest sprzętowo pożerane przez PC (w tym Mac i konsole)to byłaby miła odmiana. Nadzieja że zobaczymy MIPS, Alphe, SPARC lub PowerPC w domach jest już w zasadzie żadna, cała nadzieja w 64 bitowym ARM ![]() Zakładając oczywiście ze uda się zdobyć wszystkie potrzebne sterowniki do urządzeń (drukarek na przykład) - a producenci urządzeń jak zwykle są 100 lat za murzynami. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.07.2013 o godz. 09:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6513 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
A ja bym chciał, żeby ktoś w końcu odpowiedział na moje pytanie, które brzmiało:
"Czy mógłbyś podać tak ze 3 konkretne przykłady, kiedy TY osobiście używasz laptopa na bateriach przez 10 godzin bez przerwy?"
![]() |
#6514 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
a ja bym Cie prosil, zebys spojrzal na moja odpowiedz
![]() edit: http://forum.cdrinfo.pl/f113/apple-f...ml#post1254711
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 04.07.2013 o godz. 12:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6515 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yossi ma bardzo dziwne pojęcie o tym, że jak on czegoś nie potrzebuje, to inni też nie.
A teraz Yossi podaj mi 255 przykładów na to, że tak nie jest. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6516 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie rozumiem po co w miejskim aucie zasięg rzędu 800km. Przecież co kilometr stacja benzynowa
![]() A tak serio chodzi o komfort. Czy mogę dłużej posurfować, czy już nie. Czy mam już rozglądać się za gniazdkiem i na dwie godziny uwiązywać do kabla o długości metra? Idealnie jest mieć spory zapas. Tak na wszelki wypadek. Dlatego telefony (nie smartfony) nie trzymają 1 dzień tylko 1 tydzień i to jest zaleta. Praca na urządzeniu gdzie zostało 20-30% nie jest dla mnie komfortowa - wiem że muszę już bardzo oszczędzać. Tak samo jak jazda samochodem na rezerwie. Nikt tego nie lubi i nie robi. Gdybyśmy rozmawiali czy laptop trzyma tydzień czy dwa to wtedy tak, mógłby w sumie się zgodzić, choć wolałbym dwa ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.07.2013 o godz. 14:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6517 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Mnie cieszy, ze moge wziac laptopa do pracy nie biorac ze soba ladowarki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6518 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2013
![]() |
No i teraz jak zawsze przyjdzie ktuś i powie, że masz niewymienną baterię. Nie znudziło się przez kilka lat tego samego powtarzać?
![]() Tym bardziej, że standardowy cykl użytkownika winlaptopa wygląda tak: po 6-24 miesiącach laptop sygnalizuje, że bateria ma 10% i nic dziwnego, skoro w środku jest sześć kiepskich ogniw 18650 po dolarze. Wtedy użytkownik szuka po ile nowa bateria. 600 zł, okazuje się. Pisze na forum oburzony. Jakoś się męczy z tą starą i po roku kupuje nowego laptopa. Z wymienną baterią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6519 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 04.07.2013 o godz. 16:25 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6520 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Ten znowu o bakteriach.
![]()
![]() |
![]() |
#6521 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Oj tam oj tam :-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6522 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6523 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6524 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Ja tylko zapytałem, ponieważ tego nie wiem, więc chciałem uzyskać informację. Wydawało mi się, że do tego służy forum. A może się mylę?
![]() |
![]() |
#6525 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|