Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Yossi 17.12.2012 12:42

Pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź wyjątkowo lojalnego (do granic fanatyzmu) "użytkownika "ekosystemu" (wyjątkowo idiotyczne określenie) Aple, któemu jednak w pewnym momencie puściły nerwy i napisał w odruchu rozpaczy coś takiego:
"To nie tak. To uraz po tym, co dzieje się / działo z iPadami 3.
Trudno mówić o jednostkowych przypadkach, jeśli wymieniasz wadliwego iPada i dostajesz wadliwego iPada, i robisz to kilka bądź kilkanaście razy, a potem okazuje się, że nie ty jeden. Statystyka mówi sama za siebie. Jednostkowe egzemplarze = jedna, dwie wymiany (jak się miało pecha) i po sprawie, a nie kilka/kilkanaście wymian. Albo oględziny egz. wystawowych w sklepach - naprawdę, nie widziałem iPada bez wady. Mój obecny też nie jest idealny, ale jest stosunkowo dobry, więc dałem sobie spokój, żeby nie dostać kolejnego gorszego.
Podobne doświadczenia do moich ma wielu użytkowników w PL (vide choćby Crisco) i na całym świecie. Potwierdzają to serwisanci, którzy przyjmowali moje iPady do wymian. I tu jest problem - że to nie są jednostkowe przypadki, niestety."

Nie podam nicka tego użytkownika, ani forum, na którym pisze bo natychmniast dostałby dożywotniego bana, a ja chciałbym jeszcze poczytać co będzie miał do powiedzenia.
Zapewniam potencjalnych interlokutorów, że jest to osoba fanatycznie oddana firmie Apple, któa nie wyobraża sobie życia bez iZabawek, ale niestety - puściły mu nerwy.

Na koniec podkreślę tylko jedno jego zdanie, które idealne oddaje tok myślenia polskiego fanboystwa:
"Mój obecny też nie jest idealny, ale jest stosunkowo dobry, więc dałem sobie spokój, żeby nie dostać kolejnego gorszego."
Ręce opadają :sciana:

sobrus 17.12.2012 08:30

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1234337)
Jakim cudem ip5 przy takiej słabej baterii osiąga tak znakomite wyniki w testach długości działania na jednym ładowaniu?

Bo ma dobry procesor. Apple fizycznie "zredukowało go" w stosunku do poprzednich.
Szybkość nadrabia dzięki wyższemu taktowaniu (nowszy proces technologiczny), ale krzemu jest o 22% mniej niż w zwykłym A5.

Gdyby miał jakiś szajs w stylu Tegra 3 to by działał połowę tego.

A wracając do flejma, to pamiętacie wpadkę Apple z LTE? To była niezła wtopa, a teraz (mniejszą, ale też ) zalicza obóz Androida.
Otóż Nexus 4 nie ma LTE. Choć jego poprzednik - Galaxy Nexus - ten luksus miał.
Google tłumaczy to oszczędnością miejsca, energii, kosztów. Tyle że ten telefon nie jest ani mały, ani tani, a baterię ma 2.1Ah. iPhone 5 jest mniejszy, baterie ma mniejszą, ale LTE ma!

Ale historia się na tym nie kończy. Okazuje się, że telefon ma chip LTE. LG (producent) zarzekało się, że jest on sprzętowo niekompletny i nie działa.
A jednak... udało się go uruchomić na niektórych sieciach!
Więc zaraz potem przyszło tłumaczenie - że przecież nie da się zrobić telefonu uniwersalnego LTE dla wszystkich operatorów (a więc jednak!?).
I koniec końców nagle sie okazuje, że hi-end wcale LTE nie potrzebuje. Szkoda ze przy premierze 4S nikt nie powiedział, że z LTE są takie problemy, tylko wszyscy zlali go równo.

yahol 16.12.2012 23:25

aukcja na Allegro
Bardzo mi się podoba opis.
Żeby ktoś nie pomyślał - nie mam iPhone- nie stać mnie :)

Yossi 16.12.2012 10:36

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1234312)
Krotko, w ramach riposty.

Uyzwam Apple od dawna.

Wiem

Cytat:

Nie jestem pedalem.

Wiem, i nigdy nie sugerowałem, że jest inaczej.

Cytat:

Uskuteczniam luzne kontakty damsko-meskie.

A to juz Twoja sprawa :rotfl:

Cytat:

Nastolatki sikaja po nogach.

A tego to dokładnie nie rozumiem. ???

Mój wpis miał być żartem, ponieważ zaśmiałem się do rozpuku z określenia "waginosceptyczny". I tylko dlatego,
Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.

andy 15.12.2012 12:14

Jak się wyłączy połowę rzeczy to nic dziwnego ;-)
@woitas tak na prawdę wszystko zależy od tego jak używasz telefonu, co masz na nim uruchomione itd.

woitas 15.12.2012 08:12

Jakim cudem ip5 przy takiej słabej baterii osiąga tak znakomite wyniki w testach długości działania na jednym ładowaniu?

demek 15.12.2012 02:14

zapamietaj w koncu, ze IP nie ma wad

to ficzery

andy 15.12.2012 01:52

Ilość załączników: 3
Tymczasem Samsung bawi się rewelacyjnie :D
Załącznik 60919

Załącznik 60920

Załącznik 60921

btw Kolejny problem z iP - latający przycisk :D Która to już wada fabryczna? :>

A tu przycisk home:

Na forum MyApple jest o wadach iP5 120 stron.

pali 15.12.2012 00:55

Nie no .... jego w ...... ..... .... będziesz się teraz tłumaczyć z kim się miłujesz, bo jakiś kryptohomoś ma fobie i urojenia?

A ja jestem blondynem i mam niebieskie oczy. Jestem aryjczykiem. I każden inny to dla mnie co najwyżej mieszaniec.

Reetou 15.12.2012 00:42

Cytat:

Za śmiechu?

Osłabiasz mnie...

Zetoxa 15.12.2012 00:36

...lepiej mu :sciana:

M@X 15.12.2012 00:21

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1234240)
Uprzejmie przepraszam wszystkich, których mogły dotknąć używanie przeze mnie oraz parę innych osób określenia typu: pedał. pederasta, homoseksuallista, gay czy coś w tym rodzaju.
Od teraz, chcąc okreslić jednym słowem profil typowego przedstawiciela targetu pewnej firmy, będę używał unioeuropejskiego określenia "waginosceptyczny".

Krotko, w ramach riposty.

Uyzwam Apple od dawna.

Nie jestem pedalem.

Uskuteczniam luzne kontakty damsko-meskie.

Lepiej ci? ;-]

Yossi 14.12.2012 17:34

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...WIAT/121219684

pali 14.12.2012 16:44

To taki jesteś ancymonek? :) Nie widziałem, bo pewnie skasowane.

Mi twoje fobie obojętne. Niemniej od dawna jestem przekonany, że homofobia zawsze wynika z blokowanego homoerotyzmu. To zresztą w Polsce obecnie nasila się, z powodów ekonomicznych. Tak czy siak powodzenia w realizacji pragnień i życzę otwartości oraz przyjemności :)

Yossi 14.12.2012 15:55

Uprzejmie przepraszam wszystkich, których mogły dotknąć używanie przeze mnie oraz parę innych osób określenia typu: pedał. pederasta, homoseksuallista, gay czy coś w tym rodzaju.
Od teraz, chcąc okreslić jednym słowem profil typowego przedstawiciela targetu pewnej firmy, będę używał unioeuropejskiego określenia "waginosceptyczny".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.