![]() |
Cytat:
Będzie się działo. Ciekawe kto ma racje. :) |
Nie podniecam się tym. Póki co uważam Liona za mega s***, dlatego używam Snow Leo na Macbooku (Lion to taka Vista, w sumie to najlepsze porównanie jakie mogę dać, będąc użyszkodnikiem i Mac OS X i Windowsa). Mam nadzieję, że zoptymalizowali 10.8 tak jak m$ zrobił to z 7. Opisywać instalacji nie zamierzam, za to napiszę czy go odinstaluję czy nie.
|
Cytat:
Życzę emejzing, madżikal i osom instalacji. Opisz wrażenia po... |
OK Mountain Lion już się ściągnął (Golden Master). Czas na instalację.
|
Ilość załączników: 1
Ma wiele. Jeśli czegoś nie rozumiesz, to pytaj swobodnie.
I nie łam zasad zachowania na forach (wyręczanie moderatorów). ----------- Gdzie ona schowała iPhone? Czy Apple bez Jobsa przetrwa? Czy Obama mylił się? Załącznik 59840 |
WTF - co to ma wspólnego z tematem ??? Moderatorzy zaspali?
|
I kolorowe końcówki włosów, hit tego lata wśród małolat :)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...24496362_n.jpg oraz takie same ledżinsy! https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...40869713_n.jpg |
I będą reklamy
"Samsung TRX-300. Mądrzejszy od ciebie". |
Żyj długo i prosperuj ! :)
|
Niedługo nie będzie telefonów. Będą trikodery. Będą wszystko wiedziały. Po załatwieniu potrzeby będzie można sobie przeanalizować skład wiadomo czego.
|
Niech się od Starbucksa od....
Wczoraj widziałem reklamę AjajaFona. Reklamowali go jako aparat fotograficzny !!!! No i narzędzie do umieszczania fotek na fejzbuku. O dzwonieniu nie mówili. Ale Sasmunga SGSIII też śmiesznie reklamują. Dwa całujące się Samsungi (przez szybę) , SGSIII zasypiający razem z dzieckiem i tatusiem po czytaniu bajek itp... |
Ilość załączników: 1
andy, sam robisz bordello tym głupim cytowaniem. Tak się nie rozmawia.
I ja nie odbiegam od tematu, to Ty się zaklopsowałeś w swoim dysonansie. Przeczytaj w końcu co to jest. ---------------- Najświeższy content, prosto z dysków jadących do drukarni! Pelikany znad Buga atakują iPhones! Załącznik 59833 |
Cytat:
Cytat:
W OO/LO w momencie kiedy wprowadzę tekst z książki robię wstaw wpis bibliograficzny, jeżeli nie mam go w bazię to tworzę nową pozycję. Robię tak dla każdego dokumentu z jakiego zaczerpnę dane. Na koniec tworzę spis bibliograficzny, który jest opisywany przez konkretny styl. Czym to się różni od tego w założeniu? Ale o ogólne założenie mi chodzi o nie o sposób realizacji. TeX na pewno daje większą kontrolę nad tym jak będzie wyglądał dokument. W OO tak wygląda przykładowy znacznik bibliograficzny: <text:bibliography-mark text:identifier="AA" text:bibliography-type="book" text:author="fdsfsd" text:publisher="fdsfs" text:title="fdsfsd" text:year="fsfsdf">[AA]</text:bibliography-mark> OO/LO po prostu ułatwia nam pracę wstawiając odpowiednie metadane za nas. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisałeś coś takiego wcześniej: Cytat:
Tak w ogóle to odbiegamy od tematu. Watek traktuje o Apple i trzymajmy się go. Jeżeli chcesz pogadać na ten konkretny temat to utwórz nowy wątek aby tutaj nie robić burdelu. |
andy,
system bibliograficzny to nie żadne style Worda. Wybacz, ale nie masz pojęcia o czym mówisz. Już kup tego Della, zainstaluj linuks + BibTEX (na win też hula) i spróbuj to pojąć. ---------------------- Że co się w edukacji zmieniło na lepsze od 12 lat? Wybacz, ale co Ty pieprzysz?* O tym katolandzie z tysiącem szkół imienia Jana Pawła II, funkcjonariusza Krk, który jako taki z dogmatu jest przeciwny edukacji publicznej w duchu republikańskim, opierającej się na podstawie nauki sformułowanej przez Poppera i Schlicka i wciąż obowiązującej? A może pieprzysz o bibliotekach zamykanych? Wczoraj byłem zapisać się do Warszawskiej Praskiej Biblioteki Publicznej (też imienia księdza, od niedawna). W katalogu ALEPH wprowadzili od dwóch lat raptem kilkanaście pozycji, proszę: http://83.19.112.154:8991/F zapytałem dlaczego i usłyszałem od kierownika: "Bo Hanna Gronkiewicz-Waltz jest tłumokiem, który żadnej książki nie przeczytał, może kucharską. Obcięli nam fundusze, chcą tu Biedronkę zrobić. I słusznie, bo jakby ludzie coś czytali, to by na idiotów nie glosowali." Widziałeś kiedyś bibliotekę na Zachodzie? 12 lat temu nie mogłem uwierzyć, że w lokalnej kopenhaskiej bibliotece mogę wypożyczyć prawie każdą muzyczną płytę CD; oni po prostu kupowali wszystko co wydała każda większa wytwórnia i niektóre pomniejsze, łącznie z japońskimi. I mogłem to wypożyczyć jako polski obywatel, wówczas spoza UE. A idź zapisz się do warszawskiej biblioteki, to zobaczysz. To jest ta twoja edukacja. * pozwalam sobie z uwagi na to "gówno" w twojej wypowiedzi; acz wykropkowane to wciąż gówno tak samo śmierdzące |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To, że ktoś tego nie potrafi to kwestia szkoły i nauczycieli w której go tego uczono. Cytat:
Problemem jest u nas skuteczne nauczanie. To że dzisiaj student nie potrafi poprawnie sformatować pracy jest winą jego szkoły gdzie takie umiejętności miał nabyć. Oczywiście są przypadki gdzie mimo chęci się nie nauczą. Cytat:
Jak już pisałem. To że ktoś używa dystrybucji linuksa, nie czyni go lepszym/gorszym od osoby używającej Windowsa. Często ten co Windowsa używa może mieć większą wiedzę. Cytat:
Cytat:
Jeden może mieć np. systemy wspomagające kierowce a drugi nie itd. Liczy się to jak coś działa, a nie to że coś tylko jest. Po drugie Apple patentuje rzeczy które wymyślił ktoś inny i przypisuje je sobie. Przykład okularów. Patent z roku 2006, jednak pokaż mi prototyp urządzenia. Nie ma? Apple stworzyło patent czegoś co istniało już wcześniej w literaturze, fantastyce itp. Opisało to jako dokument i złożyło do biura patentowego bez posiadania prototypu. Czyli wystarczy opisać coś jako patent i złożyć do takowego urzędu nie posiadając na to działającego urządzenia (w PL takie coś nie jest możliwe). Potem za n lat ktoś tworzy urządzenie tego typu i zostaje oskarżone o naruszenie patentu. Cytat:
Po drugie czy ja kogoś traktuje jako osobę drugiej kategorii za to że używa sprzętu firmy a czy b, o to że woli pić pepsi zamiast coca-coli? Traktuję tak tylko fanatyków przekonanych, że używając produktu firmy Apple są wyjątkowi, tak jak rzekomo te produkty. Cytat:
Pomysł na takie urządzenie istnieje od wielu, wielu lat. Przewagą Googla nad Apple w tym konkretnym przypadku jest to, że posiada działający prototyp. Co prawda nie ma jeszcze funkcji AR która była tutaj przedstawiona: Apple złożyło wniosek na podstawie czegoś co już widzieliśmy w literaturze, filmach... Opatentowali nie swoje. Niestety prawo patentowe w USA jest chore... Cytat:
Jeśli już to powinni dostać patent na sposób implementacji rozwiązań. Taki algorytm GIF jest objęty patentem. Produkuje on obrazek, ale robi to w specyficzny sposób. Apple natomiast patentuje idee i to nie swoją. Google nie jest czyste dlatego, że używa systemów OS, ale dlatego, że nie postępuje jak Apple. Oczywiście nie jest czyste do końca bo ma swoje na sumieniu. Żadna korporacja nie jest aniołkiem, jednak jedne są mniej, a drugie bardziej złe. Android opiera się na zupełnie innej filozofii działania. Używa do tego zupełnie innych części w zupełnie inny sposób niż iOS. Już o tym wielokrotnie o tym pisałem i nie mam zamiaru kolejny raz powtarzać tego co napisałem 10-15 stron temu. Mam takie zdanie a nie inne na ten temat i nie zmienię go pod takimi argumentami jakie wnosisz. Cytat:
U nas np. jak jakieś urządzenie jest publicznie dostępne to nie możesz takiego rozwiązania już objąć ochroną patentową. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety ale pewne funkcje nie są możliwe do wdrożenia na starych technologiach. Pamiętaj, że użycie jajka NT w WP8 dyskwalifikuje każde urządzenie z WP7 do tego aby go dostało. Cytat:
Tablet to urządzenie do konsumpcji multimediów, treści. Nie zastąpi ono ani netbooka, ani notbooka. To DODATKOWE urządzenie które ma sprawić, że pewne rzeczy wykona się o wiele przyjaźniej. Kiedy chcę poczytać sobie co mi zaciągnął czytnik rss to o wiele wygodniej jest siąść na kanapie z czytnikiem niż siedzieć przed laptopem, czy desktopem. Tak jak dalej wspomniał Kris tablet może też służyć przedstawicielowi handlowemu. Wcześniej używali palmtopów z WM. Jednak rozówj technologiczny sprawił, że część pracy można wykonać szybciej i efektywniej niż na smartfonie czy właśnie palmtopie. Każdy sam musi stwierdzić czy dla niego lepiej jest używać urządzenia A do funkcji A, czy może lepiej wybrać urządzenie B, C czy D. Z innej beczki, udało się pewnemu trojanowi przejść przez super szczelną ochronę w sklepie od Apple :) http://www.mackozer.pl/2012/07/06/ko...aju-app-store/ Czyżby wielki firewall znowu został pokonany? :) Czekam na kolejną, która dłużej pozostanie w ukryciu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:43. |