Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Reetou 07.07.2012 15:34

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1214801)
Więc ma w zasadzie wszystko co ma też sprzętowy odtwarzacz, plus więcej.

Nie ma czytnika DVD/BR, a filmy są dystrybuowane w takiej właśnie formie...

Kris 07.07.2012 15:04

Trzeba zacząć na fora wpuszczać tylko użytkowników w krawatach.

sobrus 07.07.2012 14:27

Ależ jak to tablet do tego nie służy?

Ma nośnik? Ma.
Ma HDMI? Ma.
Ma sprzętowy dekoder AV? Ma.
Ma program do odtwarzania? Też ma.

Więc ma w zasadzie wszystko co ma też sprzętowy odtwarzacz, plus więcej.
Nie ma co szufladkować urządzeń na siłę.

Równie dobrze można powiedzieć, że smartfon nie może służyć do słuchania muzyki czy radia, bo trzeba mieć specjalny przenośny odtwarzacz mp3 plus małe przenośne radyjko tranzystorowe. Przecież telefon jest do dzwonienia ;)

Yossi 06.07.2012 18:12

no jak to Kris - nie da sie rozmawiać? Mnie się tam z Tobą dobrze gada :-)
Więcej poczucia humoru pls.

Kris 06.07.2012 17:00

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1214709)
Mniej wiecej tam, gdzie jest napisane, że rower również może służyć do codziennych dojazdów do pracy np. z Częstochowy do Krakowa i z powrotem. Przecież da się!

Nie no, qrwa, i dlatego nie da się rozmawiać.

Takich argumentów nie przebiję! :rotfl:
Porównujesz dwie zupełnie diametralnie różne rzeczy.

Yossi 06.07.2012 16:15

Cytat:

Napisany przez BananowaPrawica (Post 1214710)
Yossi,
ja jestem zbanowany user płci męskiej, ukrywam się przed Reetou i Bartezem pod przebraniem zakonnicy. Tylko nic im nie mów.

Nie denerwuj mnie z tym S :) Jak piszesz o kawiarni S to wiadomo o co chodzi.

Ewangelizacja -> Krk to Kościół katolicki; mówisz, że teoria D. upadła; może i upadła, nie interesuje mnie to; ale akurat Krk popiera ten upadek, z powodów wiadomych

Akurat chętnie o tym pogadam, tylko nie na tym forum bo nie chcę zarobić bana za OT. :P

BananowaPrawica 06.07.2012 15:46

Yossi,
ja jestem zbanowany user płci męskiej, ukrywam się przed Reetou i Bartezem pod przebraniem zakonnicy. Tylko nic im nie mów.

Nie denerwuj mnie z tym S :) Jak piszesz o kawiarni S to wiadomo o co chodzi.

Ewangelizacja -> Krk to Kościół katolicki; mówisz, że teoria D. upadła; może i upadła, nie interesuje mnie to; ale akurat Krk popiera ten upadek, z powodów wiadomych

Yossi 06.07.2012 15:42

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1214708)
Tablet do tego nie służy? A gdzie napisane, że do tego ma nie służyć?
k***a

Mniej wiecej tam, gdzie jest napisane, że rower również może służyć do codziennych dojazdów do pracy np. z Częstochowy do Krakowa i z powrotem. Przecież da się!

Kris 06.07.2012 15:33

Tablet do tego nie służy? A gdzie napisane, że do tego ma nie służyć?
k***a

Yossi 06.07.2012 15:14

Cytat:

Napisany przez BananowaPrawica (Post 1214702)
Nie rób ze mnie idioty, bo ja już nim jestem ;P Starbucks -> Apple

Nie dam się też ewangelizować, zresztą znam teksty przez Krk popierane :)

Przepraszam, ale być może z powodu demencji starczej nic nie zrozumiałem. Czy użycie nazwy Starbucks (której zreszta nie użyłem) jest również oznaką hejterstwa?
Czy możesz mi wskazać choć jeden mój przypadek ewangelizowania kogoś? Ile razy muszę jeszcze napisać, że mówię ogólnie o tabletach, a nie o Apple?
Obawiam się, że ktoś tu cierpi na manię prześladowczą.
Co to jest Krk? - słowo daję, że nie wiem.
Na koniec osobiste pytanie - Ty jesteś M czy F - bo nie wiem jaki styl rozmowy przyjąć.

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1214699)
Jakie masz tańsze rozwiązania np do sprawdzania poczty od tabletu z Androidem 4 za 299zł nówka?

Zwracam honor - nie mam. Po prostu nie sprecyzowałem o jaką półkę mi chodzi. Generalnie, nie widzę potrzeby wydawania w tym celu 3k PLN, kiedy mogę używać dużo starszego urządzenia z taką samą lub bardzo podobną funkcjonalnością. Mogę też kupić całkiem dobry tablet na 259,00 PL (taki widziałem dziś w sklepie spożywczym :D ) i to jest dokładnie to, o czym piszesz.

Cytat:

Nie jestem zwolennikiem tabletów, wole smartfony, ale przy obecnych cenach i możliwościach nie dziwie się ich popularnosci, ani temu że dla niektórych mogą zastąpić stacjonarkę (poczta, net, gadu gadu itd).

No, ja się dziwię, ale dziwić się wolno każdemu - prawda? Dla mnie jest to po prostu niewygodne.
Cytat:

Mój brat ostatnio puszczał z tabletu za 399zł na telewizorze film FullHD. Film był w 3D (telewizor jest z 3D). I działało bardzo ładnie.
Jasne mógł to zrobić jakimś stacjonarnym odtwarzaczem pewnie w podobnej cenie... ale po co?

1. Bo odtwarzacz do tego służy?
2. Bo tablet do tego nie służy?

BananowaPrawica 06.07.2012 15:02

Nie rób ze mnie idioty, bo ja już nim jestem ;P Starbucks -> Apple

Nie dam się też ewangelizować, zresztą znam teksty przez Krk popierane :)

Yossi 06.07.2012 14:59

Cytat:

Napisany przez BananowaPrawica (Post 1214698)
Proszę, to są twoje żarciki o nieistniejących fanbojach Apple:

Stąd moje wtręty o ogólnych zasadach badania jakiegokolwiek zjawiska. Propozycja, aby nie zajmować się żartami, które były tu podane już 967 razy.

Nie mówię o biologicznym sednie teorii Darwina, tylko o jej konsekwencjach dla kultury, o tym jak przeorała świadomość i dalej orze. Ale zostawmy teorię Darwina.

Może ja jestem ślepy, ale dalej nie widzę w cytatach z moich wypowiedzi ani jednego przypadku użycia słowa Apple lub jego synonimów.
Co do teorii Darwina - chętnie podyskutuję z Tobą na ten temat, ale może na innym forum lub w prywatnej korespondencji.

P.S. Co do "nieistniejących fanboyów" - proszę, nie załamuj mnie.

BananowaPrawica 06.07.2012 14:51

1. Po raz pierwszy elektroniczna dystrybucja prasy odniosła sukces, dzięki ipad & kindle - tak twierdzi Polityka, która sprzedaje w ten sposób ponad własne oczekiwania i zarabia na tym.

2. Można filmy oglądać, teksty czytać w komunikacji publicznej - z notebookiem to jednak mało wygodne.

3. Można zawiesić na zagłówku przedniego siedzenia (są na rynku akcesoria), dzieciom bajkę puścić, żeby zasnęły.

4. Wygląda się na obytego hipstera. Ofkors to już passe.

5. Będąc młodą nastolatką, można fajne foty zrobić i szybko wysłać starszemu facetowi, z którym ma się ochotę umówić.

6. Można wziąć udział w zacnych konkursach organizowanych przez starozakonnych, o których pisze parówkowy tygodnik Lisa.

sobrus 06.07.2012 14:43

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1214695)
interesuje mnie podejście użytkowników do kwestii praktycznego zastosowania tabletów w sytacjach, gdzie nie da się użyć tańszych rozwiązań. przepraszam za caps ale ... OBOJĘTNIE JAKIEJ FIRMY!

Jakie masz tańsze rozwiązania np do sprawdzania poczty od tabletu z Androidem 4 za 299zł nówka?

Nie jestem zwolennikiem tabletów, wole smartfony, ale przy obecnych cenach i możliwościach nie dziwie się ich popularnosci, ani temu że dla niektórych mogą zastąpić stacjonarkę (poczta, net, gadu gadu itd).
Mój brat ostatnio puszczał z tabletu za 399zł na telewizorze film FullHD. Film był w 3D (telewizor jest z 3D). I działało bardzo ładnie.
Jasne mógł to zrobić jakimś stacjonarnym odtwarzaczem pewnie w podobnej cenie... ale po co?

BananowaPrawica 06.07.2012 14:42

Cytat:

choć jedno słowo - na temat Apple?
Proszę, to są twoje żarciki o nieistniejących fanbojach Apple:

Cytat:

otóż nie da się go wyłożyć na stolik w popularniej kawiarni na S, sprzedającej kawę po 20 zł w papierowych kubkach.
Cytat:

5. Zbiorowe wynoszenie świętokradcy i heretyka przez rozentuzjazmowany tłum do najbliższego rynsztoka.
Stąd moje wtręty o ogólnych zasadach badania jakiegokolwiek zjawiska. Propozycja, aby nie zajmować się żartami, które były tu podane już 967 razy.

Nie mówię o biologicznym sednie teorii Darwina, tylko o jej konsekwencjach dla kultury, o tym jak przeorała świadomość i dalej orze. Ale zostawmy teorię Darwina.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:37.