Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

demek 05.04.2012 15:49

no dokladnie

tablet 7 cali jeszcze, moze za gps robic i pare innych funkcji dla niego mozna znalezc

nimal 05.04.2012 15:42

co oznacza najlepszy?
bo jeden moze byc najelpszy do grania (szybka grafa) a inny najlepszy do przegladania dokumentow w podrozy (bateria i pamiec)
a jeszcze inny do oceny zdjec w terenie (ekran) a inny do przegladania netu i nawigacji w terenie (mniejszy ekran, lepsza bateria, dobry GPS)

kazdy dokonuje wyboru troszke inaczej
na przyklad dla mnie 10" to wole netbooka - bo juz wygodnie popracowac moge
a pod wzgledem mobilnosci raczej wybral bym smartaba niz typowy tablet

demek 05.04.2012 15:36

przeciez wyzej napisalem, ze ipad3 ma najlepsza na rynku grafike ale sa tablety z lepszymi procesorami

nie mozna powiedziec, ze w tej chwili jest jakis NAJ tablet, jest pare porownywalnych modeli

grzeniu 05.04.2012 14:12

@Yossi - nie wiem, czego ty chcesz od tego całego ajpada i kto i co ma ci udowadniać :hmm:
Jeśli znasz jakiś porównywalny sprzęt, to można przecież podyskutować i ocenić. Więc jeśli znasz i wiesz, to podziel się wiedzą. Zabij ćwieka fanbojom.
Ja już waszej dyskusji nie rozumiem. Zeszliście na manowce.

Tablet jak tablet - ma swoje zalety, ma i wady. Niektóre zapewne znane wcześniej producentowi, inne dopiero wychodzą "w praniu" u użytkowników. Przecież ze wszystkim tak jest, zwłaszcza gdy producent się śpieszy chcąc wyprzedzić konkurencję. Apple akurat nic nie produkuje, a tylko projektuje wyrób z komponentów innych producentów i z tego spija tłustą śmietankę.
Do tego dorabia filozofię i opatentowuje co tylko się da.
Jedni potrafią się do tego przyznać, inni nie. Taki ten świat jest.

PS Mnie na ajpada nie stać. Ba, nawet żaden inny tablet nie jest mi potrzebny. Posiadaczom zazdroszczę tylko czasu - że mają go tyle, by tracić na zabawy z tymi gadżetami.
Wróćcie do meritum, albo zacznę ciąć.

Yossi 05.04.2012 10:41

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1205588)
O, już jest...

Jedna strona mówi: nie stać cię!
Druga strona mówi: jesteś pracownikiem lub afiliantem Apple!

K...a jego w d...e j...a mać, powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...

Idę stąd, bawcie się dobrze. :piwo:

====
A mojego Yossi nie zrozumiał, mimo, że w języku polskim napisałem:

Z jednym muszę się jednak zgodzić. Jeśli rzucamy się w dziesięciu na jednego. biednego fanboya, to przyjemność dyskusji jest niewielka. Szczególnie , że fanboy nie jest w stanie zareagować od razu, tylko musi poczekać do kolejnej mszy, żeby dowiedzieć się co powinien myśleć i mówić. Chlubnym wyjątkiem od tej reguły jest M@x, który już wcześniej wie co powiedzą na Keynote i z góry potrafi uzasadnić, że kolejny babok jest rozwiązaniem "idealnym".

Niestety, nie odpowiedziałeś na ani jedno z moich pytań.

Kris 05.04.2012 10:37

O, już jest...

Jedna strona mówi: nie stać cię!
Druga strona mówi: jesteś pracownikiem lub afiliantem Apple!

K...a jego w d...e j...a mać, powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...

Idę stąd, bawcie się dobrze. :piwo:

====
A mojego Yossi nie zrozumiał, mimo, że w języku polskim napisałem:

Cytat:

Uważasz, że ajpad nie jest technologicznie najlepszy - pokaż inny.
Za to dostałem odpowiedź:

Cytat:

Co mam udowodnić? do jakiego argumentu mam się odnieść? Do stwierdzenia że "iPad jest idealny" ? Jak będą argumenty to się odniosę. Jak widac tylko M@x potrafi podawać argumenty.
Jeżeli jesteś pracownikiem lub afiliantem Apple to po prostu o tym napisz. W końcu to nie grzech, jakoś trzeba zarabiać na życie.
:hahaha:

Yossi 05.04.2012 10:35

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1205581)
Ale chcesz tę tezę obalić - przedstaw zatem argumenty. On nie broni pracy dyplomowej, Ty nie jesteś egzaminatorem.

I nie bronię sobrusa, też mnie po prostu wkurzają niektóre posty, udowodnij, pokaż, przedstaw. Przypieprzanie się do wszystkiego.

A do czego ja się przypieprzam ??? Najpierw muszę mieć do czego - a nie mam.
Co mam udowodnić? do jakiego argumentu mam się odnieść? Do stwierdzenia że "iPad jest idealny" ? Jak będą argumenty to się odniosę. Jak widac tylko M@x potrafi podawać argumenty.
Jeżeli jesteś pracownikiem lub afiliantem Apple to po prostu o tym napisz. W końcu to nie grzech, jakoś trzeba zarabiać na życie.

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1205583)
pokaż mi kontrprzykład, coś co uważasz za technicznie lepsze, przyznam Ci racje (albo i nie). Krótko i na temat.

O widzisz - i takie dyskusje lubię. zaraz się zrobi według życzenia :-D

sobrus 05.04.2012 10:34

Ależ ja wcale nie muszę udowadniać swojej tezy, wystarczy mi ze nie potrafisz jej obalić robaczku :fiu:

Główną bronią "przeciwników Apple" jest filozofowanie typu "iPad nie może być najlepszy, ponieważ jest wiele kryteriów pod kątem których badamy sprzęt" oraz "nie ma rzeczy idealnych", "każda ocena jest subiektywna" i inne podobne "aksjomaty".

Nie mam zamiaru wdawać się w takie pierdoły, pokaż mi kontrprzykład, coś co uważasz za technicznie lepsze, przyznam Ci racje (albo i nie). Krótko i na temat. Jestem informatykiem nie filozofem. Akurat modeli w tej klasie nie ma aż tak dużo żeby nie można było tego zrobić.

@demek zgadzam się, jest Tegra3.
Chyba aż jeden model z tym procesorem - Asus Transformer Prime. Ma jednak 4-krotnie wolniejszą grafike i mniejszy ekran o znacznie mniejszej rozdzielczości. Są też detale, jak obsługa BT2.1 (zamiast 4.0 w iPadzie). Na horyzoncie mamy Asusa Infinity 700 z ekranem FullHD i SnapDragonem S4 - ten zapewne będzie lepszy od iPada ale jeszcze go nie ma.

demek 05.04.2012 10:29

o mamo ale sie porobilo :D

@sobrus
ipad3 ma najlepsza grafike na rynku ale sa tablety z lepszym pracem. koniec kropka.

Kris 05.04.2012 10:26

Ale chcesz tę tezę obalić - przedstaw zatem argumenty. On nie broni pracy dyplomowej, Ty nie jesteś egzaminatorem.

I nie bronię sobrusa, też mnie po prostu wkurzają niektóre posty, udowodnij, pokaż, przedstaw. Przypieprzanie się do wszystkiego.

Uważasz, że ajpad nie jest technologicznie najlepszy - pokaż inny.

Ja nie jestem zwolennikiem, wyznawcą apple, ale też widzę, że dyskusja schodzi na poziom gimnazjum.

Yossi 05.04.2012 10:14

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1205576)
Zdanie sobrusa było stwierdzeniem, że:

Teraz, Yossi, jeśli się z tym nie zgadzasz i Twoim zdaniem jest coś lepszego, to udowodnij to. Co on ma uzasadniać?

Obal jego tezę i jeśli twierdzisz, że nie ma racji, przedstaw swoją propozycję. Masz ręce, to poszukaj w internecie lepszy sprzęt.

Przede wszystkim - Sobrus jest dorosłym (mam nadzieję) człowiekiem i doskonale potrafi obronić się sam ( o czym jestem przekonany, czytając jego posty). Nie sądzę, żeby potrzebował adwokata.

Ja nie muszę niczego udowadniać bo to nie ja stawiam tezę - obowiązek udowodnienia tezy spoczywa na tym , który tezę przedstawia. Ja tylko proszę o argumenty, do których chciałbym się odnieść w dyskusji.

Kris 05.04.2012 10:06

Zdanie sobrusa było stwierdzeniem, że:

Cytat:

Prawda jest jednak taka że ma najbardziej za***isty technicznie tablet obecnie na rynku, nawet jeżeli nie jest idealny
Teraz, Yossi, jeśli się z tym nie zgadzasz i Twoim zdaniem jest coś lepszego, to udowodnij to. Co on ma uzasadniać?

Obal jego tezę i jeśli twierdzisz, że nie ma racji, przedstaw swoją propozycję. Masz ręce, to poszukaj w internecie lepszy sprzęt.

Yossi 05.04.2012 10:01

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1205572)
Ależ skąd, nic sie nie przejęzyczyłem, śmiało pokaż mi coś technicznie lepszego, nawet TWOIM zdaniem :spoko:
Czekam :fiu:
Uwaga zaraz będzie merytorycznie :>

robaczku, proszę, nie odpowiadaj mi pytaniem na pytanie, tylko po prostu odpowiedz. A jeśli nie potrafisz odpowiedzieć to uczciwie powiedz:dla mnie produkty Apple są idealne bo tak. I ja to uznam za wystarczający argument.
Nie dawaj mi argumentów typu "a u was to murzynów biją".
Zadałem konkretne pytanie i czekam na konkretną odpowiedź , a nie mam zamiaru wdawać się w pyskówkę.

sobrus 05.04.2012 09:50

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1205564)
Czy masz jakiś merytoryczny argument na poparcie tezy, że ten iPad to JEST "najbardziej za***isty technicznie tablet obecnie na rynku", czy też po prostu się przejęzyczyłeś i zapomniałeś dopisać słowa "moim zdaniem" ?

Ależ skąd, nic sie nie przejęzyczyłem, śmiało pokaż mi coś technicznie lepszego, nawet TWOIM zdaniem :spoko:
Czekam :fiu:
Uwaga zaraz będzie merytorycznie :>

Yossi 05.04.2012 09:31

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1205559)
Ta nagonka (bo inaczej tego nie nazwę) jest dla mnie niepoważna a nawet złośliwa. Czyżby zazdrość? :>

zapomniałeś dodać - "nie stać Was!"

Cytat:

Prawda jest jednak taka że ma najbardziej za***isty technicznie tablet obecnie na rynku, nawet jeżeli nie jest idealny. Słowo IDEALNY pojawia się u niego baaaardzo często. Ale jak to mówicie - nie ma rzeczy idealnych. :taktak:

Czy masz jakiś merytoryczny argument na poparcie tezy, że ten iPad to JEST "najbardziej za***isty technicznie tablet obecnie na rynku", czy też po prostu się przejęzyczyłeś i zapomniałeś dopisać słowa "moim zdaniem" ?

Cytat:

...nawet jeżeli nie jest idealny

Widzisz, problem polega na tym, że mój przyjaciel M@x zawsze pisze, że każdy absolutnie produkt Apple jest w 100% idealny. Nie ma wad, jest debeściak i nic już się w nim poprawić nie da..
Mimo to lubię czytać M@xa bo on przynajmniej nie używa argumentów typu "nie stać was" czy tez " zazdrościcie"

M@xiu - szacunek i pozdrowienia :-)

[EDIT]
I tu jeszcze ciekawostka:
http://arstechnica.com/apple/news/20...1#comments-bar

Oczywiście jest to ohydne oszczerstwo, bo - jak wiadomo - na Makówki nie ma wirusów. Sam Steve powiedział, że nie ma. To nie ma! A jeśli ktoś twierdzi inaczej, to go nie stać i zazdrości.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:49.