![]() |
Andy, pokazuje jedynie, ze fanatyzm, bez uzasadnienia, ma się dobrze i nigdy wśród braci, nie zaginie.
Już dawno udowodniono, ze dyskusja z fanatykiem, jest bezcelowa i prowadzi donikąd. Nawet gdyby Bill Gates powiedział - Apple prowadzi w wyścigu innowacji informatycznych - to andy zacznie krzyczeć o fanbojach i sekciarstwie :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fanboje Apple zazwyczaj używają magicznego zaklęcia "Ale na iOS jest tyle a tyle aplikacji!!!!!". Co mi po liczbie 600k skoro tak na prawdę typowy użytkownik ma z 10-15 aplikacji(programy, gier nie wliczam)? Przez napisanie "Czy jakiś znawca aplikacji pod iOS mógłby wypisać powiedzmy 100 przydatnych programów?" chciałem tylko pokazać jak pusty jest argument "Na iOS jest 600k aplikacji" ;) |
@andy
A dlaczego 100, nie lepiej 1000 programów albo 100 000 0 aplikacji :> Co do przydatności aplikacji Bartez dobrze mówi/pisze, dla ciebie foobar2000 to super aplikacja, dla mnie barachło nic nie warte ;) Lub na odwrót dla mnie Microsoft Visio to najbardziej potrzebna aplikacja, dla ciebie pewnie już wręcz przeciwnie :) |
andy, moim zdaniem trochę przesadzasz z tym ciągłym jechaniem po Macach, apple i ich polityce. Czy to się komuś podoba, czy nie Apple zrewolucjonizowało rynek. Począwszy od iPodów, przez iPhone, a na iPadach kończąc, a i na tym pewnie się nie skończy. Żaden inny producent nie może się pochwalić takimi wynikami. Marketing? W dużej mierze na pewno, ale przecież o to chodzi w marketingu, żeby umożliwić sprzedaż produktu.
Co do kosztów programowania na produkty apple, to równie dobrze można przyczepić się do tego, że do pisania programów na PC potrzebujesz komputer z windows, najlepiej Visual Studio. Na darmowym Expressie raczej daleko nie zajedziesz, więc trzeba wydać grube tysiące na środowisko. Idąc dalej, napiszesz program na PC i żeby coś zarobić na nim musisz go jakoś sprzedać. Sam musisz zadbać o marketing, dystrybucję itp. Owszem, App Store ma ograniczenia i to spore, ale z drugiej strony pozwala dotrzeć do milionów użytkowników bez większego wysiłku. Spróbuj to samo zrobić samodzielnie. 30% prowizji to tak naprawdę nie jest tak dużo. I ostatnia kwestia z ostatniego posta: Co to znaczy dobry program? Coś, co dla mnie jest mało wartościowym gównem, dla kogoś może być aplikacją, której używa na co dzień. Może czasem warto popatrzeć z trochę szerszej perspektywy? Myślę, że z wymienieniem 100 "przydatnych" programów na PC też mielibyśmy problem i każdy miałby swoją listę. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
--- Załącznik 56936 -- Czy jakiś znawca aplikacji pod iOS mógłby wypisać powiedzmy 100 przydatnych programów? Najlepiej gdyby się nie dublowały funkcjonalnością ;) Z góry dzięki. |
andy, czepiasz się, M@X chce być miły, robi wyjątek dla 'znajomego' z forum i proponuje betatesty, a Ty mu jedziesz po bandzie... :>
|
Cytat:
;) Cytat:
Cytat:
Po raz kolejny udowodniłem jaki z Ciebie fanboj i osoba, która nagminnie kłamie. |
Nie ma XCode na Windows i raczej nie bedzie. A testerem byc chce, bo pewny jestem ze Patrixu skupi sie na ilosci funkcji programu (iod tej strony nie bede mial mu nic do zarzucenia) za to calkowicie oleje estetyke, a brzydkiej aplikacji ktora wzroku nie przyciagnie nikt nie kupi. Dwa lata siedze w tym "swiatku" i troche na ten temat juz wiem ;-)...
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Rozwiewam watpliwosci :
Na iOS programuje sie w XCode (takie lepsze i ladniejsze Object-C). Jest za darmo na plycie z OS X retail, lub za 3.99 Euro w Mac App Store. Konto developerskie to 99 dolcow na rok i jesli tylko developer nie lamie regulaminu App Store to ma 100 % pewnosci ze aplikacja zostanie do sklepu dopuszczona i bez problemu zarobi swoje 70 % za kazdy zakup jego programu. Wraz z Lionem skonczy sie wsparcie dla aplikacji PPC nawet przez warstwe Rosetta, wiec jak kupowac uzywanego Maca do programowania to juz tylko (niestety) na Intelu. Patrix, jesli chcesz pisac na iOS to juz zglaszam sie jako tester :-)! |
Cytat:
- musisz kupić kompa z OS, Apple na tym zarabia - musisz kupić SDK, Apple na tym zarabia - zdzierają % z zysków, Apple na tym zarabia User za to musi inwestować w sprzęt, w pracę i nie ma pewności na dostanie się do sklepu, nie ma pewności zysku. No i do tego kochany JB dochodzi... :> Po dostaniu się do appstore już z samej statystyki jakiś zysk jest gwarantowany, kwestia ile będzie mieć cyferek... potem jakiś pryszcz wrzuca to na torrenty i jest nagle 10k seedów i szlag mnie wtedy kufa trafia :szczerb: |
Ilość załączników: 1
@Patrix tylko zauważ, że nie masz ŻADNEJ pewności, że twoja aplikacja trafi do sklepu, w każdej chwili mogą ją wywalić, nie dość że podpisujesz niekorzystny cyrograf i płacisz za dostęp do SDK bodaj 99$ to jeszcze zdzierają % od zysków ;)
Trzeba się dwa razy zastanowić zanim się zacznie tworzyć soft pod jabłka... ------ Załącznik 56933 |
Reetou, pewnie!
Trzeba to wybadać bo jak taki odpad wrzucają do tego ich sklepu, a ludzie to biorą... :) No ale jak się nie da to wystarczyłoby zainwestować w jakiegoś starego maca mini na c2d (są po ok 600pln) i kodować, oczywiście coś o lepszej jakości... Przy okazji konto zagraniczne do tego coby mi nie rozmieniali i belkowali w tej naszej nieszczęsnej walucie :sciana: Bez urazy dla tutejszych forumowych jabłek (bo mimo żartów takimi baranami wg mnie nie są), na kretynach można zarabiać, i w takim układzie mógłbym z pożytkiem posiadać Mac'a. |
A Ty myślałeś, że będziesz na pececie grzebał w sofcie na sprzęt elyt?
|
Z tego co na szybko wygrzebałem to SDK dla iPhone/iPod jest tylko na Mac'a ? :|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:43. |